Lainaamo

3082
Lainaamo kokemuksia
(Muokattu: 24.3.2021)
Lainaamo
500€ -20000€
0 - 2 vrk
(0.8/5)
Ikäraja
20v
Minimitulot
Säännölliset tulot
Laina-aika
24kk -120kk
Aukioloajat
N/A
Korko
5% -18%
Email
Lainatyyppi
Kulutusluotto
Perustettu
2013

Lainaamo tarjoaa kulutusluottoa erittäin halvalla 500 – 10 000 euron väliltä ja se on tällä hetkellä kirkkaasti yksi halvimmista kulutusluoton myöntäjistä – ellei jopa halvin. Lainaamon tarjonta on varsin monipuolinen ja saat valita laina-ajan jopa 2-10 vuoden väliltä eli varmasti vaativinkin lainaaja löytää itselleen sopivan kulutusluoton tarpeeksi pitkällä maksuajalla.

Lainaamo

Lainaamo on täysin kotimainen rahoitusyhtiö. Se on keskittynyt pääasiassa kulutusluottojen myöntämiseen yksityishenkilöille, ja on näin ollen yrityksen erikoisosaamista. Yritys on suomalaisten omistama ja palvellut menestyksekkäästi jo yli viittäkymmentä tuhatta suomalaista asiakasta heidän väliaikaisissa rahoitustarpeissaan.

Voit täyttää lainahakemuksen Lainaamon sivuilta, jonne pääset kätevästi yläpuolella olevasta painikkeesta. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen saat lainapäätöksen nopeasti. Lainanhakijalla tulee olla säännölliset kuukausittaiset tulot, sekä maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla tai muuten lainapäätös on automaattisesti kielteinen. Lainaamo on varsin kuluttajaystävällinen ja sen lainaehdot ovat selkeät ja joustavat – jos olet lainan tarpeessa, niin suosittelemme tutustumaan Lainaamoon hieman tarkemmin!

Hae lainaa tästä heti tilillesi

Lainaamolla on useita erilaisia lainatuotteita, joista alla lyhyet esittelyt.

Kulutusluotto

Kulutusluottoa käytetään yleensä arjen kulujen hoitamiseen. Kenties jokin kodinkone vaatii korjausta tai ehkä on aika ostaa uusi kännykkä, mutta kuukauden budjetista ei sillä hetkellä löydy ylimääräistä, niin silloin laina on kätevä ratkaisu.

Vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea, jos on vähintään 26-vuotias. Luoton määrä vaihtelee 500-10 000 euron välillä ja siihen ei tarvitse myöskään takaajaa. Moni toimija nykyään myöntää vain jatkuvia luotoja, mutta Lainaamon kulutusluotto on kertaluotto. Tosin lainamäärän korotus saattaa olla joissakin tilanteissa mahdollista, kunhan kaikki maksut on hoidettu ajallaan.

Matkalaina

Matkalaina on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat pikaisesti rahaa matkan maksamiseen tai vaikka käyttörahaa matkan ajaksi. Matkalainaa hakiessa tulee hakijan olla myös 26 vuotta täyttänyt. On myös suositeltavaa hakea lainaa hyvissä ajoin ennen reissua, jotta saa varmasti raha-asiat hoidettua kuntoon ja välttyy mahdollisilta yllätyksiltä.

Usein matkaa ei pysty maksamaan osamaksulla, mutta hakemasi lainan avulla voit maksaa reissun ensin kokonaan ja sitten kuukausittain lyhennellä sitä meille. Avullamme matkojen maksaminen onnistuu siis kätevästi osissa. Mikäli matkasi olet jo maksanut ja tarvitset käyttörahaa reissuun, niin kannattaa se hoitaa myös hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Toki pitkän reissun aikana voi hakea lainaa myös ulkomailta käsin, mutta harvalla on mukana lainaan tarvittavia liitteitä, joten parempi olla liikkeellä aikaisin.

Matkalaina on myös kertaluotto, mutta myös sitä on mahdollista korottaa ja matkalainaa voi saada jopa 10 000 euroon saakka. Kiinnostaisiko parin viikon luksusloma Thaimaahan tai vaikkapa Karibian saarille? 3000 euron matkalaina voi olla sopiva apu sinulle.

