Hae lainaa pitkällä maksuajalla

Lainaa pitkällä maksuajalla

23 min luku

Pikavipeistä puhuttaessa yleensä ei ensimmäisenä mieleen tule pitkä maksuaika. Mutta on myös mahdollista saada pienempää lainaa pitkällä maksuajalla. Usein pienemmille pikalainoillee annettaan lyhyempi maksuaika, mutta tämä ei ole ainoa tapa hoitaa asioita lainamarkkinoilla.

Parhaat lainat pitkällä maksuajalla 2024

LainapaikkaMaksimiaikaMinimilainaTutustu
Bluestep Bank 30v5000€
Omalaina.fi 20v100€
Sortter 20v1000€
Rahoituslaitos 20v100€
Haelaina.fi 15v1000€
Lainanvertaaja 15v500€
Lainaaheti.fi 15v500€
Unolaina 15v500€
Lainarahoitus 15v1000€
Lainapaikka 15v1000€
Rahalaitos 15v1000€
Luottoheti.fi 15v1000€
Vippi.org 15v1000€
Kulutusluotto.com 15v1000€
Etua.fi 15v500€
Sweepbank Luottokortti 10v100€
Alisa Pankki 10v1000€
Morrow 8v1000€
Fixura 6v1000€
Bondora 5v100€

Useat lainanvälityspalvelut ovat ottaneet pitkän maksuajan vipit valikoimaansa. Pikavippi nimensä mukaisesti viittaa nopeaan lainaan, mikä suoritetaan pois yleensä saman kalenterikuukauden aikana. Joskus taloudellinen tilanne kuitenkin voi vaatia mahdollisuutta suorittaa vippi pois pitkällä aikataululla.

Mikä on lainaa pitkällä maksuajalla?

Laina pitkällä maksuajalla 2024

Lainaa pitkällä maksuajalla tarkoittaa lainan ottamista, jossa laina-aika on pidempi kuin tavallisesti. Tämä voi olla hyödyllistä, kun tarvitaan suurempia summia rahaa ja halutaan maksaa laina pois hitaammin. Lainanottajalle tämä voi tarjota pidemmän ajan sopeutua maksujen suorittamiseen. Pitkä maksuaika voi olla jopa 10 vuotta tai enemmän.

Määritelmä

Pitkä maksuaika tarkoittaa, että lainanhakija ja lainapalvelu sopivat yhdessä erityisen maksuajan, joka on pidempi kuin tavallinen maksuaika. Pitkä maksuaika voi olla viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia. Pitkä maksuaika tarjoaa lainaajalle mahdollisuuden saada luotto heti ja maksaa se pidemmän ajan kuluessa. Lainapalvelu puolestaan saa takuun siitä, että ostaja maksaa tuotteen tai palvelun aikataulun mukaisesti. Pitkä maksuaika voi olla hyödyllinen molemmille osapuolille, koska se antaa lainanhakijalle aikaa hankkia rahat ja lainapaikalle taasen mahdollisuuden saada suurempi korkotuotto.

Käyttötarkoitukset

Lainaa pitkällä maksuajalla voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, kuten asunnon ostamiseen tai remontoimiseen, auton hankkimiseen tai vaikkapa suuremman lomamatkan rahoittamiseen. Pitkällä maksuajalla voi olla etua varsinkin silloin, kun lainan takaisinmaksuun tarvitaan pidempi aikataulu ja pienemmät kuukausierät helpottavat talouden hallintaa.

Lainan käyttötarkoitus kannattaa kuitenkin miettiä tarkasti ja arvioida realistisesti, että pystyykö lainan maksamaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Kannattaa myös harkita muita rahoitusvaihtoehtoja, kuten lainan ottamista lyhyemmällä maksuajalla tai säästämistä tavoitteen saavuttamiseksi ilman lainaa. Lainaa pitkällä maksuajalla ei tule käyttää turhuuksiin tai lyhytaikaisiin hankintoihin, sillä tällöin lainan takaisinmaksu voi tuottaa suurempia haasteita.

Pitkän Laina-ajan Edut ja haitat

Lainaa pitkällä maksuajalla voi tarjota monia etuja, kuten joustavuutta ja mahdollisuuden parempaan rahankäyttöön. Tässä osiossa käsitellään tarkemmin lainaa pitkällä maksuajalla tarjoamia etuja.

