Hae Luotto Heti Tilille

Luotto Heti Tilille

26 min luku

Tässä artikkelissa käydään läpi mistä löytyy luotto heti tilille ja perehdytään siihen, mitä se tarkoittaa, miten se toimii ja millaisia etuja se tarjoaa lainanhakijoille. Artikkelin tarkoituksena on auttaa lukijaa ymmärtämään, kuinka luottoa heti tilille myöntävät lainapalvelut toimivat ja millaisia mahdollisuuksia ne tarjoavat nopean rahoituksen tarpeessa oleville henkilöille.

Mikä on paras ja halvin luotto 2024?

Kävimme läpi kaikki Suomen luottoyhtiöt ja kasasimme sinulle selkeän paketin, jonka avulla voit vertailla itse sinulle sopivat lainapaikat ja valita niistä parhaat. Suosittelemme kilpailuttamaan lainasi ja hakemaan luottopäätöksen usealta eri rahoitusyhtiöltä ennen lainaamista. Tällä tavalla voit säästää huomattavan summan rahaa eikä hötkyily raha-asioissa ikinä kannata!

Ota siis luottoa alapuolelta tai palaa takaisin etusivulle hakemaan laina heti netistä.

LuottopalveluArvosanaMax. LuottoTutustu
Lainaaheti.fi 60000€
Haelaina.fi 60000€
Kulutusluotto.com 60000€
Rahoituslaitos 60000€
Vippi.org 60000€
Omalaina.fi 60000€
Lainapaikka 60000€
Bondora 10000€
Etua.fi 60000€
Cashday 500€
Sweepbank Luottokortti 8000€
Rahalaitos 60000€
Luottoheti.fi 60000€
iRaha 2000€
Sortter 60000€
Alisa Pankki 30000€
Lainanvertaaja 60000€
Lainasto Ostosraha 3000€
Bluestep Bank 850000€
Unolaina 60000€

Uudet luotot 2024 – Nopeaa luottoa heti netistä

Hae luottoa Hetilainaa24.fi avulla ja saa nopea luotto edullisesti ja varmasti.

Uudet Luotot 2024

Uusia luottoja ei enään tule markkinoille yhtä usein, kuin aikaisemmin, mutta siltikin vuonna 2024 uusimmat luottoyhtiöt ovat listanneet muutamia tuotteitansa. Tässä niistä meidän mielestämme parhaat:

Uusi luotto 1. – Luottoheti.fi

Uusi luotto 2. – Vippi.org

Vippi.org on yksi uusimmista luottoa tarjoavista palveluista vuonna 2024
 • Edullinen laina Vippi.org palvelusta 100 – 60000 euroa
 • Kilpailuta luotto heti ja saat henkilökohtaisen lainatarjouksen yli 25 pankilta
 • Laina aika 1 – 15 vuotta
 • Ikäraja alk. 18-vuotta
 • Voit myös yhdistää lainasi

Uusi luotto 3. – Kulutusluotto.com

Kulutusluotto.com on yksi parhaista uusista palveluista, joista voit hakea luottoa heti tilille. Kokeile Kulutusluotto.com lainojen kilpailutusta ja nappaa edullinen kulutusluotto jopa 60 000 euroa – et tarvitse vakuuksia tai takaajia eikä hakemuksen jättämäinen sido sinua mihinkään.

Freedom Rahoitus

Freedomrahoitus

Freedom Rahoitus on hyvä vaihtoehto sinulle, jos etsit luottoa 500 – 60 000 euron väliltä ja haluat sen ennen kaikkea pienillä kuluilla. Kun haet lainaa Freedom Rahoituksen kautta, saat yhdellä hakemuksella aina useita eri tarjouksia, joista voit sitten valita mieleisesi.

Laina-aikaa voit valita mielesi mukaisesti 1-15 vuoden väliltä, eli jokaiselle löytyy varmasti sopiva maksuaikataulu. Lainan hakeminen onnistuu verkkohakemuksella ja lainan saaminen on mahdollista, jos olet vähintään 20 vuotta täyttänyt luottokelpoinen Suomen kansalainen.

Kun haet lainaa Freedom Rahoituksen kautta, saat myös halutessasi oman henkilökohtaisen lainaneuvojan auttamaan sinua rahoitusratkaisun valinnassa ja siihen liittyvissä yleisissä asioissa.