Remonttilaina

Mikäli asuntosi tai kesämökkisi kaipaa pientä tai suurta remonttia, mutta ylimääräistä rahaa ei juuri nyt ole, niin silloin kannattaa ottaa edullista remonttilainaa. Lainaa voit saada ilman vakuuksia ja takaajia aina 10 000 euroon saakka. Kätevät tasaerälyhennykset kuukausittain tekevät lainan takaisin maksamisesta helppoa ja selkeää.

Maksuajan voit sopia talouteesi sopivaksi ja maksuohjelma on myös joustava. Voit saada maksuaikaa jopa viisi vuotta. Lainan korko määräytyy tekemämme luottoarvion perusteella ja on alimmillaan vain 8%. Voit itse päättää kuukausittaisten maksuerien suuruuden, mutta kuitenkin minimissään tasaerä on 25 euroa. Tarvittaessa on mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausiakin. Eli silloin lainan korot lisätään lainan olemassa olevaan pääomaan, mutta sinun ei tarvitse maksaa kuukausittaista lyhennystä.

Halutessasi voit maksaa lainan pois ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä kuluja.

Eli jos remontti odottaa tekijäänsä mökillä, asunnossasi tai vaikka sijoituskohteessa, niin nyt kannattaa hakea edullista remonttilainaa Lainaamosta ja alkaa nikkaroimaan paikkoja kuntoon. Olipa etsinässä siteen pienempi 500 euron lainasumma tai 5000€ remonttilaina, niin täältä löydät sen.

Yrityslaina

Monesta muusta alalla toimivasta yrityksestä poiketen Lainaamo myöntää myös yrityslainoja. Yrityslaina on tarkoitettu hetkelliseksi käyttöpääomaksi yritykselle. Sen avulla voit hoitaa vaikka

Lainaamo lainapalvelut - Yritysluotto
Yritysluottoa on nykyisin yhä vaikeampi saada, kuitenkin Lainaamo ja muutamat muut rahoitusyhtiöt myöntävät niitä.

pakolliset kiireelliset laskut.

Yrityslainaa myönnetään aina 10 000 euroon asti. Yrityksille myönnettävissä lainoissa laina-ajat ovat yleensä lyhyempiä, kuin kuluttajille myönnettävissä lainoissa.  Yleensä 1-2 vuotta on takaisinmaksuaika yrityksillä. Laina on siis vakuudeton ja tarkoitettu käyttöpääomaksi. Lainaamo keskittyy pääasiassa pienten ja keskikokoisten yritysten palvelemiseen. Yrityslainan saamiseen ei myöskään vaadita kiinteitä vakuuksia, kuten yrityksen omaisuutta. Omistajan takaus riittää.

Kun haet yrityslainaa, niin seuraavat asiat tulee ottaa huomioon. Yrityksen tulee olla ollut toiminnassa vähintään kaksi vuotta. Myös vähintään yksi omavelkainen takaaja vaaditaan, jotta laina voidaan myöntää. Takaajia on mahdollista olla myös useampia ja se yleensä vaikuttaa positiivisesti luoton myöntämiseen, koska silloin hakijan maksukyky on paremmin turvattu usean henkilön toimesta.  Maksimissaan 10 000 euron lainassa lainan hakee aina yrittäjä itse. Tosin pienemmissä summissa hakijana voi olla myös vaikka toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja tai joku muu yrityksen vastuuhenkilö.

Lainanhakijalla tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Mikäli oikeutta ei hakijalla ole, niin sitten hakijalla tulee olla ote yrityksen hallituksen kokouksen pöytäkirjasta,  josta käy ilmi päätös yrityslainan hakemisesta. Otteesta tulee käydä ilmi myös se, että hakija on valtuutettu hakemaan yrityslainaa.  Toki myös yrityksen laskutustiedot ja  yrityksen tilinumero, johon myönnetty laina siirretään tarvitaan.

Hakemuksesta tulee myös käydä ilmi omavelkaisten takaajien nimet ja heidän yhteystietonsa.