Edut:

 1. Pienemmät kuukausierät: Lainaa pitkällä maksuajalla voi lyhentää pienemmissä kuukausierissä, mikä voi helpottaa taloudellista kuormaa ja antaa enemmän joustoa taloushallintaan.
 2. Mahdollisuus suurempiin hankintoihin: Lainaa pitkällä maksuajalla voi hakea suurempiin hankintoihin, kuten esimerkiksi asunnon tai auton ostoon.
 3. Joustavampi taloushallinta: Pitkällä maksuajalla voi paremmin suunnitella talouttaan ja hajauttaa maksuja useille kuukausille.
 4. Lisää rahaa käytettävissä: Pienempien kuukausierien ansiosta laina pitkällä maksuajalla voi jättää enemmän rahaa käytettäväksi muihin tärkeisiin menoihin.
 5. Mahdollisuus maksaa laina ennenaikaisesti: Lainaa pitkällä maksuajalla voi maksaa ennenaikaisesti ilman sanktioita, mikä antaa lisää joustavuutta ja mahdollisuuden säästää korkokuluissa.

Haitat

Lainaa pitkällä maksuajalla voi olla hyödyllistä, mutta sillä on myös haittoja. Haitat liittyvät usein korkeaan korkoon ja suuriin kustannuksiin. Tässä artikkelissa keskitytään näihin haittoihin.

 1. Korkeat korot: Pitkällä maksuajalla lainat ovat yleensä kalliimpia kuin lyhyemmän maksuajan lainat. Korkeampi korko voi johtaa suurempiin kustannuksiin ja pidempään velkaantumiseen.
 2. Suuremmat kustannukset: Pitkällä maksuajalla lainaamisen kustannukset voivat olla huomattavasti suuremmat kuin lyhyemmän maksuajan lainoissa. Tämä voi johtaa suurempaan velkaantumiseen ja vaikeampiin taloudellisiin olosuhteisiin.
 3. Pidempi velkaantuminen: Pitkän maksuajan lainojen avulla voi olla helppoa saada rahaa nopeasti, mutta takaisinmaksun aikana voi viedä paljon aikaa. Tämä voi johtaa pidempään velkaantumiseen ja vaikeampiin taloudellisiin olosuhteisiin.
 4. Korkojen nousu: Pitkien maksujen lainojen korot voivat nousta ajan myötä, mikä voi johtaa suurempiin kustannuksiin ja pidempään velkaantumiseen.
 5. Ei sopivia vaihtoehtoja: Pitkien maksujen lainojen avulla on vaikea saada tarvittavaa rahamäärää, ja ne eivät välttämättä ole paras vaihtoehto kaikille.

Kuinka lainaa pitkällä maksuajalla voi hakea?

Lainaa pitkällä maksuajalla voi hakea useilla eri tavoilla. Alla on muutamia esimerkkejä:

 1. Pankin lainahakemus: Pankit ovat yleensä ensimmäinen vaihtoehto, kun haetaan suurempia lainoja. Pankkilainaa haetaan yleensä käymällä pankin konttorissa tai täyttämällä hakemus verkkopankissa. Pankki tarkistaa hakijan luottotiedot ja arvioi hakijan maksukyvyn ennen lainan myöntämistä.
 2. Vertaislainat: Vertaislainat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Vertaislainaa haetaan yleensä verkkosivustojen kautta, joissa lainanantajat ja -ottajat kohtaavat. Lainanantajat voivat valita, mihin projektiin he haluavat sijoittaa, ja lainanottajat voivat lähettää hakemuksen ja odottaa sijoittajien hyväksyntää.
 3. Lainanvälittäjät: Lainanvälittäjät ovat yrityksiä, jotka välittävät lainoja useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Hakijan tulee täyttää vain yksi hakemus, ja välittäjä lähettää sen usealle eri lainanantajalle. Hakija saa useita lainatarjouksia, joista hän voi valita parhaan.
 4. Yksityiset lainanantajat: Yksityiset lainanantajat ovat yksittäisiä henkilöitä tai yrityksiä, jotka tarjoavat lainaa yksityisille henkilöille. Näitä löytyy usein netin eri markkinapaikoilta, ja lainanantajat voivat asettaa omat ehtonsa lainalleen.

Ennen kuin lainaa pitkällä maksuajalla hakee, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja vertailla niiden korkoja, kuluja ja muita ehtoja.