 • Luottoa heti 500 – 60 000 euroa
 • Ikäraja 20 vuotta
 • Vertaile useita eri lainaratkaisuja yhdellä hakemuksella
 • Tarjoaa myös lainan yhdistelylainoja!
 • Laina-aika 1 – 15 vuotta

Lainasto Ostosraha

Lainasto tarjoaa luottoa nimeltä Ostosraha

Lainasto on uudistanut palvelunsa ja tarjoaa nykyisin myös suurempia lainoja aina 3000 euroon asti. Voit hakea pikalainat ilmaisella verkkohakemuksella ja rahojen toimitus tilille tapahtuu käytännössä välittömästi lainahakemuksen hyväksymisen jälkeen.

Lainoille voit valita joustavan maksuajan 2 – 47 kuukauden väliltä.

Tutustu ja tilaa luotto heti Lainaston kautta kautta.

 • Luottoa jopa yli 2000 euroa
 • Maksuaikaa 2 – 47 kk
 • Voit halutessasi siirtää eräpäivää ottamalla yhteyttä Lainastoon
 • Rahat nopeasti tilille

Fixura

Fixuran kautta voi hakea luottoa yksityiseltä

Fixuran vertaislainapalvelusta saat haettua lainan juuri omien tarpeiden mukaisesti. Tämä palvelu voi olla sinulle sopivin vaihtoehto, jos haluamasi lainasumma osuu 1000 – 20 000 euron väliin ja yrität löytää sitä kaikista edullisinta korkoa lainallesi.

Palvelussa voit itse määrittää lainasi maksuaikataulun, todellisen vuosikoron ja muutkin ehdot. Tämän jälkeen sijoittajat arvioivat hakemuksesi ja voivat joko hyväksyä tai hylätä sen. Vastaavasti sinulle voidaan ehdottaa pyytämääsi pienempää lainasummaa, jos ehtoihisi ei suostuta.

Luoton hakeminen onnistuu näppärällä verkkohakemuksella ja lainapäätös erityisesti pienempiin lainoihin tulee usein nopeasti. Palvelun ikäraja on 21 vuotta ja lainan hakemiseen pätee muuten normaalit ehdot.

 • Luottoa edullisilla koroilla
 • Lainasumma 1000 – 20 000 euroa
 • Ikäraja 21 vuotta
 • Vertaislainapalvelu
 • Päätä itse lainasi ehdot, laina-aika jopa 72kk

Lue lisää ja hae Fixuralta luottoa yksityiseltä jo tänään!

epikavippi

ePikavippi

epikavippi tarjoaa nyt uutta joustavaa luottoa kaikille luottokelpoisille ja vähintään täysi-ikäisille Suomen kansalaisille. Luottotilin kautta voit tehdä rajattomia nostoja aina 10000 euroon asti. Ja mikä parasta, kun luotto on myönnetty sinulle, koko 10 000 € on käytettävissäsi ja voit tehdä nostoja 50 euron välein niin paljon kuin haluat. Lainan lyhentäminen suoritetaan takaisin erissä ja lainaehdot ovat varsin joustavat.

epikavippi on toiminut rahoitusalalla jo kuuden vuoden ajan sekä sen asiakkaiden tyytyväisyys on huippuluokkaa! Tutustu yhtiön lainaehtoihin ja avaa oma luottotilisi jo tänään – hae laina heti tilille!

 • Pikavippiä jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia
 • Express pikavippi max 500 euroa
 • Nopea nettihakemus
 • Pienet kulut ja korot
 • Luottokorttisi netissä

Luottoa nopeasti? Vertaile ensin.

Luottovertailun perusteet

Vertaillessasi eri luotonantajien tarjouksia on tärkeää ottaa huomioon muutama keskeinen tekijä. Ensinnäkin, tarkastele luoton todellista vuosikorkoa, joka kertoo luoton kokonaiskustannukset sisältäen korot ja muut kulut. Toiseksi, vertaile luotonantajien välisiä kuluja ja ehtoja, kuten kuinka usein korko tarkistetaan luoton aikana ja miten eri laina-ajat vaikuttavat korkotasoon. Kolmanneksi, perehdy mahdollisiin kampanjoihin ja tarjouksiin, jotka voivat vaikuttaa luoton kokonaiskustannuksiin. Lopulta, harkitse luoton käyttötarkoitusta – voitko käyttää sitä mihin tahansa tarkoitukseen vai onko se tarkoitettu tiettyyn käyttöön, kuten auton ostoon tai remonttiin?