Heräsikö kysymyksiä Lainaamon palveluun liittyen vai onko kenties osa termeistä ja käytännöista hieman vieraan tuntuisia? Ei hätää. Alle on koottu kattava tietopaketti Lainaamoon ja lainoihin liittyvistä asioista. Eli voit rauhassa tutustua asioihin ja sitten tehdä päätöksen omaan tarpeeseesi parhaiten sopivasta lainasta.

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voi hakea oikeustoimikelpoinen henkilö, joka on vähintään 26-vuotias. Hakija tarvitsee myös suomalaisen pankkitilin ja hänellä ei saa olla aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä. Teemme aina henkilökohtaisen arvion hakijan maksukyvystä. Myös verkkopankkitunnukset ovat edellytys lainan saamiselle, koska niitä tarvitaan tunnistautumiseen.

Mikä on suurin mahdollinen summa, jonka voin lainata?

Suurin mahdollinen summa jota voi hakea Lainaamon kautta on 10 000 euroa. Lainaa hakiessasi varmistamme tulotietosi, jotta voimme arvioida mahdollisen lainan lyhennysten maksukykyäsi pakollisten menojen jälkeen.

Mikä on lainan korko ja mitä muita maksuja lainaan liittyy?

Lainan korko määräytyy aina tapauskohtaisesti. Kuitenkin vähintään 8%  ja maksimissaan 25%. Siihen vaikuttaa lainan määrä ja maksuaikataulu. Myös arviomme lainanhakijasta ja hakijan maksukyky otetaan huomioon korkoa arvioitaessa.

Koron lisäksi lainasta veloitetaan avausmaksu, sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu.

Miten voin toimittaa tarvittavat liitteet lainahakemukseeni?

Asia hoituu monella tapaa. Voit lähettää liitteet postissa kirjeitse tai sähköpostilla. Hakemuksen täytön yhteydessä on myös mahdollisuus ladata liitteet samalla. Työssäkäyvän hakijan tulee liittää palkkatodistus ja eläkeläisten todistus eläkepäätöksestä. Yrityslainan hakijan tulee toimittaa kopio yrittäjän verotuspäätöksestä.

Mitä tapahtuu henkilötiedoilleni?

Lainaamo käyttää vain ammattitaitoista henkilökuntaa ja tietosi käsittelee luottamuksellisesti osaava lainankäsittelijämme. Nettipalvelussa käytetään tehokasta salausta ja suojausta, joten hakijan tiedot ovat varmasti turvassa eivätkä päädy vääriin käsiin.

Kauanko kestää, että laina maksetaan tililleni?

Kun hyväksyt tarjouksen, niin varmennamme vielä tulosi. Varmennuksen tehtyämme rahat maksetaan tilillesi yleensä saman päivän aikana. Tosin pankista riippuen saattaa rahojen siirtoon kulua muutama pankkipäivä.

Toimitetaanko laskut minulle postitse?

Emme käytä tavallista kirjepostia laskutuksessa. Lähetämme laskut sähköpostitse. Eli kannattaa aina varmistaa, että sähköpostiosoitetiedot ovat ajantasalla. Mikäli joudumme lähettämään maksumuistutuksia, niin ne lähetämme myös kirjeitse sähköpostin lisäksi. Voit myös maksaa laskusi kirjautumalla palveluumme ja sieltä näet myös kätevästi jäljellä olevan lainan saldon.

Miten voin hakea lainaani korotusta?

Lainan korkotus on mahdollista, kun lainasta on maksettu vähintään kolme lyhennyserää. Lyhennysvapaita kuukausia ei oteta huomioon. Edellisen lainan nostamisesta tulee olla kulunut myös vähintään kaksi kuukautta.

Onko laskuni eräpäivää mahdollista siirtää ja kuinka voin saada lyhennysvapaata?

Laskun eräpäivää on mahdollista siirtää. Se onnistuu kirjautumalla sisään nettipalveluumme. Mikäli tarvetta eräpäivän siirtämiselle on, niin kannattaa se tehdä ajoissa, jotta ei vahingossa saa maksumuistutusta.

Lyhennysvapaata kuukautta voit myös hakea verkkopalvelustamme. Eli kirjaudu sisään tavalliseen tapaan ja palvelustamme löytyy kohta, josta voit hakea lyhennysvapaata.