Mistä löytyy lainoja pitkällä maksuajalla?

Lainoja pitkällä maksuajalla löytyy useista eri lähteistä, ja niitä voi hakea esimerkiksi pankeista, luottolaitoksilta ja verkkopankkien kautta. Monet lainantarjoajat mainostavat erityisesti pitkää maksuaikaa ja tarjoavat vaihtoehtoja, joissa maksuaika voi olla useita vuosia.

Lisäksi on olemassa erikoistuneita lainantarjoajia, jotka keskittyvät erityisesti pitkäaikaisiin lainoihin. Näihin voi kuulua esimerkiksi autolainojen tarjoajia tai asuntolainojen välittäjiä.

  Lainalaskuri – laske lainan korot ja kulut

Kun etsit lainoja pitkällä maksuajalla, tutki eri vaihtoehtoja ja vertaile niitä keskenään. Kiinnitä huomiota lainan korkoihin, takaisinmaksuajan pituuteen ja muihin kustannuksiin, kuten avausmaksuihin ja tilinhoitomaksuihin. Myös lainan ehdot ja vaatimukset kannattaa lukea huolellisesti läpi ennen lainan hakemista.

Hakemisen ehdot

Hakemisen ehdot ovat yleensä lainanantajan määrittelemiä vaatimuksia, joita lainan hakijan tulee täyttää voidakseen saada lainaa pitkällä maksuajalla. Näitä ehtoja ovat esimerkiksi ikäraja, säännölliset tulot ja luottokelpoisuus. Ikäraja vaihtelee yleensä lainanantajasta riippuen, mutta yleisesti vaaditaan, että hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta. Tämä johtuu siitä, että alle 18-vuotiaat eivät ole täysi-ikäisiä eivätkä näin ollen voi solmia sitovia sopimuksia.

Säännölliset tulot ovat yleensä myös yksi hakemisen ehto, sillä ne osoittavat lainanantajalle, että hakijalla on kyky maksaa takaisin laina sovitussa aikataulussa. Tulot voivat olla esimerkiksi palkkatuloja tai eläkettä. Hakijan luottokelpoisuus tarkistetaan yleensä luottotietojen avulla, joten hakijan tulee olla hoitanut aiemmat lainansa ja maksunsa ajallaan.

Lisäksi jotkut lainanantajat voivat asettaa muita ehtoja, kuten esimerkiksi oman pankin asiakkuuden tai tietyn tyyppisen vakuuden, kuten omaisuuden tai takaajan. On tärkeää tutustua huolellisesti lainanantajan vaatimuksiin ennen lainan hakemista, jotta varmistetaan, että hakijalla on mahdollisuus täyttää kaikki ehdot.

Vertaile eri vaihtoehtoja

Kun olet valmis lainamaan pitkällä maksuajalla, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja saadaksesi parhaan lainan tarpeisiisi. On monia vaihtoehtoja, kuten pankkilainat, vakuudettomat lainat ja kulutusluotot. Kaikkiin näihin vaihtoehtoihin liittyy erilaisia ​​kuluja ja korkoja.

Pankkilainat tarjoavat vakautta ja hyvän koron, mutta ne vaativat usein vakuuksia ja niitä voidaan myöntää vain, jos sinulla on hyvät luottotiedot. Vakuudettomat lainat puolestaan ​​tarjoavat nopean ja helppokäyttöisen lainan, mutta niillä on usein korkeampi korko. Kulutusluoton avulla voit jakaa lainan maksuja useamman vuoden ajan, mutta tämän lainan korko on yleensä korkeampi kuin pankkilainoissa.

Ennen kuin lainaa, on tärkeää tutustua eri vaihtoehtoihin ja vertailla niiden kustannuksia ja korkoja. Lainan ottaminen pitkällä maksuajalla vaatii huolellista pohdintaa ja selvittämistä, jotta sinulla on parhaat mahdollisuudet saada hyvä laina ja hyödyntää parhaat edut.