Luottojen valinta

Valitessasi itsellesi parhaiten sopivaa luottoa on tärkeää pohtia omaa maksukykyä ja elämäntilannetta. Mieti, kuinka suuren luoton tarvitset ja miten se sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Voit valita eräpäivän itse, jotta se sopii parhaiten omaan budjettiisi. On hyvä muistaa, että eri luotonantajilla on erilaisia laina-aikoja ja ehtoja, joten kannattaa käyttää aikaa vertailuun löytääksesi parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

  Pienlaina

Eri luottotyyppien vertailu

Luottoja on monenlaisia, ja niiden vertailu voi olla haastavaa. Heti tilille saatavia luottoja ovat esimerkiksi pikalainat ja kulutusluotot. Pikalainat ovat yleensä pienempiä ja lyhytaikaisia lainoja, kun taas kulutusluotot ovat suurempia ja niiden takaisinmaksuaika on pidempi. On myös mahdollista löytää luottoja ilman vakuuksia tai takaajia, mikä voi olla houkutteleva vaihtoehto niille, jotka eivät halua sitoutua muihin henkilöihin tai omaisuuteen.

Luottojen nopea vertailu

Nykyään on monia tapoja vertailla luottoja nopeasti ja helposti. Useat verkkosivustot tarjoavat työkaluja, joiden avulla voit verrata eri luotonantajien korkoja, kuluja ja ehtoja. Tämä voi auttaa sinua löytämään parhaan korkotarjouksen ja säästämään merkittävästi luoton kokonaiskustannuksissa.

Luottovertailu

Olipa luotolla kuinka kiire hyvänsä, niin pieni vertailu kannattaa aina. Tästä syystä olemme myös tehneet tämän artikkelin ja helpottaneet siten sinun työtäsi. Me tiedämme kuinka hankalaa sopivan lainapaikan ja luoton valitseminen on, ja sen takia listasimme omat suosikkimme tähän vertailuun. Olemme ottaneet mukaan vertailuun yrityksiä, joiden kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia sekä myös yrityksiä, joiden kautta saat lainan heti tilillesi.

Lainavertailu on hyvä tehdä useastakin syystä, ja näistä pienin ei ole huikeat erot lainan kuluissa. Lainapalveluiden ja lainatyyppien välillä voi olla jopa ällistyttävän suuria eroja ihan jo pelkästään todellisessa vuosikorossa. Pienempiin vippeihin voi tulla kaupan päälle lähes 300% korko, kun taas uusia tililuottoja voit saada jopa hämmästyttävän halvalla.

Olemme pyrkineet huomioimaan vertailussa mielestämme ne kaikista tärkeimmät seikat. Näitä ovat esimerkiksi kilpailukykyinen kuukausi- tai vuosikorko, laskutuslisät, asiakaspalvelu, vastuullisuus, neuvottelukyky ongelmatilanteissa, tilinhoitomaksut, avausmaksut ja muut lainan käsittelyyn menevät erät. Valitsemalla itsellesi parhaan lainapalvelun siis suoraan kauttamme, voit varmistaa kilpailukykyisen hinnan lainallesi.

Valitse tarpeisiisi paras rahoitusratkaisu

Kun haet lainaa, on syytä miettiä ensin minkä sortin rahoitusta tarvitset. Nykyään on olemassa runsaasti valinnanvaraa ja viimeaikoina on tullut ilmoille paljon uusia rahoitusratkaisuja. Uusin näistä on luottotili tai vippitili, jonka saat siis käyttöösi ilman erillisiä lisämaksuja ja voit tehdä nostoja niin paljon kuin yhtiö sallii eli yleensä 1000 – 10 000 euron verran.

Tämä on äärettömän kätevä varakassa ja sen käyttäminen onnistuu helposti ja lainan ottaminen ei luonnollisesti maksa sinulle muuta kuin peruskorkokulut, jotka lyhennetään yleensä kuukausittain. Näissäkin on olemassa paljon eri vaihtoehtoja ja yllä olevista mm. epikavippi on oivallinen esimerkki mistä luottotilin muodossa oleva varakassa kannattaa hankkia jos sellaiseen on tarvetta.

Etsit mitä tahansa rahoitusratkaisua niin halvin luotto löytyy ehdottomasti helpoiten meidän kauttamme! Toivottavasti löysitte tätä kautta sopivan lainatuotteen.

Eri lainatyypit sopivat erilaisiin tarkoituksiin

Lainatyyppejä on nykyisin siis tarjolla lähes yhtä paljon kuin erilaisia rahoituslaitoksia, pankkeja ja pikaluottofirmoja. Kuitenkaan näistä ei voida automaattisesti valita yhtä ja ainutta oikeaa, vaan jokaisella lainatyypillä on luonnollisesti myös oma käyttötarkoituksensa.

