Rahalaitos

15086
Rahalaitos tietoa ja kokemuksia
(Muokattu: 24.3.2021)
Rahalaitos
500€ -70000€
0 -2 vrk
(4/5)
Ikäraja
20v
Minimitulot
7200 euroa vuodessa
Laina-aika
12kk -180kk
Aukioloajat
Ma-to 9:30-16:30, Pe 9:30-15:00
Korko
4.5% -20%
Email
info@rahalaitos.fi
Lainatyyppi
Kulutusluotto
Perustettu
2001

Rahalaitos kilpailuttaa lainasi - lue kokemuksia ja arvostelut

Rahalaitos tarjoaa luottoa ilman vakuuksia 500 – 40 000 euron väliltä kaikille vähintään täysi-ikäisille ja luottokelpoisille henkilöille. Voit hakea lainaa jopa 2-12 vuoden takaisinmaksuajalla, ja hakiessasi lainaa saat aina useita eri lainavaihtoehtoja, joista voit valita mieleisen.

Aloita hakeminen täyttämällä lainahakemus, jossa esität lainamäärä- ja takaisinmaksuaikatoiveesi ja saat pian sitä vastaavia rahoitusvaihtoehtoja, joista voit valita mieleisesi. Tarjouksen tekijöinä toimivat yksityiset rahoitusyhtiöt ja pankit.

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen ja valinnut itsellesi parhaiten soveltuvan lainan, tulet saamaan rahat pankkitilillesi yleensä noin kahden arkipäivän kuluessa.

 • Lainasumma 500 – 40 000 euroa
 • Laina-aika 2 – 12 vuotta
 • Lukuisia yhteistyökumppaneita
 • Useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella
 • Ikäraja 20 vuotta

Rahalaitos neuvottelee aina parhaimman rahoitusratkaisun puolestasi!

Voit myös vertailla muita rahoitusratkaisuja lainavertailu -osiossamme, näin saat hyvän vertailupohjan ja pystyt paremmin hahmottamaan, mikä laina on paras niin korkoprosentin kuin lainaehtojenkin puolesta.

Rahalaitos on usein se edullisin vaihtoehto suurempaan lainaan

Rahalaitos on turvallinen, luotettava ja helppokäyttöinen suomalainen lainapalvelu, joka kilpailuttaa puolestasi tarvitsemasi lainasumman. Tämä tarkoittaa käytännössä, että

Rahalaitos lainapalvelu
Rahalaitos lainavertailu tekee edullisimman lainan löytämisestä entistä helpompaa.

täytät yhden lainahakemuksen, jonka jälkeen Rahalaitos lähettää sen yhteistyökumppaneilleen, jotka puolestaan antavat omat tarjouksensa tietojesi pohjalta. Lopulta saat kaikki varteenotettavat lainatarjoukset sähköpostiisi, jotka voit sitten hyväksyä tai hylätä. Koska saat useita tarjouksia yhdellä hakemuksella, niin löydät usein myös sen kaikista edullisimman vaihtoehdon.

Hakijalta vaaditaan ainoastaan 20 vuoden ikää, puhdasta maksuhistoriaa ja 10 000 euron vuosituloja. Jos täytät nämä kriteerit, niin voit hakea joko vakuudetonta tai vakuudellista lainaa. Et välttämättä tarvitse myöskään takaajia, jos lainasummasi ei ole suuri.

Mihin lainaa voi hakea ja mitä kannattaa huomioida?

Lainaa voi hakea nykyisin käytännössä mihin tahansa. Yhdelle syynä voi olla pitkään harkittu matka, kun taas toiselle se on uudet huonekalut, pakastin, televisio tai yllättävä lasku. Olipa syy mikä tahansa, niin tärkeintä on olla lainaamatta yli omien varojensa. Mikään syy ei ole siis automaattisesti hyvä tai huono.

Lainaa haettaessa kannattaa huomioida korojen ja kulujen lisäksi oma maksukyky, eli onko minulla varmasti varaa tähän?

Maksukyvyn selvität helpoiten laskemalla kaikki kulusi tarkasti paperille ja vähentämällä ne nettotuloistasi. Muista ottaa huomioon niin pienet kuin suuretkin menot ja laske hieman myös yllättäviin kustannuksiin. Tämän jälkeen tiedätkin jo tarkasti, kuinka suureen lainaan oma maksukykysi riittää. Sen lisäksi, että vältyt turhilta ongelmilta, niin tarkka suunnittelu tuo myös mielenrauhan laina-ajaksi.