Korot ja kulut

Kun olet ottamassa lainaa, korot ja kulut ovat tärkeitä harkittavaksi. Lainaamalla pitkällä maksuajalla vältät mahdolliset ylimääräiset kustannukset. Tutustu tarkasti lainaehtoihin ja kulueriin, jotta tiedät mitä maksat. Varmista, että kulut eivät ylitä lainan summaa. Kun olet saanut tarjouksen, vertaile eri lainatarjouksia, jotta löydät edullisimman. Pidä mielessä, että suuremmat korot tarkoittavat kalliimpaa lainaa. Älä ota lainaa ennen kuin olet varma, että olet valmis maksamaan korot ja kulut. Muista myös, että lainan maksamiseen kuluu aikaa – mieti, miten se sopii talouteesi.

Takaisinmaksu ja lyhennysvapaat

Lainaa pitkällä maksuajalla takaisinmaksussa ja lyhennysvapaissa on monia asioita huomioitava. Ensinnäkin, takaisinmaksuaikataulu tulee olla mahdollisimman hyvin suunniteltu ja täytettävä. Kun olet tehnyt lainasopimuksen, sinun tulee maksaa takaisin lainanantajalle tietty summa rahaa säännöllisesti. Jos maksat takaisin liian hitaasti, se voi johtaa seuraamuksiin ja lisämaksuihin.

Toiseksi, takaisinmaksun ja lyhennysvapaan käyttö on myös harkittava. Lyhennysvapaa tarkoittaa, että tietyn ajan jälkeen sinun ei tarvitse maksaa lainaa takaisin. Toisin sanoen, voit lyhentää lainan summaa tietyn ajan kuluttua. Tämä antaa sinulle lisäaikaa maksaa laina takaisin ja vähentää kuukausimaksuja.

Kolmanneksi, on tärkeää pitää mielessä, että takaisinmaksun ja lyhennysvapaan avulla voit myös lisätä kulutustasi. Tämä tarkoittaa, että voit maksaa lainan takaisin pienemmissä erissä ja vähentää lainan kokonaiskustannuksia.

Kun olet ottanut huomioon nämä näkökohdat, tehtäväsi on selvä: valitse takaisinmaksuaikataulu ja käytä lyhennysvapaita. Muista, että lainan takaisinmaksun ja lyhennysvapaan käytöstä seuraavat seuraukset ja kulut ovat sinun vastuullasi.

Lainan takaisinmaksu ja ehdot

Pitkän maksuajan ehdot

Lainaa pitkällä maksuajalla harkitessa on tärkeää ottaa huomioon myös lainan takaisinmaksuehdot. Tämä varmistaa sen, että laina pystytään maksamaan takaisin suunnitellussa aikataulussa ilman ylimääräisiä kustannuksia tai ongelmia. Tässä osiossa käsitellään lainan takaisinmaksuun liittyviä ehtoja ja suosituksia, joiden avulla lainanottaja voi valita sopivan lainan takaisinmaksuaikataulun ja -ehdot omiin tarpeisiinsa nähden.

Takaisinmaksusuunnitelma

Takaisinmaksusuunnitelman tekeminen on erittäin tärkeää, kun ottaa lainaa pitkällä maksuajalla. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan maksukykysi mukaan ja välttämään maksuvaikeuksia. Tässä muutamia vinkkejä takaisinmaksusuunnitelman tekemiseen:

 1. Tee realistinen budjetti: Laske tarkasti kaikki tulosi ja menosi, jotta voit arvioida, kuinka paljon voit käyttää lainan takaisinmaksuun.
 2. Aseta takaisinmaksuaika: Päätä, kuinka nopeasti haluat maksaa lainan takaisin ja aseta sitten realistinen takaisinmaksuaikataulu.
 3. Vältä lyhennysvapaita: Vaikka lyhennysvapaat voivat antaa helpotusta hetkeksi, ne voivat myös pidentää laina-aikaa ja kasvattaa korkokuluja. Pyri maksamaan laina takaisin sovitussa aikataulussa ilman lyhennysvapaita.
 4. Ole yhteydessä lainanantajaan: Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lainaa takaisin sovitussa aikataulussa, ole yhteydessä lainanantajaan ja keskustele mahdollisista vaihtoehdoista, kuten maksusuunnitelman muuttamisesta.

Nämä vinkit auttavat sinua tekemään realistisen takaisinmaksusuunnitelman ja välttämään maksuvaikeuksia lainan takaisinmaksussa.

