Lainasto

5701
Lainasto kokemuksia luotoista
(Muokattu: 10.10.2022)
Lainasto Mastercard
100€ -3000€
Heti
(1.5/5)
Ikäraja
18v
Minimitulot
Säännölliset tulot
Laina-aika
1kk -47kk
Aukioloajat
Ma - PE 08 - 22, La-Su: 12 - 20
Korko
20% -20%
Email
Lainatyyppi
Joustoluotto
Perustettu
2011

Lainasto on erinomainen vaihtoehto jos tarvitset lainaa 100 – 2000 euroa.

Lainasto

Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa sekä hakemuksen voit täyttää verkossa vain muutamissa minuuteissa ja saat lainapäätöksen nopeasti. Lainaston joustoluotto tarjoaa erinomaisen avun arjen ylimääräisten kulujen kattamiseksi, voit nostaa luottoa tilillesi omien tarpeidesi mukaan ja maksat korkoa vain maksetusta luotosta. Lainaston palvelu toimii siis täysin niin kuin luottokortti, mutta käytät palvelua verkossa.

 • Lainaa 100 – 2000 euroa
 • Ikäraja 18 vuotta (tililuotto 21 vuotta)
 • Vastaus yleensä alle 10 minuutissa
 • Kulut ilmoitettu avoimesti
 • Vastuullinen ja luotettava lainanantaja
 • Laskut kätevästi sähköpostilla
Hae lainaa heti tilillesi Lainastolta

Lainaston luottojen korot ovat hyvin kohtuulliset ja yritys pärjää hintavertailussa muille kilpailijoilleenSuosittelemme vähintäänkin tutustumaan yhtiön lainaehtoihin ja lainatarjontaan, mikäli etsitte rahaa lainaan 100 – 2000 euron väliltä.

Miksi Lainasto?

Kuten mainittua, niin Lainasto on vaihtoehto aina, kun tarvitset lainaa 100 euroa tai enemmän. Palvelu loistaa ensinnäkin avoimuudella, joka on aina mukava asia henkilöille, jotka eivät ole

Nopea lainasto tililuotto edullisesti
Lainasto tililuotto on nopea ratkaisu rahapulaan. Luoton voit saada itsellesi jopa alle tunnissa!

esimerkiksi täysin perillä lainaamisen koukeroista. Tämän palvelun kautta näet kaikki kulut kerralla ja selkeästi ilmoitettuna, jonka ansiosta voit puolestaan esimerkiksi suunnitella lainan takaisinmaksun helpommin.

Sitäkin suurempi etu on varmasti monille palvelun jouhevuus. Lainanhakeminen on jaettavissa neljään eri vaiheeseen, jotka ovat summan määrittäminen, asiakkaan tunnistaminen, lainahakemus ja rahojen siirto. Kaikki tämä voi vieläpä tapahtua alle tunnissa.

Lainasto tarjoaa asiakkailleen myös ketterät nostot puhelimitse tai suoraan verkkopalvelusta. Tämän ansiosta esimerkiksi 2000 euron jatkuva tililuotto on aina käytössäsi paikkaan tai aikaan katsomatta. Olitpa sitten kauan odotetulla Thaimaan lomamatkalla tai viikonloppua viettämässä ystäviesi kanssa, niin voit tehdä noston vaikka pelkällä tekstiviestillä. Tämän ansiosta tililuotto on aina käytössäsi vain minuutin varoitusajalla. Lue vinkkejä 2000 euron lainan hakemiseen

Lainatuotteita joka tarpeeseen

Usein elämäntilanne tai lainatarve ei ole aina sama, ja tästä syystä myös Lainasto rahoituspalvelu tarjoaa valikoimassaan kahta erilaista lainatuotetta. Tarjolla on pikalaina äkilliseen rahantarpeeseen ja jatkuva tililuotto, joka sopii hyvin suurempiin hankintoihin tai vaikkapa varakassaksi.

Lainasto Pikalainat

Erittäin nopea 100 – 400 euron pikalaina sopii hyvin kaikille 18-vuotiaille henkilöille, jotka tarvitsevat nopeasti rahaa yllättäviin kustannuksiin. Uuden entistä joustavamman pikalainan voit saada nyt jopa vuoden maksuajalla ilman vakuuksia tai takauksia. Tämän ansiosta sen takaisinmaksu on todella joustavaa ja lainan saamiseksi sinun ei tarvitse pantata esimerkiksi kulkuneuvosi tai mitään muutakaan.

