Luottoheti.fi

  95
  (Muokattu: 1.11.2022)
  Luottoheti.fi
  500€ -70000€
  0 - 2 vuorokautta
  (4.5/5)
  Ikäraja
  20v
  Minimitulot
  7200 vuodessa
  Laina-aika
  12kk -180kk
  Aukioloajat
  Korko
  4.5% -20%
  Email
  Lainatyyppi
  Kulutusluotto
  Perustettu
  2018

  Luottoheti.fi
  LuottoHeti.fi

  Luottoheti.fi on yksi netin alustoista, joissa suomalaiset voivat vertailla pikaluottoja ja kulutusluottoja. Konsepti on tullut monille tutuksi viimeisen 5 vuoden aikana. Palveluun syötetään omat tiedot, jonka pohjalta saadaan henkilökohtaiset lainatarjoukset.

  Nykyisten kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat hyvin maltillisia, jos niitä verrataan takavuosien pikavippien korkoihin. Ala on selvästi rauhoittunut ja jopa media on viime vuosina keskittynyt haukkumaan kryptovaluuttoja kulutusluottojen ja pienlainojen sijaan.

  Miten Luottoheti.fi toimii?

  Jos ollaan ihan tarkkoja termien kanssa, niin Luottoheti on tarkoitettu luottojen kilpailuttamiseen, ei vertailuun. Palvelun avulla voi kilpailuttaa eri pankkien lainatarjoukset ja näin on mahdollista saada luotto heti tilille. Pankkien antamat luottotarjoukset ovat henkilökohtaisia ja ne pohjautuvat hakijan luottohakemuksessa antamiin tietoihin.

  Luottohakemuksen täyttämisen jälkeen hakija jää odottamaan luottopäätöstä. Kaikille luottoa ei myönnetä, tällä tavoin pankit pyrkivät karsimaan omia riskejään. Mikäli hakijan luottopäätös on positiivinen, pääsee hän tarkastelemaan eri pankkien luottotarjouksia. Näistä tarjouksista hakijan ei tarvitse hyväksyä yhtään, joten luottohakemuksen täyttäminen ei sido hakijaa mihinkään. Mikäli hakija kelpuuttaa jonkin lainatarjouksista, voi hän allekirjoittaa sen omilla pankkitunnuksillaan. Rahat siirretään sen jälkeen heti asiakkaan pankkitilille.

  Hakemuksen täyttämisessä pitää olla tarkkana

  Olen hakenut useamman lainan ja yhden luottokortinkin aiemmin netissä, joten tiesin etukäteen, mitä kysymyksiä lainahakemuksessa todennäköisesti kysytään. Luottoheti.fi lainahakemus sivulla on lainalaskuri, johon syötetään haluttu lainasumma sekä lainasumma. Lainalaskuri laskee tämän pohjalta arvion siitä, millainen kuukausierä tästä muodostuu asiakkaalle sekä paljonko luoton kokonaiskustannukset ovat. Kannattaa huomioida, että lainalaskuri on suuntaa antava, ja lopulliset kuukausierät näkee vasta lainatarjouksista lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

  Lainalaskurin alapuolella olevaan hakemukseen syötetään omat tiedot. Kannattaa täyttää tiedot huolella, sillä sivustolla kerrotaan, että yksi yleisimmistä syistä lainahakemuksen hylkäämiselle on väärin täytetty lainahakemus. Hakemuksessa kysytään nämä tiedot:

  • nimi
  • osoite
  • postinumero
  • postitoimipaikka
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • siviilisääty
  • asumismuoto
  • työsuhde
  • koulutus
  • lapsia taloudessa
  • loma-asunto
  • muut lainat/luottokortit

  Kysymykset olivat mielestäni ihan loogisia sen suhteen, että ne määrittelevät paljon sitä paljonko hakijalla on kuukaudessa varaa maksaa takaisin luottoa. Ennen luottohakemuksen lähettämistä minun piti vielä suostua tietojen luovuttamiseen sekä hyväksyä sivuston yleiset ehdot.

  En olisi varmaankaan normaalissa tilanteessa lukenut, mitä tietojen luovuttaminen palvelussa tarkoittaa, mutta koska kirjoitin tätä arvostelua, vilkaisin tarkemmin tietojen luovuttamisesta. Käytännössä tietojen luovuttaminen palvelussa tarkoittaa, että asiakas antaa suostumuksensa Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän järjestelmän mukaiseen tietojen luovutukseen eri luotonmyöntäjille. Käytännössä tämän ansiosta luotonantajat voivat tehdä luottopäätöksensä.