Kuinka vältän ongelmat maksujen kanssa?

Kun haet lainaa, niin kannattaa tarkoin harkita, että miten paljon on sopivasti. On hyvä pitää mielessä, että laina toki pitää maksaa takaisin korkoineen ja kuluineen ja silti rahaa pitää jäädä tarpeeksi pakollisten menojen kattamiseen. Joten on ensiarvoisen tärkeää, että kuukausittaiset maksuerät eivät ole liian suuria ja laina-aika on myös oikein mitoitettu.

Lainanhakijasta tehdään aina arvio, jonka perusteella lainaa myönnetään. Eli maksukykyä arvioidaan ja pyritään tarjoamaan sopivan kokoisia lainoja sopivilla ehdoilla, jotta kukaan ei joudu ongelmiin maksujen kanssa.

Mitä seuraa, jos en maksa lainaa takaisin?

Kulutusluotot ja muut lainat tulee aina pyrkiä maksamaan takaisin eräpäivään mennessä. Mikäli maksua ei ole hoidettu ajoissa lähettää luotonantaja maksullisen muistutuksen. Erääntyneestä laskusta on yrityksellä oikeus periä viivästyskorkoa. Mikäli asiakkaalle on lähetetty useita maksukehoituksia ja suorituksia ei ole saatu on yrityksellä oikeus irtisanoa luottosopimus.

Yleensä tässä vaiheessa maksujen periminen siirretään perintätoimiston hoidettavaksi. Perintätoimistot veloittavat usein korkeita maksuja, joten kannattaa aina yrittää sopia asiat luotonantajan kanssa, jotta välttyy perinnältä.

Usein eräpäivän siirto muutamalla viikolla tai lyhennysvapaa kuukausi on toimiva ratkaisu. Joskus voidaan jopa sopia uudesta maksujärjestelystä ja kuukausittaisen maksuerän suuruudesta. Pääasia on, että ottaa yhteyttä ajoissa.

Mikäli perintätoimistokaan ei saa saatavia perittyä etenee asia oikeudelliseen perintään. Siitä koituu velallisen maksettavaksi oikeudenkäynnistä johtuvat kulut ja se johtaa lopulta maksuhäiriömerkintään.

Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa päivittäistä elämää huomattavasti. Sitä kannattaa välttää viimeiseen asti. Maksuhäiriö saattaa estää jopa työpaikansaannin, jos työhön liitty huomattavien rahasummien käsittely tai toisen ihmisten kotona vierailu, kuten vaikka kotisiivoojilla

Se vaikeuttaa vakuutuksien saamista ja saatat joutua maksamaan vakuutukset ennakkoon. Myös internetliittymän tai puhelinliittymän saaminen vaikeutuu ja saatat joutua käyttämään kalliimpia etukäteen maksettavia prepaid-vaihtoehtoja.

On mahdotonta hakea uusia luottoja, lainoja, pikavippejä tai luottokortteja.  Myös asunnon saaminen saattaa hankaloitua. Varsinkin suuremmissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa on vuokra-asuntoihin aina useita, joskus jopa useita kymmeniä hakijoita ja moni vuokranantaja haluaa välttää vuokralaisen ottamista, jonka taloudellinen tilanne on epävakaa.

Nykyään nimittäin huonosta vuokralaisesta on hankala päästä eroon ja häädöstä ja maksamattomista vuokrista, sekä mahdollisista vahingoista asunnossa koituvat kulut jäävät hyvin usein vuokranantajan kontolle.

Asiakaspalvelu

Voit ottaa yhteyttä aina ystävälliseen ja palvelualttiiseen asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla. Palvelemme asiakkaitamme tunnollisesti ja usein sähköpostilla lähetettyihin kysymyksiin vastaamme todella nopeasti. Autamme mielellämme lainan hakemiseen liittyvissä asioissa ja opastamme tarvittavien liitteiden lähettämisessä, mikäli niiden kanssa on ongelmia. Meitä kannattaa lähestyä aina, jos on jotakin Lainaamon palveluihin liittyviä kysymyksiä.