Vakuudet ja takaajat – mitä ne tarkoittavat?

Olet ehkä huomannut, että osaan lainoista vaaditaan vakuuksia tai takaajia, mutta mitä ne sitten käytännössä ovat?

Vakuuksia tai takauksia vaaditaan erityisesti suurempiin lainoihin tai, kun hakijalla ei ole puhtaita luottotietoja. Vakuus voi olla esimerkiksi auto, moottoripyörä, kesämökki tai esimerkiksi asunto, joka voidaan laittaa rahoitusyhtiön nimiin laina-ajaksi. Olipa pantattava tavara tai esine mikä tahansa, niin sen tulee usein kattaa vähintään 80% lainasummasta. Rahalaitos osaltaan tarjoaa sekä vakuudettomia että vakuudellisia lainapalveluita, joka riippuu hakijan luottoluokituksesta sekä haetusta lainasummasta. Jos lainaa vastaan vaaditaan vakuus, niin rahoitusyhtiöstä ja hakijan elämäntilanteesta riippuen se voidaan joko vaatia kokonaan rahoitusyhtiön haltuun tai sitten siirtää pelkästään yrityksen nimiin laina-ajaksi. Joissain tapauksissa on myös mahdollista, että vakuus lisätään ainoastaan lainasopimukseen.

Takaaja vaaditaan tyypillisesti esimerkiksi asuntolainaan tai johonkin muuhun kalliimpaan hankintaan, jolloin rahoitusyhtiö näkee lainassa selkeän riskin. Tällöin takaajaksi ryhtynyt henkilö vastaa lainasta kuten omastaan ja joutuu maksajaksi, mikäli alkuperäinen lainaaja epäonnistuu sen hoitamisessa.

Lainaa on siis nykyisin helppo saada ilman takaajia tai vakuuksia, kun puhutaan pienemmistä rahasummista. Sen sijaan, jos tarvitset suurempaa lainaa pienillä kuukausituloilla, niin sinulta saatetaan vaatia näitä.

Lainatyypit, mikä on paras vaihtoehto minulle?

Tarjolla on useita erilaisia lainatyyppejä, joista Rahalaitoksen kohdalla ei oikeastaan tarvitse niinkään huolehtia. Hakemuksen jälkeen tulet saamaan erilaisia tarjouksia ja niissä voi olla myös useampaa lainatyyppiä, joista sitten valitset itsellesi sopivimman. Jos olet etsimässä eri vaihtoehtoja, niin tyypilliset erot eri lainojen kesken on syytä ymmärtää.

Pikalaina

Pikalainasta kulkee monta eri nimeä ja sitä voidaankin kutsua pikalainaksi, vipiksi, pikavipiksi ja niin edelleen. Tämä lainatyyppi on usein vaihtoehto, kun rahat tarvitaan tilille heti. Se voi sopia sinulle, kun etsit lainaa 50 euroa tai hieman siitä ylöspäin. Usein maksimisumma vipille on noin 500 – 1000 euroa, jonka jälkeen puhutaan tili- tai kulutusluotoista.

Vipille on tyypillistä korkeat todelliset vuosikorot, joka ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että se olisi kallis vaihtoehto lainata. Tämän lainatyypin ideana on tarjota rahaa pikaiseen tarpeeseen, joka maksetaan myös pois nopeasti (yleensä esimerkiksi seuraavasta palkasta). Näin ollen lainalle ei ehdi kertymään myöskään korkoja lähes yhtään ja usein pienen lainasumman voi saada jopa kuluitta 30 päivän ajaksi. Jos siis haluat vähän rahaa ja maksat sen nopeasti takaisin, niin vippi voi olla jopa kaikista edullisin vaihtoehto. Nykyisin on mahdollista saada myös pikavippi pitkällä maksuajalla.

Tililuotto

Tililuotot ovat tulleet ryminällä suosioon myös Suomessa, johon isona syynä oli myös lakiuudistus, jossa pikavippien korot laitettiin kohtuulliselle tasolle. Tililuotosta käytetään myös nimityksiä joustoluotto, kulutusluotto, luottotili, matkalaina, remonttilaina ja niin edelleen. Ideana tililuoton kohdalla on se, että asiakkaalle myönnetään hakemuksella luottotili, joka on aina hänen käytössään. Tämä on suuruudeltaan usein noin 1000 – 5000 euroa ja siltä voit nostaa haluamasi summan koska tahansa.