  500 euron luotoista ylöspäin

  Pienin haettava luotto Luottoheti.fi-palvelussa on 500 euroa ja lyhin mahdollinen maksuaika on yksi vuosi. Toisaalta pisin laina-aika 15 vuotta ja suurin mahdollinen lainasumma peräti 70.000 euroa. Palvelussa voi siis pikaluottojen ja kulutusluottojen lisäksi kilpailuttamaan myös hieman suuremmat lainat. 70.000 euron lainaa voi hyödyntää jo isoihinkin kulueriin, kuten uuden auton ostamiseen tai kattoremonttiin.

  Luottoihin saa siis mukavan pitkiä maksuaikoja, minkä ansiosta kuukausierät ovat hyvin maltillisia. Toisin sanoen kuukausierät ovat riittävän pieniä, ettei niillä ole paljoa vaikutusta normaaliin elämiseen. Kaikki riippuu tietenkin hakijan omasta tilanteesta, eli yksinkertaistettuna ennen kaikkea siitä paljonko rahaa kuukaudessa tulee ja paljonko sitä menee.

  Kenelle luottoa myönnetään

  Luottoheti.fi palvelusta saa luottoa vain, jos hakijan luottotiedoissa ei ole häiriöitä ja merkintöjä. Omista luottotiedoista kannattaa siis kaikissa tilanteissa pitää huolta, koska niillä on vaikutusta lainansaannin lisäksi myös esimerkiksi asunnon vuokraamisessa. Asunnon omistajat kun normaalisti tarkistavat hakijan luottotiedot ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

  Hakijalla pitää olla myös vakituinen osoite Suomessa ja ikää pitää olla kertynyt ainakin 20 vuotta. Lisäksi hakijan vuositulot pitää olla vähintään 7200 euroa. Tulot voivat olla palkkatyön lisäksi myös esimerkiksi osinkotuloja, mutta työttömyysturvan tapaisia sosiaalietuuksia ei lasketa henkilön tuloiksi.

  Tunnistautuminen (henkilöllisyyden varmentaminen) ja lainasopimuksen allekirjoitus hoidetaan omilla pankkitunnuksilla, joten hakijalla pitää olla pankkitunnukset Suomessa toimivassa pankista. Hakijalla pitää olla myös puhelinnumero tietojen lähettämistä varten. Numero voi olla myös prepaid tai salainen, kunhan jokin suomalainen numero löytyy.

  Lisäpalvelut tuovat joustoa takaisinmaksuun

  Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että lainaajalla ei joskus ole varaa maksaa kuukausierää ajallaan. Luottoheti.fi:n kautta lainoja haettaessa asiakas voi päästä nauttimaan lisäpalveluista, joiden avulla on mahdollista rytmittää takaisinmaksamista omaan taloudelliseen tilanteeseen paremmin sopivaksi. Voit saada lainaa todella pitkällä maksuajalla.

  Tällaisia lisäpalveluita ovat esimerkiksi luoton jäädyttäminen, eräpäivän siirtäminen, maksuvapaa kuukausi sekä uuden lyhennyksen laskeminen. Tällaiset palvelut eivät usein ole ilmaisia, joten ennen niiden käyttämistä kannattaa aina tarkistaa paljonko ne maksavat. Toisaalta tällaisen palvelun käyttäminen tulee huomattavasti halvemmaksi, kuin maksuerän maksaminen myöhässä.

  Mieti aina muita vaihtoehtoja

  Lainoihin liittyy aina korko sekä erilaiset kulut, joita ovat esimerkiksi aloitusmaksu ja tilinhoitomaksu. Aina ennen lainan ottamista kannattaakin pohtia muita vaihtoehtoja. Usein emme voi vaikuttaa nopealla aikataululla paljoakaan tuloihin, mutta menoista on usein karsittavissa kulueriä, jotka eivät ole pakollisia. Vaikka laina tuokin helpotusta tilanteeseen, pitää omassa taloudessa sen jälkeen ottaa huomioon takaisinmaksuerät.

  JÄTÄ VASTAUS

  Please enter your comment!
  Please enter your name here