Myöhästymismaksut ja viivästyskorot

Kun haet lainaa pitkällä maksuajalla, on tärkeää ottaa huomioon myöhästymismaksut ja viivästyskorot. Myöhästymismaksut ovat palkkioita, korvauksia tai muita summia, jotka määräytyvät lainanantajan ja lainanottajan välillä tehdyssä lainasopimuksessa, ja joita määrätään, kun lainanottaja ei maksa lainaa takaisin sovittuna aikana. Viivästyskorot ovat korkoja, jotka lainanantaja määrää lainanottajalle, kun lainanottaja ei maksa lainaa takaisin sovittuna aikana. Myöhästymismaksuja ja viivästyskorkoja voidaan soveltaa kaikissa lainoissa, joita otetaan pitkällä maksuajalla.

  Lainaa Ajokorttiin – Hae ajokorttilaina netistä

Siksi on tärkeää tutustua huolellisesti lainasopimuksen ehtoihin ennen lainanottamista. Tarkista, kuinka paljon myöhästymismaksuja ja viivästyskorkoja peritään, mikäli lainanottaja ei maksa lainaa takaisin sovittuna aikana. Jos myöhästymismaksut ja viivästyskorot ovat liian korkeita, kannattaa harkita toisen lainanantajan valitsemista. Lisäksi on tärkeää huolehtia siitä, että lainaa maksetaan takaisin sovittuna aikana, jotta vältetään myöhästymismaksut ja viivästyskorot.

Kannattaako lainaa pitkällä maksuajalla hakea?

Se riippuu lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Jos lainanhakijalla on kykyä maksaa lainan takaisin lyhyemmässä ajassa ja hänellä on riittävästi taloudellista varaa, ei pitkä maksuaika ole paras vaihtoehto. Pitkä maksuaika tarkoittaa, että lainanhakijan tulee maksaa korkeampia korkokustannuksia, koska korko on korkeampi ja lainan takaisinmaksuaika on pidempi. Jos lainanhakijan taloudellinen tilanne on heikko, pitkä maksuaika voi olla kannattavaa, koska se tarjoaa lainanhakijalle mahdollisuuden maksaa lainaa pois pienemmissä erissä. Jos lainanhakija voi maksaa lainan takaisin lyhyemmässä ajassa, hänet kannattaa silti harkita lyhyempää maksuaikaa, sillä lyhyemmällä maksuajalla on alhaisemmat korkokustannukset ja se voi olla kannattavampi ratkaisu.

Kenelle sopii?

 • Laina pitkällä maksuajalla sopii yleisesti ottaen henkilöille, joilla on varmuus maksukyvystään ja jotka tarvitsevat suuremman summan rahaa esimerkiksi asunnon hankintaa, auton ostoa tai remonttia varten.
 • Laina pitkällä maksuajalla sopii henkilöille, jotka tarvitsevat suuremman summan rahaa ja eivät voi maksaa sitä takaisin lyhyessä ajassa.
 • Se sopii henkilöille, joilla on varmuus tulevaisuuden maksukyvystään, esimerkiksi vakituinen työpaikka.
 • Pitkä maksuaika antaa lainanhakijalle mahdollisuuden järjestää taloutensa paremmin ja hallita paremmin rahavirtojaan.
 • Laina pitkällä maksuajalla voi sopia myös henkilöille, jotka haluavat välttää lyhyen maksuajan tuoman taloudellisen paineen ja haluavat maksaa lainan takaisin pienemmissä kuukausierissä.

Kenelle ei sovi?

 • Henkilöille, joilla on epävakaa taloustilanne tai epäsäännölliset tulot, sillä pitkä maksuaika voi johtaa maksuvaikeuksiin.
 • Henkilöille, joilla on suuri määrä muita velkoja, sillä pitkä laina-aika lisää kokonaisvelkaa ja voi vaikeuttaa velkojen hoitoa.
 • Henkilöille, joilla on tarve saada nopeasti rahaa, sillä pitkän maksuajan lainat vaativat yleensä enemmän aikaa ja prosessointia kuin lyhyen maksuajan lainat.
 • Henkilöille, jotka haluavat maksaa lainan nopeasti takaisin, sillä pitkän maksuajan lainoissa voi olla korkeampi korko kuin lyhyen maksuajan lainoissa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tarkoittaa laina pitkällä maksuajalla?

Lainaa pitkällä maksuajalla on laina, jonka takaisinmaksuaika on yleensä yli 5 vuotta.

Mikä on sopiva laina-aika?