Pikavipistä tämä eroaa muun muassa siten, että lainan takaisinmaksu on usein huomattavasti joustavampaa ja todelliset vuosikorot ovat alhaisemmat. Tämän ansiosta voit halutessasi maksaa joko pelkästään lainan minimilyhennystä tai sitten suurempia eriä. Alhaisemman koron ansiosta se on vippiä huomattavasti edullisempi vaihtoehto, jos laina-aika venyy pitkäksi tai lainaat säännöllisesti. Pikavippiin verrattuna tililuoton oikeastaan ainut miinuspuoli on nostoprovisiot, joka on palvelusta riippumatta yleensä noin 15%. Suosittuja tililuottoja Suomessa ovat muun muassa Ostosraha, Credit24 ja Vippi.fi.

Vertaislaina

Vertaislaina on pankkilainan jälkeen usein edullisin vaihtoehto, mitä tulee lainan korkoihin. Vertaislainan ideana on se, että lainasumma ei tule perinteiseen tapaan rahoitusyhtiöltä, vaan yksityisiltä sijoittajilta. Tämän ansiosta esimerkiksi lainaehdoista, koroista ja kuluista voi olla mahdollista neuvotella enemmän – tai itseasiassa se pelkästään hakijan ja sijoittajan välinen asia.

Vertaislaina on usein vaihtoehto, kun etsit lainaa 5000 euroa tai siitä ylöspäin. Osa vertaislainapalveluista kyllä tarjoavat vielä tätäkin pienempiä summia, mutta usein hitaamman lainanhakuprosessin takia se ei ole välttämättä kannattavaa. Vertaislainan hakemisessa voi kestää esimerkiksi muutamasta päivästä pariin viikkoon, jota on mahdotonta ennustaa etukäteen ja se riippuu puhtaasti siitä, kuinka halukkaita ihmiset ovat lainaamaan sinulle rahojaan kyseisellä hetkellä. Toisaalta voit myös itse vaikuttaa lainanhaun jouhevuuteen lainaehdoilla, jotka voit itse määrittää. Jos olet valmis maksamaan kohtuullista korkoa ja esimerkiksi lainasumma on järkevässä suhteessa tuloihisi, niin myös laina irtoaa usein helpommin ja nopeammin.

Vertaislaina on siis valinta, kun haluat 5000 – 20 000 euroa lainaa ja etsit sitä kaikista edullisinta korkoa. Ehkäpä Suomen suosituin palvelu tähän on Fixura.

Pankkilaina

Pankkilaina on tuo ylivoimaisesti edullisin ja samalla ylivoimaisesti hankalin saada. Itseasiassa monissa tapauksissa se ei ole mahdollinen lainakaan tai sitten lainahakemukseen kuluu aivan liikaa kallista aikaa. Pankkilainan kohdalla voit joutua asioimaan konttorissa, jonottamaan vuoroasi, näyttämään kaikki mahdolliset kuitit ja liitteet, ennen kuin laina siirretään tilillesi.

Tosin hyötypuolena ovat tietysti vertaislainojakin alhaisemmat korot, jonka takia esimerkiksi suuri asuntolaina on lähes poikkeuksetta pankkilaina. Jos maksuaikaa venyy kymmenien vuosien ajalle ja lainasumma on heittämällä yli 100 000 euroa, niin tämä vaiva kannattaa toki nähdä. Pankkilainoja on sen sijaan hyvin vaikeaa saada esimerkiksi matkaa, remonttia, autoa, moottoripyörää tai muuta vastaavaa hankintaa varten.

Turvallista ja luotettavaa toimintaa

Rahalaitoksen palvelu on luotettavaa ja turvallista, kuten tekstissä jo aiemmin todettiinkin. Palvelulla on korkein mahdollinen AAA-luokitus, jonka lisäksi sen palvelut ovat merkitty avainlipputunnuksella. Luotettavuudesta osaltaan kertovat jotakin myös kymmenet tuhannet tyytyväiset asiakkaat.

Palvelu loistaa sekä vastuullisuuden että turvallisuuden puolesta. Tekniikan puolesta palvelussa käytetään modernia SSL-salausta, joten henkilökohtaiset tietosi eivät ikinä päädy rosvojen käsiin. Myös tietojen säilytys tapahtuu asianmukaisesti vartioidulla palvelimella.