Tarjolla on nykyisin muun muassa pikavippejä, tililuottoja sekä kulutusluottoja. Eri vaihtoehtoja tutkiessa menee yleensä vain pää sekaisin ja lopulta valinta tehdään arpapelillä. Tähän selvensimme hieman eri lainatyyppien eroja ja niiden mahdollisia käyttötarkoituksia, jotta sinä voit valita itsellesi parhaimman vaihtoehdon.

Pikavippi

Pikavippi, pikalaina, vippi ja niin edelleen, kaikki tarkoittavat yleensä samaa asiaa, eli nopeasti myönnettävää pientä lainaa. Tällä lainatyypillä on usein myös se kaikista huonoin maine, joka on peräisin vuosien takaa, jolloin pikalainojen todellisia vuosikorkoja ei säännelty yhtä tarkasti.

Ennen kuin ohitat tämän lainavaihtoehdon, niin kannattaa tutkia hieman pintaa syvemmältä, sillä se voi olla joihinkin tarpeisiin oikeastaan jopa paras vaihtoehto.

Pikalainan tunnistaa usein siis suhteellisen lyhyestä maksuajasta, joka on usein noin 3 – 30 päivää. Tätä maksuaikaa voidaan toki usein pidentää erillistä lisämaksua vastaan, josta kuitenkin peritään melko suuri summa (suhteessa alkuperäiseen lainasummaan).

Vastaavasti pikavipin tunnusmerkkejä ovat helposti tehtävä lainahakemus ja se, että lainasumma on tililläsi käytössä lähes saman tien. Joidenkin lainapalveluiden kohdalla sen käsittelyyn voi mennä ainoastaan minuutteja!

Miinuspuolena kaikesta tästä riemusta tulee tietysti kohtalaisen suuri korko, joka voi olla paperilla jopa satoja prosentteja kulutusluottoa suurempi. Tosin suuri korko ei tarkoita automaattisesti, että maksaisit kuluja enemmän, sillä pikavipit ovat tarkoitettu aina maksettavaksi nopeasti takaisin. Jos tiedät esimerkiksi pystyväsi maksamaan lainasumman takaisin kokonaisuudessaan heti seuraavasta palkasta, niin myöskään korkoja kuukaudessa ei juurikaan ehdi kertyä. Lisäksi nykyisin useammat vippifirmat tarjoavat ensimmäisen laina jopa täysin ilman kuluja tai korkoja!

Jos haussa on pieni luotto, jonka maksat takaisin nopeasti, niin vippi voi olla sinulle paras vaihtoehto.

Tililuotto eli joustoluotto

Tämä luotto on sinulle, kun kaipaat joustavuutta raha-asioihin. Tililuotto on käytännössä luottokortti, johon et saa fyysistä korttia, sillä et oikeastaan tarvitse sitä. Tämä luottotyyppi on tullut markkinoille vasta hiljattain ja saavuttanut ymmärrettävistä syistä jo nyt huikean suosion. Vipistä se erottuu esimerkiksi alhaisempien korkojen ja joustavat takaisinmaksun ansiosta.

Usein joustoluottoa voidaan lyhentää joko suuremmissa erissä, jolloin korkoa kertyy vähemmän tai sitten maksaa ainoastaan minimilyhennyserä, jolloin korko lasketaan aukinaisesta saldosta.

Tililuoton etuja ovat muun muassa, että se kulkee aina mukanasi. Olitpa sitten matkalla eksoottisessa kohteessa, viettämässä viikonloppua ystäväsi kanssa tai tutkailemassa uusia huonekaluja sisustusliikkeessäsi, voit aina tehdä tarvitsemasi suuruisen siirron reaaliajassa suoraan omalle pankkitilillesi. Näin ollen luotto on aina heti käytössäsi ja voit tehdä hankintoja helpommin sekä nopeammin.

Tässä luottotyypissä ovat myös vippejä hillitymmät korot, ja se onkin tarkoitettu maksettavaksi pidemmällä aikavälillä, mutta toki voit aina maksaa lainaamasi summan takaisin vaikka heti. Usein tililuottoon lisättäviä kuluja ovat nostoprovisiot, tilinhoitomaksut ja laskutuslisät, tosin juoksevia kuukausi- tai vuosimaksuja niissä ei yleensä ole. Tämä osaltaan tarkoittaa sitä, että maksat kuluja ainoastaan, kun sinulla on avoin lainasaldo.

  Joustolaina

Kulutusluotto

Kulutusluotto voi olla käytännössä lähes sama kuin luottotili. Erona tässä lainatyypissä on kuitenkin sitä, että kulutusluotto nimitystä käytetään myös suuremmista lainoista, jotka maksetaan takaisin kiinteissä tasaerissä. Tämän kaltaisia lainapalveluita ovat esimerkiksi Credit24 kulutusluotto, josta saat jopa suuremmankin lainasumman ja maksat sen takaisin ennalta sovituissa erissä.