Sopiva laina-aika vaihtelee henkilöstä toiseen, mutta yleensä pitkä laina-aika kannattaa valita silloin, kun halutaan pienet kuukausierät.

Kuinka pitkällä maksuajalla voi hakea lainaa?

Lainaa voi hakea yleensä jopa 15-20 vuoden maksuajalla, mutta tämä riippuu lainantarjoajasta.

Onko pitkä maksuaika aina edullisempaa kuin lyhyt maksuaika?

Ei välttämättä. Pitkä maksuaika voi nostaa kokonaiskustannuksia, sillä lainasta maksetaan korkoa ja muita kuluja pidemmän ajanjakson ajan.

Voiko lainan maksaa takaisin ennenaikaisesti?

Useimmat lainantarjoajat sallivat lainan ennenaikaisen takaisinmaksun ilman lisäkuluja.

Onko pitkällä maksuajalla lainaaminen turvallista?

Kyllä, jos valitsee luotettavan ja vastuullisen lainantarjoajan sekä varmistaa oman maksukyvyn.u003cbru003e

Miten pitkän lainan voi saada ilman vakuuksia?

Ilman vakuuksia voi saada yleensä jopa 60 000 euroa, mutta tämä riippuu lainantarjoajasta ja lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.

Onko mahdollista saada lainaa pitkällä maksuajalla, vaikka olisi aikaisemmin maksuvaikeuksia?

On mahdollista, mutta maksuhäiriömerkinnät voivat vaikeuttaa lainan saamista tai nostaa lainan korkoa.

Voiko laina-aikaa muuttaa kesken lainan takaisinmaksun?

Yleensä laina-aikaa voi muuttaa neuvottelemalla lainantarjoajan kanssa, mutta tämä voi vaikuttaa korkoon ja muihin kuluihin.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lainan hakemista pitkällä maksuajalla?

Ennen lainan hakemista pitkällä maksuajalla kannattaa varmistaa oma maksukyky ja vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja ehtoja.

Laina pitkällä takaisinmaksulla

Ennen kuin vippialan yritykset vakiinnuttivat asemansa taloudellisesti, olivat tarjotut lainat aina pieniä summia kuten 100, 200 tai korkeintaan 500 euroa. Nyt on mahdollista saada pieniä summia kuluttomana pikavippinä! Kulutusluottoa ei yleensä saa lyhyellä maksuajalla tai pienille summille.

Elämässä voi tapahtua yllättäviä tilanteita mitkä voi johtaa nopeaan rahan tarpeeseen. Tulee tarjous mihin ei kannattaisi kieltäytyä mutta oma taloudellinen tilanne ei juuri sillä hetkellä anna myöten ylimääräisille kustannuksille? Tähän tarpeeseen pikavippi pitkällä maksuaikataululla sopii vallan mainiosti!

Isojakin lainoja pitkillä maksuajoilla on mahdollista saada ilman takaajia tai vakuuksia. Vakuudettomat vipit ovat kasvaneet kovasti, joten kannattaa ehdottomasti tarkistaa pikalainavertailun avulla paras vaihtoehto ensilainalle.

Nettihakemuksella pikalainapalvelusta vipin hakeminen käy nopeasti ja helposti. Saat lainapäätöksen arkisin yleensä muutaman tunnin kuluessa, ja rahat ovat nostettavissa käteistililtä välittömästi.

Lainojen maksuajoista

Lainamarkkinoiden kehittyessä lainayritykset kasvattivat summia mitä ilman kuluja asiakkaille myönnettiin, mutta laina-ajoissa oli paljon parannettavaa, kunnes alettiin myöntämään pikavippiä pitkällä maksuajalla. Lainat kasvoivat huomattavasti ja 1000 euroa alkoi olla markkinoilla ihan yleisesti tarjottu summa. Edelleen on yrityksiä jotka ovat keskittyneet tarjoamaan 50 – 500 euron vippejä, mutta melkein kaikki ovat ottaneet myös isommat lainasummat valikoimaansa.

Pikavippi summien kasvamisen myötä pitenivät myös pikavippien maksuajat. Isompi laina, esimerkiksi 10000e kulutusluotto, tarkoittaa automaattisesti suurempia kuukausittaisia lyhennyksiä, mikäli maksuaika lainallesi on sama kuin pienissä vipeissä. Luonnollista siis oli, että lainaa tarjoavat yritykset pidensivät maksuaikojaan. Näin päästiin tilanteeseen missä pikavippi alkoi kilpailla perinteisten lainojen kanssa.