Vastuullisuutta Rahalaitos osoittaa muun muassa suosimalla kumppaneita, jotka tekevät henkilökohtaisen luottoluokituksen asiakkailleen. Vaikka tämä ei välttämättä äkkiseltään kuulosta suurelta edulta, niin sitä se kuitenkin on. Luottoluokituksen ansiosta on yhä vaikeampaa lainata yli omien varojen. Vaikka kuinka omaa maksukykyä yrittää selvittää ja laskeskella kuluja, niin aina voi jäädä huomaamatta jotakin, joka kostautuu myöhemmässä vaiheessa. Kun taas annat ammattilaisen arvioida lainan sopivuuden, niin myös maksuhäiriöitä tai muita ongelmia tulee harvemmin.

Helppoa asiointia Rahalaitos asiakaspalvelussa

Rahalaitoksella on käytössään epäilemättä yksi Suomen parhaista asiakaspalveluista, josta saat apua niin lainahakemuksen, lainapalveluiden, kuin myös lainavalinnan suhteen. Yhteyttä asiakaspalveluun kannattaa ottaa suoraan verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella, johon saa usein vastauksen vain noin tunnin kuluessa. Voit olla yhteydessä heihin myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Asiakaspalveluun kannattaa olla yhteydessä myös mahdollisten maksuvaikeuksien tai vastaavien ongelmien kohdalla, jolloin sopivaa ratkaisua voi miettiä suoraan ammattilaisen kanssa. Esimerkiksi, jos et pysty syystä tai toisesta maksamaan laskua tai velan hoitaminen lykkääntyy, niin siitä on hyvä sopia ajoissa jo ennen todellisia ongelmia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tähän keräsimme jotainkin usein kysyttyjä kysymyksiä, joista voi olla apua sinulle, kun etsit oikeita vastauksia. Vastaavasti asiakaspalveluun voi olla yhteydessä erinäisten kysymysten kanssa, josta myös saat vastauksen usein vain hetkissä.

Mikä on lainan korko?

Lainan korolla tarkoitetaan lainasumman päälle lisättävää kustannusta, joka on usein sama koko laina-ajan. Jos lainan maksu viivästyy, niin maksat enemmän korkoa. Jos taas laina maksetaan nopeasti takaisiin, niin korkoa ei kerry yhtä paljoa.

Rahalaitos.fi lainanvälityspalvelu ei voi varsinaisesti vaikuttaa koron suuruuteen, vaan siitä päättää kukin rahoitusyhtiö itsenäisesti. Usein koron suuruuteen vaikuttaa muun muassa lainasumman, hakijan palkkatulot ja haluttu lainan maksuaika. Usein pikavippien todellinen vuosikorko voi olla noin 150 – 250% väliltä, kun taas kulutusluottojen kohdalla tämän on usein noin 30 – 50% luokkaa.

Kun täytät lainahakemuksen Rahalaitos.fi verkkopalvelussa, niin tulet saamaan usein tarjouksia eri luotonantajilta. Näin ollen voit valita itsellesi parhaimman tarjouksen, jossa yhdistyvät toivotut lainaehdot, korot ja maksuaika.

Lainan hakeminen – yksin vai yhdessä kaverin kanssa?

Lainaa on mahdollista saada joko yksin tai yhdessä toisen hakijan kanssa. Usein yhteishaku on kannattavaa, koska näin saat varmemmin haluamasi lainasumman sekä se alentaa lainan hoitokuluja sekä korkoja.

Yhteishakijalla tarkoitetaan toista henkilöä, joka ottaa lainan sinun kanssasi. Usein hyvä yhteishakija on esimerkiksi avopuoliso tai muu perheenjäsen, jonka kanssa haluttu lainakin tulee yhteiseen käyttöön.

Lainojen yhdistely, mitä hyötyä siitä on?

Rahalaitos.fi lainanvälityspalvelu on myös vaihtoehto sinulle, kun haluat yhdistellä aikaisempia lainoja. Sen kautta voit saada yhdistelylainaa jopa 40 000 euroa, jonka jälkeen sinulla on ainoastaan yksi lasku, josta huolehtia.

Yhdistelylaina kannattaa usein erityisesti, kun sinulla useita pieniä tililuottoja tai vippejä päällekkäin ja maksat niistä lainasummaan nähden suurta korkoa. Yhdistelylainalla maksat kaikki vanhat velkasi pois ja voit näin ollen pidentää myös maksuaikaa.