Ennalta sovitut maksuerät voivat olla hyvä ja huono asia. Hyviin puoliin voidaan laskea muun muassa se, että takaisinmaksu on erittäin helppo suunnitella. Sillä tulet tietämään jo lainaa ottaessa, paljonko maksat ensi kuussa tai vaikkapa vuoden päästä helmikuussa. Näin ollen lainaan ei tule esimerkiksi yllättäviä korkoja tai muitakaan maksuja, jotka riippuvat maksutiheydestäsi.

Toisaalta sama asia voi olla myös huonopuoli, sillä näin ollen lainassa ei ole juurikaan joustavuutta. Tasaerälainan kohdalla et voi esimerkiksi päättää lyhentäväsi sovittua vähemmän ensikuussa, jos satut vaikkapa kohtaamaan yllättäviä kulueriä.

Pankkilaina

Pankki on paikka, josta saat luotollesi pienimmän koron. Tosin pankin myöntämiin luottokortteihin sisältyy usein muun muassa kuukausi- tai vuosimaksuja, jonka takia kulut juoksevat kokoajan. Ei ole merkitystä käytätkö luottoa vai et, niin nämä maksut sinun täytyy hoitaa joka tapauksessa. Näiden kulujen lisäksi tietysti myös avoimelle lainasummalle lasketaan sovittu korko.

Luottokortti sopii erityisesti henkilöille, jotka käyttävät lainaa jatkuvasti kuukaudesta toiseen. Lisäksi se on hyvä ratkaisu, jos teet esimerkiksi runsaasti verkko-ostoksia ulkomailta ja haluat käyttää luottokorttia maksutapana. Toisaalta, jos tarvitset luottoa vain harvoin, vaikkapa kerran tai kaksi vuodessa, niin joustava tililuotto tai jokin muu ratkaisu voi olla sinulle parempi.

Luoton hakeminen ja saaminen

Luotto nopeasti ja edullisesti netistä
Olipa tarvitsemasi luotto iso tai pieni, niin on hyvä huomioida muun muassa palveluiden kulut, takaisinmaksu ja oma elämäntilanne ennen lainasopimuksen kirjoittamista.

Luoton hakuprosessi

Luoton hakeminen heti tilille on nykyään nopeaa ja helppoa. Yleensä hakija täyttää sähköisen hakemuksen valitsemansa lainantarjoajan verkkosivuilla. Vaatimuksena on usein vähintään 18 vuoden ikä, vakituinen osoite Suomessa ja riittävät tulot lainan takaisinmaksuun. Hakeminen on yleensä maksutonta, ja hakuprosessi kestää vain muutaman minuutin. Hakemuksen jättämisen jälkeen lainantarjoaja käsittelee sen ja tekee luottopäätöksen nopeasti.

Luoton hyväksyminen ja käsittely

Luoton hyväksymisen kriteerit vaihtelevat lainantarjoajien välillä. Yleisesti ottaen hakijalla tulee olla säännölliset tulot, kuten palkka tai eläke. Hakijan luottotietojen on oltava kunnossa, eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla. Lainantarjoaja tarkistaa hakijan tiedot ja tekee luottopäätöksen. Hyväksytyn luoton saatavuus vaihtelee välittömästä tilisiirrosta muutamaan päivään riippuen lainantarjoajasta ja hakijan pankista.

Luottosumma ja takaisinmaksu

Luotto heti tilille -palveluissa luottosummat vaihtelevat yleensä muutamasta sadasta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Hakijan tulee valita tarpeisiinsa sopiva summa ja laina-aika. Takaisinmaksu suoritetaan kuukausittain sovittujen ehtojen mukaisesti, ja lainan korko voi olla kiinteä tai vaihtuva.

Luoton käyttö ja ehdot

Heti tilille saatava luotto voidaan yleensä käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, kuten kodin remontointiin, auton ostoon tai lomamatkaan. Luoton käyttöön ei yleensä ole rajoituksia, mutta hakijan kannattaa varmistaa lainaehtojen noudattaminen. Jos hakija kohtaa ongelmia takaisinmaksussa, lainantarjoajan kanssa voi neuvotella takaisinmaksusuunnitelman muutoksista. Lainantarjoajat voivat tarjota esimerkiksi lyhennysvapaita kuukausia tai muita joustavia ratkaisuja. Jos takaisinmaksuongelmat jatkuvat pitkään, lainansaaja voi joutua neuvottelemaan velkajärjestelyistä tai muihin seurauksiin, kuten ulosottoon.