  Lainaa Pienellä Korolla

Asiakkaat jotka hakevat lainoja pikalainapalveluista ovat tässä erityisen hyvässä asemassa. Valinnan varaa lainoissa, takaisinmaksuajassa ja pikavippiin tulevissa koroissa on laajalti. On mahdollista jopa saada ensilaina ilman kuluja, missä on normaalia pidempi maksuaikataulu.

Pitkä vai lyhyt maksuaika?

Lainan hakeminen on helppoa ja pitkän maksuajan vipit ovat helpompia

Molemmissa pikavippien maksuajoissa on ehdottomasti omat hyvät ja huonot puolet. Lyhyt maksuaika tarkoittaa, että lainojen lyhennyksiä et tarvitse maksaa useita kertoja, vaan yleensä vippi maksetaan takaisin kertasuorituksella. Lyhyeksi maksuajaksi pikalainoja myönnettäessä katsotaan 7 – 30 päivän maksuaika. Mikäli takaisinmaksuaika on pidempi niin vippi alkaa kasvattaa korkoa.

Lyhyellä maksuajalla vipit ovat edullinen ratkaisu, mikäli lainaa tarvitsee pienen summan, jonka voi maksaa pois yhdellä kertaa tulevan kuukauden aikana. Monet pikavippiyritykset tarjoavat täysin kuluttomia ja korottomia pikavippejä asiakkaille, jotka eivät ole vielä lainaa palvelusta hakeneet. Kulutonta lainaa hakevan kannattaa tarkistaa uusien vippipaikkojen tarjonta lainahakua käyttäen.

Nämä ovat pienien summien kohdalla ehdottomasti paras ratkaisu, koska mitään ylimääräisiä kuluja ei vipille tule. Pieniä vippejä saa yleensä aina ilman vakuuksia tai takaajia.

Pikavippi pitkällä maksuajalla antaa taas paljon enemmän pelivaraa lainan hakijalle. Mahdollisuus maksaa pikalainaa takaisin pienissä erissä rasittaa taloutta huomattavasti vähemmän, kuin suuret lyhennykset. Tämä antaa mahdollisuuden hakea lainaa asioihin, jotka eivät välttämättä muuten priorisoituisi henkilökohtaisen talouden suunnittelussa kovin korkealle.  Kulutusluotto on yleinen tapa antaa lainalle pitkää maksuaikaa käyttäen.

Lisäksi pitkä takaisinmaksuaika mahdollistaa matalammat korot vipille. Täytyy toki huomioida, että useampia lyhennyksiä lainalle tulee, sen enemmän kasvavat pikavipin käsittely ja tilinhoitokustannukset. Tämä on pakollinen paha siitä hyödystä, että lyhennykset velalle ovat huomattavasti pienempiä.

Kumpi lyhennysmalli sopii paremmin on varmasti täysin riippuvainen henkilökohtaisesta taloudellisesta tilanteesta ja lainan tarpeen suuruudesta. Kannattaa pitää mielessä, että pienelle lainalle otettu pitkä maksuaika on taloudellisesti epäkannattavin ratkaisu.

Pienelle summalle tulee pitkällä maksuajalla ylimääräisiä kuluja kuten korot ja käsittelymaksut, jotka voitaisiin helposti välttää. Kannattaa aina tehdä pikavippivertailu ennen hakemusten lähettämistä.

Hae pikalainaa pitkällä maksuajalla netistä

Vippi.org

Vippi pitkällä maksuajalla järjestyy Vippi.org sivustolta.

 • Lainapalvelu: Vippi.org
 • Ikäraja: 18v
 • Lainasummat: 1000 – 60000€
 • Maksuaika: 1-15v
 • Korot ja muut kulut: Lainan korko alkaen 4,5%, maksimi nimelliskorko 20%, lopulliset korot ja kulut riippuvat valitsemastasi lainapalvelusta
 • Lainan saamisen edellytykset: Vippi.org vaatii hakijaltaan puhtaita luottotietoja, pysyvää osoitetta Suomessa sekä säännöllisiä, riittäviä tuloja.