Lainojen yhdistely usein kannattaa, jos:

 • Olet velkaa useammalle rahoitusyhtiölle tai lainapalvelulle
 • Sinulla on useita kulutusluottoja, joustoluottoja, tililuottoja tai pikavippejä
 • Maksat lainasummaan nähden huomattavan suuria kuluja ja korkoja
 • Haluat helpottaa taloudenhallintaa
 • Haluaisit hoitaa pois kaikki vanhat velkasi kerralla
 • Tarvitset lainallesi enemmän maksuaikaa tai joustavammat ehdot

Milloin lainarahat tulevat tililleni?

Rahojen siirtonopeuteen vaikuttaa eniten, minkä tarjouksen ja palvelun valitset. Osassa, erityisesti pienten lainojen kohdalla rahat siirtyvät tilillesi usein saman päivän aikana, kun taas suuremmissa lainoissa siirtoaika voi olla muutama arkipäivä. Toisaalta nopeuteen voi vaikuttaa myös se, missä pankissa tilisi on. Osalla rahoitusyhtiöistä on sopimus vain valittujen pankkien kanssa, joiden tileille siirto tapahtuu reaaliajassa, kun taas toisiin pankkeihin siirto kestää 1-3 pankkipäivää.

Tarvitset apua laina-asioissa, kuka auttaa?

Jos sinulla on huolia tai murheita nykyisten lainojesi kanssa, niin kannattaa jutella ammattilaisen kanssa. Rahalaitos.fi palvelun lainaneuvojan voit tavoittaa puhelimitse tai sähköpostilla suoraan asiakaspalvelusta. Lainaneuvoja voi auttaa sinua esimerkiksi löytämään parhaan lainatarjouksen, keksimään parhaan ratkaisun nykyiseen tilanteeseesi sekä auttaa muiden mahdollisten lainaongelmien kanssa. Vaikka et koe tarvitsevasi apua juuri nyt, niin lainaneuvojalta voit saada myös uusia ideoita tulevaan.

Lainaa ilman vakuuksia, mitä se tarkoittaa?

Vakuuksilla tarkoitetaan esimerkiksi autoa, taloa tai moottoripyörää, jonka olet valmis siirtämään rahoitusyhtiön nimiin laina-ajaksi. Rahalaitos.fi palvelusta saat kuitenkin suurimman osan lainoista halutessasi ilman vakuuksia tai takaajia, jonka ansiosta et menetä esimerkiksi kulkuneuvoa edes mahdollisten maksuvaikeuksien kohdalla. Tämä tekee osaltaan lainaamisesta turvallisempaa esimerkiksi perheellisille tai niille henkilöille, jotka eivät voi luopua autostaan mistään syystä, koska esimerkiksi työmatkoihin tarvitaan tätä kulkupeliä.

Mitä lainanvälittäjä tarkoittaa?

Rahalaitos.fi on ehkäpä Suomen paras lainanvälittäjä. Sillä tarkoitetaan useiden eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien kumppania, joka välittää lainaajalle sopivimmat tarjoukset. Lainahakemuksella tulet saamaan useita tarjouksia, jonka ansiosta myös se edullisin vaihtoehto on mahdollista löytää. Käyttämällä Rahalaitos.fi lainanvälityspalvelua tai muuta vastaava, voit siis säästää selvästi aikaa ja rahaa.

Haluan maksaa lainan nopeammin takaisin, onnistuuko tämä?

Aina on mahdollista maksaa lainasumma sovittua nopeammin takaisin. Tämän voit tehdä joko maksamalla hieman sovittua enemmän tai sitten koko lainasumman kerralla ennen sen erääntymistä. Maksamalla lainan pois etuajassa, säästät sen koroissa.

Paljonko lainan hakeminen maksaa Rahalaitoksella?

Rahalaitos.fi lainanvälitys on asiakkaille täysin ilmainen ja sinulta ei veloiteta korkoja, kuluja tai muitakaan maksuja. Tämän ansiosta voit siis tehdä lainahakemuksen vaikka pelkästään uteliaisuudesta tai silloin, kun etsit hyviä vertailukohtia. Rahalaitos veloittaa oman komissionsa suoraan rahoitusyhtiöltä tai pankilta, josta sinä päätät ottaa haluamasi lainan.

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Kokemuksia
8.9

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here