Muuta huomioitavaa

Edellisten seikkojen lisäksi luottoa ottaessa on hyvä huomioida eri palveluiden kulut, takaisinmaksu ja oma elämäntilanne. Onko sinulla oikeasti varaa ottaa luotto? Kannattaako se kulujen puolesta? Ja pystytkö maksamaan sen takaisin sovitusti?

Vaikka rahoitus otetaan usein todelliseen tarpeeseen, niin silti on hyvä miettiä, onko siihen oikeasti varaa. Ilmaistahan lainaaminen ei yleensä ole. Vaikka rahatilanne sattuisi olemaan kuinka huono, niin sinun on myös mietittävä sen takaisinmaksu. Toisaalta tarve on syytä myös suhteuttaa kuluihin ja katsoa, onko siinä oikeasti järkeä.

Yleinen lähtökohta pitäisi olla, että lainaajalla on säännölliset tulot. Tuloiksi käyvät kaikki lailliset tulonlähteet kunhan ne ovat riittävän vakaat.

Voit saada säännöllistä rahaa vaikkapa palkkatuloina, eläkkeenä, työttömyysturvarahoina, määräaikaisistä töistä tai vaikkapa freelancer-hommista. Pääasia on se, että voit luottaa omaan takaisinmaksukykyysi riittävästi. Vaikka esimerkiksi rahoitusyhtiöt haluavat tietoja tuloistasi ennen lainan myöntämistä, niin ei tämä tarkoita, että sitä ei kannattaisi itse miettiä sen enempää.

Jos olet suunnitellut takaisinmaksun ja luotat omaan rahatilanteeseesi riittävästi, niin myöskään lainaamiselle ei ole mitään estettä. Lisäksi kannattaa laskea korot ja kulut sekä harkita vielä, ovatko ne järkevät suhteessa uuteen hankintaasi.

Esimerkiksi, jos joudut maksamaan 500 euroa korkoja uuden television hankinnasta, niin kyseessä ei tietenkään ole kovin hyvä sijoitus. Vastaavasti kauan haaveillusta matkasta voi olla hyvinkin järkevää maksaa 100 euroa ylimääräisiä kuluja, jos teet näin todeksi pitkäaikaisen haaveesi.

Luoton käyttö

Nopeus, nostot ja seuranta

Kun haet luottoa heti tilille, saat yleensä rahat käyttöösi nopeasti, usein jopa saman päivän aikana. Voit nostaa luottoa osissa tarpeesi mukaan, ja jäljellä olevan luoton määrän tarkistaminen on helppoa esimerkiksi verkkopankista tai luotonantajan mobiilisovelluksesta. Luoton käyttöä voit seurata samojen kanavien kautta, ja joissakin tapauksissa voit käyttää luottoa myös ulkomailla.

Luoton hallinta: Maksut, ehdot ja yhteydenotto

Kuukausittaisen maksuerän muuttaminen, eräpäivän siirtäminen tai luoton ehtojen muuttaminen kesken laina-ajan onnistuu usein sopimalla asiasta luotonantajan kanssa. Laskuja luoton maksamiseen saat yleensä kuukausittain, ja virheen laskussa huomatessasi sinun kannattaa ottaa yhteyttä luotonantajaan. Voit ottaa yhteyttä luotonantajaan esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse tai verkkopalvelun kautta.

Luoton yhdistäminen, lisäluoton hakeminen ja luottotilin sulkeminen

Useiden luottojen yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi luotoksi voi auttaa hallitsemaan luottokustannuksia paremmin. Lisää luottoa voit hakea tarvittaessa, mutta huomioi, että luottotietojen muuttuminen laina-aikana voi vaikuttaa luottokelpoisuuteesi. Luottotilin sulkeminen onnistuu yleensä ottamalla yhteyttä luotonantajaan ja noudattamalla heidän ohjeitaan.

Turvallisuus ja sovellukset

Luoton väärinkäytön estämiseksi on tärkeää suojata henkilökohtaiset tietosi ja pitää huolta tunnuksistasi. Markkinoilla on myös erilaisia sovelluksia luoton hallintaan, joiden avulla voit seurata luoton käyttöä ja hoitaa maksuja helposti.