Pikalainat ovat mahdollista maksaa joko kertasuorituksena tai osissa. Jos rahatilanteesi on hyvä, niin voit maksaa koko summan takaisin vaikkapa seuraavasta palkasta, jolloin myös lainan korot ja kustannukset jäävät olemattomiksi. Jos taas haluat maksaa joustavammin, niin ota vuoden maksuaika ja valitse lyhennyserät joko kerran kuukaudessa tai joka toinen kuukausi. Jos valitse vaihtoehdoksi osamaksun, niin oletuksena joka toinen kuukausi on maksuvapaa.

Pikalaina on nimensä mukaisesti pikaiseen rahantarpeeseen suunniteltu apu, joka sopii niille henkilöille, jotka tietävät tarkalleen tarvitun summan eivätkä tarvitse esimerkiksi jatkuvaa kulutusluottoa. Pikalaina on usein myös ainut vaihtoehto alle 20-vuotiaille.

Jos kuitenkin tarvitset suunniteltua enemmän rahaa, niin voit hakea uutta pikalainaa Lainastosta helposti. Tämä on mahdollista, kun olet hoitanut aikaisemmat maksusi ajallaan. Jos aikaisemmissa maksuissa on ollut ongelmia, niin se voi vaikuttaa alentavasti myönnettävään lainasummaan tai jopa estää uuden lainan saamisen. Tästä syystä maksut on hyvä hoitaa aina ajallaan.

Lainasto Tililuotto

Tililuotto on Lainaston toinen rahoituspalvelu, joka sopii hyvin, kun tarvitset lainaa 500 euroa – 2000 euroa. Tämä luottokortin kaltainen nettiluotto ei eroa oikeastaan muuten kuin siinä, ettet tarvitse enää fyysistä korttia mihinkään. Tililuotto on matalakorkoinen vaihtoehto pikalainalle, jota myönnetään hieman suuremmissa summissa. Tätä lainaa voi hakea kuka tahansa vähintään 21-vuotias Suomen kansalainen, joka on hoitanut aikaisemmin raha-asiansa huolellisesti.

Lainasto Tililuotto toimii siten, että lainahakemuksen jälkeen hakijalle myönnetään henkilökohtainen luottotili, joka voi olla 401 – 2000 euron väliltä. Tältä luottotililtä asiakas voi tehdä nostoja juuri sen verran kuin haluaa, mistä ja mihin kellon aikaan tahansa. Tämän ansiosta saat tililuoton avulla käyttöösi kätevän varakassan, joka voi olla pelastus monissa arjen haasteissa tai, kun kohtaat yllättäviä kuluja.

Tililuoton takaisinmaksu on joustavaa. Sen voit maksaa erissä tai osamaksulla juuri oman maksukykysi mukaan. Osamaksuvaihtoehdossa riittää, että maksat minimissään 20% avoimesta lainasummasta tai vähintään 50 euroa kuukaudessa. Tililuotto on myös koroilta ja kuluiltaan usein pikalainaa edullisempi vaihtoehto, jos lainan takaisinmaksu venyy pidemmälle ajalle. Samankaltaisia tililuottoja tarjoaa Suomessa muun muassa Ostosraha ja Credit24.

Kenelle lainaa voidaan myöntää?

Lainaston tililuotot ja pikalainat ovat melko helppoja saada, joka tarkoittaa, että niitä voidaan myöntää lähes kaikille Suomen kansalaisille, joilla on aikaisemmat raha-asiat hoidettu ajallaan ja oikein. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sinulle ei saa olla luottohäiriömerkintöjä.

Pikalainojen osalta ikäraja on ainoastaan 18 vuotta, joka on samalla alin sallittu ikäraja lainapalveluille. Tästä syystä Lainasto on hyvä vaihtoehto myös nuoremmille henkilöille, jotka tarvitsevat nopeaa rahallista apua.

Tililuotto on puolestaan jatkuva laina, jolla tarkoitetaan, että yhden lainahakemuksen jälkeen tililuotto on aina käytössäsi. Jos et käytä sitä, niin mitään kulujakaan ei kerry ja vastaavasti, kun teet noston, niin maksat korkoa avoimesta lainasummasta. Tämän palvelun ikäraja on 21 vuotta ja muut kriteerit ovat samat.