Vippi.org on viime vuosien ehdoton ykkönen Suomen lainamarkkinoilla ja se onkin ensimmäinen valinta, kun haluat lainaa heti pitkällä maksuajalla.

Lainasto

Lainasto myöntää lainoja pitkällä maksuajalla

Lainapalvelu: Lainasto

Ikäraja: 18 vuotta

Lainasumma: 500 – 3000 euroa kulutusluottoa

Maksuaika: 12 kuukautta

Korot ja muut kulut: Nimelliskorko 28,6%. Todellinen vuosikorko 48,90%. Luottosopimuksen kesto: Kertaluotto.  Esimerkki lainan takaisinmaksusta: laina 400 euroa, todellinen vuosikorko 48,90%, maksuaika 12kk, kokonaiskustannus 550 euroa.

Pikavipin saamisen edellytykset: Lainan hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Luottohistoriassa ei saa olla merkintöjä, ja luottotiedot tullaan tarkistamaan Luottokunnalta. Hakijan tulee myös toimittaa henkilökohtainen puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lainaa hakevalla henkilöllä tulee olla myös nettipankkitunnukset käytössä palveluun kirjautumista varten. Nämä ehdot täytettyäsi, voit hakea lainaa pitkällä maksuajalla Lainastolta.

Lainan myöntämisen ehdot ja rajoitukset

Lainan myöntämiselle voi olla useita esteitä. Vaatimuksia on asetettu lainaehdoissa kaikille hakijoille jo lain määrittämissä puitteissa. Lainoja myöntävät palvelut voivat myös itse asettaa ehtoja lainan saamiselle, kuten matkapuhelinnumero tai verkkopankkitunnukset palveluun kirjautumista varten.

Jokaisen pikalainaa hakevan on oltava suomessa vakituisesti asuva, ja hänellä tulee olla vakituinen osoite ilmoitettuna Väestörekisterin järjestelmään. Lainapäätöksestä voit tarkistaa yleensä syyn miksi lainaa ei ole myönnetty.

Luottotiedoissa merkintä

Mikäli raha-asioita ei ole hoitanut hyvin ja laskut ovat menneet perinnästä ulosottoon, voi luottotietoihin tulla merkintöjä. Merkintä voi olla maksuhäiriömerkintä tai luottotietojen menetys. Molemmat aiheuttavat yleensä hakemuksen hylkäykseen, mikäli merkinnästä ei ole kulunut tarpeeksi aikaa.

Maksuhäiriömerkintä on lievempi kuin luottotietojen menetys. Mutta molemmat voivat vaikuttaa negatiivisesti mahdollisuuksiin hakea pikalainaa. Lainoja ei yleensä myönnetä, mikäli mitään häiriötä luottotiedoissa esiintyy.

Ikäraja

Ikäraja lainan hakemiselle on aina 18 vuotta, eikä pikavippi pitkällä maksuajalla ole tarjolla alle 18-vuotiaille. Lainanvälittäjä voi määrittää myös korkeamman ikärajan niin halutessaan. 500 euron pikavippi. Useassa palvelussa ikäraja on 20 vuotta, ja yläikäraja 75 vuotta ketkä luottoa voi hakea. Lainanvälityspalvelu voi hylätä lainahakemuksesi, mikäli ikäraja vaatimus ei täyty. Joten ei kannata tuhlata omaa aikaansa ja jättää lainahakemusta palveluun, mistä et pikalainoja voi saada.

Ei säännöllisiä tuloja

Säännölliset palkka tai eläketulot ovat kaikissa pikalainoja myöntävissä palveluissa pakollinen vaatimus. Yleensä eläke tai palkkatuloa vaaditaan vähintään 7500 euroa vuodessa. Takaisinmaksu suunnitelmaa ei voi tehdä ilman säännöllisiä tuloja – ainoastaan pienet summat kuten 100 euron laina tai 300e pikavippi voi onnistua ilman tuloja. Asumistuki, opintotuki tai muut valtiolliset tuet eivät käy vaaditusta rahallisesta tulosta, jotta lainahakemuksen voitaisiin hyväksyä.

Joskus lainaa voi hakea pankista, mikäli lainan vastineeksi on esittää vakuuksia. Pikaluottoja hakiessa ei vakuuksia tarvita. Pikalainaa pitkällä takaisinmaksuajalla on helpointa saada kaikista pikavippiä myöntävistä palveluista.

Jaa tämä artikkeli