  Lainaa Yhteishakijan Kanssa

Luottotiedot

Merkitys, tarkistaminen ja vaikutus luottoon

Luottotieto on tieto henkilön taloudellisesta luotettavuudesta, ja se vaikuttaa luoton saamiseen sekä ehtoihin. Luotonantajat tarkistavat luottotiedot usein luottoa haettaessa, ja voit itse tarkistaa omat luottotietosi esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:n tai Bisnode Finland Oy:n kautta. Luottotietojen parantaminen onnistuu hoitamalla talousasioita vastuullisesti ja maksamalla laskut ajallaan.

Maksuhäiriömerkinnät ja huonot luottotiedot

Maksuhäiriömerkintä tarkoittaa, että henkilöllä on ollut vaikeuksia hoitaa taloudellisia velvoitteitaan. Merkintä pysyy luottotiedoissa yleensä 2-5 vuotta. Huonoista luottotiedoista huolimatta luoton saaminen voi olla mahdollista, mutta se voi olla vaikeampaa ja kalliimpaa.

Luottotietojen korjaaminen ja ylläpito

Virheellisten tietojen korjaaminen luottotiedoissa onnistuu ottamalla yhteyttä luottotietoyhtiöön. Hyvien luottotietojen ylläpito edellyttää talousasioiden vastuullista hoitamista ja maksujen ajallista suorittamista. Positiivinen luottotieto tarkoittaa, että henkilöllä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Identiteettivarkaudet, luottotietojen käyttö ja luotonantajat

Identiteettivarkauden estämiseksi on tärkeää suojata henkilökohtaiset tietosi ja olla tarkkana niiden käytössä. Luottotietojen käyttöä säätelevät lait, eivätkä luotonantajat saa tarkistaa luottotietoja ilman lupaa. Joissakin tapauksissa voi olla luotonantajia, jotka eivät tarkista luottotietoja, mutta ne ovat harvinaisia. Luottotietojen väärinkäytöstä voi ilmoittaa luottotietoyhtiölle tai viranomaisille.

Luotot, lainat ja velat: Yleistietoa ja niiden hyödyntäminen

Luotto, laina ja velka ovat taloudellisia käsitteitä, jotka liittyvät rahan lainaamiseen ja takaisinmaksuun. Luotto voi auttaa taloudellisessa tilanteessa esimerkiksi kattaessaan odottamattomat menot tai investointien rahoittamisessa. Hyvä aika hakea luottoa on silloin, kun taloudellinen tilanne on vakaa ja velan takaisinmaksu on suunniteltu realistisesti.

Yleiset syyt hakea luottoa ja erityisryhmille suunnatut luotot

Yleisiä syitä hakea luottoa ovat esimerkiksi kodin hankinta, remontointi, auton ostaminen tai opintojen rahoittaminen. Joissakin tapauksissa luottoa voidaan hakea muiden velkojen maksamiseen. Erityisryhmille, kuten opiskelijoille ja eläkeläisille, on saatavilla erityisiä luottoja, joiden ehdot on suunniteltu kyseisen ryhmän tarpeisiin.

Ylivelkaantumisen ehkäisy ja talouden suunnittelu

Ylivelkaantuminen tarkoittaa tilannetta, jossa velkojen määrä on kasvanut hallitsemattomaksi. Sen ehkäisemiseksi on tärkeää tehdä realistinen taloussuunnitelma, joka sisältää luoton takaisinmaksun ja muiden taloudellisten velvoitteiden hoitamisen. Luoton kilpailuttaminen ja neuvottelu luotonantajan kanssa voivat auttaa saamaan paremmat ehdot luotolle.

Velkajärjestely, apu velkaongelmiin ja luotonantajien vastuut

Yksityishenkilön velkajärjestely on lakisääteinen menettely, jossa velallisen taloudellinen tilanne järjestellään uudelleen. Velkaongelmiin löytyy apua esimerkiksi kunnan talous- ja velkaneuvonnasta. Luotonantajien vastuut ja velvollisuudet liittyvät mm. reiluun ja avoimeen asiakaspalveluun sekä luoton myöntämiseen vastuullisesti.

Suomessa luottoja koskevat lait ja säädökset, kuten kuluttajansuojalaki ja luottolaki, säätelevät luotonantajien toimintaa. Mikäli haluat tehdä valituksen luotonantajasta, voit ottaa yhteyttä Kuluttajariitalautakuntaan tai kuluttaja-asiamieheen.

Usein kysyttyä luotoista

Mihin luottoa voi ottaa?

Luottoa voi saada nykyisin lähes mihin tahansa. Kyseessä voi olla remonttilaina, matkalaina, osamaksu kodinkoneeseen, vippi tulevaa viikonloppua varten, autolaina, uuden asunnon hankinta tai sitten haluat yksinkertaisesti törsätä hieman pitkästä aikaan.