Toisin kuin esimerkiksi luottokortin kohdalla, tililuotto tai pikalaina ei tarvitse sen suurempia todisteluja omista tuloista, maksukyvystä tai omaisuudesta, jonka ansiosta sen hakeminen on huomattavasti helpompaa.

Korot ja muut maksut

Kuten mainittua, niin Lainasto on selvästi yksi Suomen parhaista 100 – 2000 euron lainapaikoista, josta myös lainan hakeminen onnistuu vaivatta. Korkojen ja kulujen osalta palvelu ei ole välttämättä juuri se kaikista edullisin, mutta sitäkin mukavampaa on, että kaikki kulut on nähtävillä selkeästi ja näin myöskään ikäviä yllätyksiä ei synny yhtä helposti.

Tililuoton osalta maksuja tulee nostoprovisiosta, korosta ja laskutuskuluista, jotka ovat varsin maltilliset, jos verrataan moniin muihin kilpailijoihin. Sen sijaan vuosimaksua tai tilinavausmaksua tililuotossa ei tule lainkaan, joka on varsin tervetullut bonus. Esimerkiksi perinteisen luottokortin osalta joudut usein maksamaan jatkuvia kuukausimaksuja tai vuosimaksuja riippumatta siitä onko käytössäsi luottoa. Tililuoton osalta maksut juoksevat ainoastaan, kun käytät sitä.

Lainasto Tililuotto:

 • Tilinavaus: 0€
 • Vuosimaksu: 0€
 • Laskutuskulu: 5€
 • Korko: 9.9% / kuukausi
 • Nostoprovisio: 15%

Pikalainan korot ovat nekin varsin kohtuuliset, mutta silti hieman tililuottoa suuremmat. Toki pikalainan etu on usein myös siinä, että ne maksetaan pois jatkuvaa luottoa nopeammin. Tästä syystä myöskään korkoja ei ehdi juurikaan kertymään. Pikalainan todellinen vuosikorko on 48.90%, joka voi olla jopa 250% alhaisempi kuin joissakin kilpailijoiden lainapalveluissa. Esimerkiksi 100 euron pikavipistä maksat vuoden osamaksulla takaisin yhteensä 137,50 euroa.

Päivitetyt tiedot on hyvä tarkastaa suoraan lainanantajan verkkosivuilta.

Luottokortti vai tililuotto?

Tässä vaiheessa saatat jo miettiä, että perinteisellä luottokortilla ei ole enää mitään virkaa. Miksi niitä sitten edes enää on tarjolla?

Voidaan sanoa, että modernit tililuotot ovat ryminällä ottaneet osuutta perinteisiltä luottokorteilta, niiden useiden hyötyjen ansiosta. Kuitenkin kummassakin lainatyypissä on sekä omat hyvät ja huonot puolensa.

Tililuoton edut:

 • Ei korttia, joka voi kadota
 • Ei väärinkäytöksiä yhtä helposti
 • Käytössä missä ja milloin tahansa
 • Tarkkaile rahankulutusta helpommin
 • Ei kuukausi- tai vuosimaksuja

Tililuoton mukana tulee monia itsestään selviä etuja, joista pienimpiä ei ole parempi turvallisuus, helpompi raha-asioiden tarkkailu ja joustava käytettävyys. Olitpa matkalla eksoottisessa kohteessa, viettämässä viikonloppua Helsingin yöelämässä tai vaeltamassa Alppien vuoristossa, niin tililuotto kulkee mukanasi aina. Se ei ole sidottu yhteen laitteeseen tai korttiin, vaan tarvitset ainoastaan internetyhteyden päästäksesi siihen käsiksi. Vaikka sinut ryöstettäisiin tai kadottaisit lompakon, niin voit aina lainata tietokonetta tai puhelinta joltakin.

Yksi suurista tililuoton hyödyistä on myös se, ettet joudu maksamaan jatkuvia vuosi- tai kuukausimaksuja. Siitä maksat kuluja ainoastaan, kun luotto on käytössäsi. Näin ollen tililuotto on usein parempi vaihtoehto, jos tarvitset lainaa vain satunnaisesti.