Olipa syysi mikä tahansa, niin se on mahdollista toteuttaa oikealla lainatyypillä. Usein edes rahoitusyhtiöitä ei loppupeleissä kiinnosta, mihin aiot rahat todellisuudessa käyttää, kunhan maksukykysi näyttää paperilla riittävän hyvältä.

Mitä luotonhakijalta vaaditaan?

Se mitä luotonhakijalta vaaditaan käytännössä ennen lainan myöntämistä, riippuu hieman rahoituspalvelusta. Joidenkin rahoituspalveluiden kohdalla on 18 vuoden ikäraja, kun taas toisessa se voi olla 21 vuotta ja kolmannessa 25 vuotta. Joka tapauksessa, yleinen ikärajavaatimus pieniin luottoihin on usein 18 ja suurempiin, esimerkiksi yli 2000 euron lainoihin 21 tai siitäkin ylöspäin.

Lisäksi luotonhakijalta vaaditaan lähes palvelusta riippumatta Suomen kansalaisuutta tai oleskelulupaa sekä pysyvää osoitetta. Tämän ansiosta voit siis periaatteessa saada lainaa, vaikka asuisitkin ulkomailla, kunhan olet kirjoilla Suomalaisessa osoitteessa.

Lisäksi lainayritykset voivat vaatia todisteita tuloista sekä puhtaita luottotietoja. Erityisesti suurempien lainojen yhteydessä sinulta tullaan todennäköisesti kysymään liitteeksi kopiota esimerkiksi työsopimuksesta, palkkakuitista tai muista asiakirjoista. Jos haluat luottoa ilman takuita tai vakuuksia, niin myös puhtaat luottotiedot ovat käytännössä aina ehdoton vaatimus.

Kuinka nopeasti voin saada luoton heti tilille?

Luoton saatavuus riippuu luotonantajasta ja hakijan tilanteesta. Joissakin tapauksissa luotto voidaan saada tilille jopa muutamassa minuutissa, kun taas toisissa tilanteissa se voi kestää useita tunteja tai jopa päiviä.

Kuinka suure luoton voi saada nopeasti tilille?

Luoton suuruus, jonka voit saada heti tilille voi vaihdella luotonantajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta riippuen. Tyypillisesti nämä luotot ovat pienempiä, esimerkiksi muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Joissakin tapauksissa suurempiakin luottoja voi saada nopeasti tilille, mutta tämä riippuu hakijan luottokelpoisuudesta ja luotonantajan tarjonnasta.

Mikä on luotto?

Luotto tarkoittaa rahasummaa, jonka rahoituslaitos, kuten pankki tai muu luotonantaja, myöntää asiakkaalle tietyksi ajaksi. Asiakas maksaa myöhemmin takaisin luoton ja luotonantajalle sovitun koron. Luottoja on erilaisia, kuten kulutusluotot, asuntoluotot ja opintoluotot.

Miten luoton hakeminen toimii?

Luoton hakeminen alkaa yleensä täyttämällä hakemus verkossa tai pankin konttorissa. Hakemuksessa kysytään henkilötietoja, taloudellista tilannetta ja luoton käyttötarkoitusta. Luotonantaja tarkistaa hakijan luottotiedot ja arvioi hänen maksukykyään ennen luoton myöntämistä.

Millä perusteella luotonantajat määrittävät korkotason?

Luoton korko määräytyy useiden tekijöiden perusteella, kuten hakijan luottotiedot, taloudellinen tilanne, luoton määrä ja laina-aika. Myös markkinakorot ja luotonantajan omat korkomarginaalit vaikuttavat korkotasoon.

Mitä tarkoittaa luoton todellinen vuosikorko?

Luoton todellinen vuosikorko on korko, joka sisältää kaikki luottoon liittyvät kulut, kuten nimelliskoron, avausmaksun ja tilinhoitomaksun. Todellinen vuosikorko antaa vertailukelpoisen kuvan luoton kokonaiskustannuksista ja auttaa arvioimaan eri luottojen hintaa.

Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan luottoa takaisin ajallaan?

Jos et pysty maksamaan luottoa takaisin ajallaan, ota yhteyttä luotonantajaan mahdollisimman pian neuvotellaksesi uudesta maksusuunnitelmasta. Maksuvaikeuksien pitkittyessä voi seurauksena olla maksuhäiriömerkintä ja luottotietojen menetys, mikä vaikeuttaa tulevaisuudessa luottojen, vuokra-asuntojen ja muiden palveluiden saamista.

Jaa tämä artikkeli