Luottokortin edut:

 • Ei erilistä rahojen siirtelyä
 • Usein pienemmät nostoprovisiot
 • Maksa ostoksia verkossa helpommin

Luottokortin etuihin kuuluu usein alhaisemmat nostoprovisiot, joka voi tehdä siitä paremman vaihtoehdon, kun nostat luottoa useasti. Jos elämäntyylisi perustuu siihen, että elät jatkuvasti luottorahalla ja maksat sitä pois aina kuin vain pystyt, niin luottokortti on ehkä sopiva valinta.

Luottokortin avulla vältyt myös ylimääräiseltä rahojen siirtelyltä, jonka ansiosta sinun ei tarvitse ensin siirtää rahaa ja sen jälkeen nostaa sitä kortilla. Tosin tämän seurauksena myös väärinkäytökset ovat huomattavasti yleisempiä, koska lähes kuka tahansa voi ostaa kortillasi pienempiä ostoksia.

Sen sijaan isoja miinuspuolia ovat esimerkiksi tilanteet, kun unohdat korttisi tai se varastetaan. Näin ollen et voi tehdä mitään maksuja tai nostoja kunnes olet saanut uuden kortin, johon voi tietysti kulua pahimmillaan jopa viikkoja.

Miksi vertaislaina ei ole aina vaihtoehto?

Olet ehkä kuullut uusista vertaislainoista, joiden kautta on mahdollista saada kulutus- tai tililuottoja alhaisempia korkoja ja näin asia onkin.

Vertaislainapalvelut perustuvat siihen, että lainaat rahoitusyhtiön sijasta suoraan yksityisiltä henkilöiltä tai sijoittajilta. Tämän ansiosta lainaehdot voivat usein olla joustavammat ja voit välttää kokonaan rahoitusyhtiön korot, sillä korvausta lainasummasta ja ajasta maksat ainoastaan sijoittajille. Kuitenkaan vertaislaina ei ole aina se paras vaihtoehto ja tähän löytyy myös muutama syy.

Vertaislainojen huonot puolet lyhyesti:

 • Ei aina joustavaa maksua
 • Hitaampi lainojen käsittely
 • Ei joustoluottoa
 • Usein liian suuria lainoja
 • ikärajavaatimukset

Usein vertaislainojen käsittelyyn voi kulua hieman kauemmin, johon löytyy myös yksinkertainen syy. Kun haet suoraan lainaa rahoitusyhtiöltä, niin heillä on tarkkaan mietityt kriteerit ja hinnasto lainojen myöntämiseen. Jos täytät kriteerit, niin laina on sinun ja se voidaan maksaa parhaillaan jopa alle tunnissa suoraan lainaajan tilille. Vertaislainojen kohdalla tämän kaltaisia kriteerejä ei kuitenkaan aina ole, vaan lainaaja voi ensin itse määrittää haluamansa lainan koron ja muut ehdot, jonka jälkeen sijoittajat voivat tehdä vasta tarjouksen. Tätä voi jatkua niin pitkään kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä ehtoihin ja sen jälkeen lainasopimus allekirjoitetaan. Koko prosessiin voi siis kulua esimerkiksi muutamasta päivästä jopa pariin viikkoon.

Vastaavasti vertaislaina ei ole paras vaihtoehto, jos haluat joustavat maksuvaihtoehdot. Usein tämän kaltaiset lainat myönnetään ns. osamaksusopimuksella, jonka seurauksena kaikki erät ovat ennalta määrättyjä ja niitä tulee seurata. Rahoitusyhtiöllä on puolestaan usein tarjolla erilaisia maksuvaihtoehtoja, voit esimerkiksi maksaa ainoastaan minimilyhennystä, joka on usein noin 15-20% avoimesta lainasummasta tai sitten isompia eriä, mikäli rahatilanteesi onkin äkillisesti odotettua parempi.

Ikärajojen puolesta vertaislainat ovat usein tarkoitettu 21-26 –vuotiaille hakijoille, joka riippuu aina hieman palvelusta. Tämän takia siis nuoremmat, esimerkiksi 18-21 vuotiaat eivät voi usein hakea vertaislainoja itselle. Toisaalta nämä lainat myönnetään usein myös suuremmissa summissa. Jotkin palvelut voivat tarjota jopa alle 1000 euron lainoja, mutta yleensä vertaislainat osuvat 5000 – 10 000 euron haitariin.

Aina ennen lainan hakemista lainavertailu on hyvä tehdä ja siitä voit saada hyviä ideoita ja vertailukohtia päädyitpä sitten lopulta mihin tahansa lainatyyppiin tai palveluun.

Vastuullista lainaamista

Lainasto on luotonantaja, joka suosii osaltaan vastuullista lainaamista. Vaikka lainat ovat nykyisin helppoja saada ja niitä voi hakea lähes kuka tahansa, niin laina tulisi aina olla järkevässä suhteessa kuukausituloihin ja sitä tulisi ainoastaan ottaa, jos siihen on oikeasti varaa.

Ennen lainaamista ota huomioon:

 • Säännölliset tulot – Onko sinulla riittävästi tuloja, vakituinen työ ja oletko suunnitellut kuinka lainanmaksu onnistuu käytännössä?
 • Lue lainaehdot – Aina ennen lainaamista lainaehdot on tärkeää lukea läpi, jotta ymmärrät varmasti kaikki lainan kulut ja korot.
 • Tarkkaile menojasi laina-aikana – Kun olet ottanut lainaa, niin varmista, että pysyt kokoajan suunnitelmissasi. Maksatko kuukausierät juuri siten kuin suunnittelut ennen lainan ottamista?

Jos sinulla on kohtuulliset tulot ja pystyt kontrolloimaan menojasi niin lainalle ei sinänsä ole mitään estettä. Ennen sen ottamista kannattaa suunnitella yksityiskohtaisesti, kuinka sen takaisinmaksu hoituu käytännössä, pyrkiä laskemaan kaikki mahdolliset kulut ja siten oma maksukyky.

Mitä kannattaa tehdä maksuvaikeuksien kohdalla?

 • Ota yhteyttä asiakaspalveluun ja pyri sopimaan molemmille osapuolille sopiva ratkaisu
 • Mieti kaikki kulusi ja katso, jos pystyisit vähentämään niitä
 • Jos sinulla on avoimia velkoja muille rahoitusyhtiöille, niin pyri sopimaan maksujärjestelystä heidän kanssaan
 • Varmista, että vältät suuremmat talousongelmat. Älä ota uutta pikalainaa, jos sinulla on ongelmia edellisten kanssa.

Jos havaitset kaikista suunnittelusta huolimatta maksuvaikeuksia tulevaisuudessa tai nyt, niin ne kannattaa pyrkiä ratkaisemaan välittömästi. Jos vitkuttelet asiaa pidemmälle, niin menetät pahimmassa tapauksessa luottotietosi tai ajaudut entistä syvempään velkakierteeseen. Usein rahoitusyhtiöt ja muut lainapalvelut ovat valmiita neuvottelemaan maksuvaikeuksien kohdalla, sillä se on usein molemmille osapuolille parempi vaihtoehto. Näin ollen lainaaja välttyy turhilta maksuhäiriöiltä ja perintäkustannuksilta sekä rahoitusyhtiö saa lainalleen kohtuullista korkoa.

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea pikalainaa?

Lainasto pikalainaa voidaan myöntää kaikille vähintään 18-vuotiaille Suomen kansalaisille, joilla on luottotiedot kunnossa ja omat verkkopankkitunnukset. Myös mobiilivarmenteella on mahdollista tehdä tunnistauminen, jonka takia pankkitunnuksia ei ole pakko olla hallussa.

Kenelle voidaan myöntää tililuotto?

Lainaston tililuotto on puolestaan tarkoitettu vähintään 21-vuotiaille Suomen kansalaisille ja myös siihen vaaditaan puhtaat luottotiedot sekä pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Miksi lainahakemukseeni ei vastata?

Lainasto vastaa jokaiseen lainahakemukseen. Ei ole merkitystä onko päätös myönteinen tai kielteinen, tulet saamaan siihen vastauksen 100% varmuudella. Jos näin ei ole kuitenkaan tapahtunut, niin kannattaa varmistaa, että hakemus on varmasti lähtenyt eteenpäin selaimestasi. Vastaavasti ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla, jonka jälkeen voimme tarkistaa tilanteen.

Onko palvelu turvallinen?

Kuten muutkin suomalaiset rahoituspalvelut ja pankit, niin myös Lainasto käyttää vahvaa tunnistaumista ja salausta. Tämän ansiosta asioiminen palvelussa on aina vähintäänkin yhtä turvallista kuin suuremmissa pankeissa.