Fixura

4109
Fixura kokemuksia vertaislainoista
(Muokattu: 15.8.2022)
Fixura
1000€ -20000€
0 - 4 vrk
(2.3/5)
Ikäraja
21v
Minimitulot
Minimi 1000€/kk
Laina-aika
24kk -72kk
Aukioloajat
Ma-pe 09 - 16
Korko
2.9% -9.9%
Email
Lainatyyppi
Vertaislaina
Perustettu
2010

Hae lainaa Fixuralta

Fixuran vertaislainapalvelu on edullinen, nopea ja äärimmäisen joustava. Voit hakea juuri itsellesi sopivaa vertaislainaa ilman vakuuksia 1000 – 10 000 euron väliltä ja jopa 2 – 10 vuoden maksuajalla. Saat määrittää lainan koron hyvin pitkälti itse ja myös maksuajan voit valita mieluisaksi.

Fixura
 • Ikäraja 21 vuotta
 • Lainaa jopa 10 000 euroa
 • Nopea lainapäätös
 • Voit itse määritellä lainan koron
 • Ei vaadi vakuuksia tai takauksia

Lainaaminen onnistuu helposti verkossa täytettävän hakemuksen avulla, jonka voit tehdä täysin ilmaiseksi. Hakemuksen jälkeen vastaus tulee ripeasti ja saat lainan käyttöösi vain hetkissä. Lainapalvelu on auki joka päivää ja luoton hakijoilta ei vaadita muuta kuin 21 vuoden ikää ja puhtaita luottotietoja.

Fixura on hyvä palvelu sinulle, kun haluat lainata rahaa suoraan yksityisiltä sijoittajilta ja etsit edullisinta mahdollista korkoa lainallesi.

Mistä vertaislainoissa on oikein kysymys?

Kuten mainittua, niin Fixura vertaislaina eroaa monista muista rahoituspalveluista siten, että lainaraha tulee suoraan yksityisiltä sijoittajilta. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse sitoutua ennalta

Vertaislaina - Fixura
Fixura vertaislaina on usein koroiltaan perinteisiä rahoitusyhtiön lainoja edullisempi.

päätettyihin korkoihin ja sopimusehtoihin – vaan voit itse valita ne lainahakemuksen yhteydessä.

Tässä kannattaa toki muistaa ja huomioida, että myöskään sijoittajat eivät ole sitoutuneet automaattisesti mihinkään, vaan voivat olla myös lainaamatta sinulle. Tästä syystä lainaehdot, maksuaika ja korko on hyvä asettaa vähintäänkin kohtuullisiksi.

Kuten muissakin tämän suuruisissa lainoissa, niin et tule tarvitsemaan mitään vakuuksia tai takaajia, vaan lainasta vastaat henkilökohtaisesti vain sinä itse.

Vertaislainan ansiosta voit siis parhaillaan säästää merkittävästi lainan koroissa ja muissa kustannuksissa, mutta lainan saaminen ei ole aina yhtä vaivatonta kuin esimerkiksi Credit24 tai Ostosraha rahoitusyhtiöiltä. Tähän syynä on yksinkertaisesti se, että lainahakemuksen yhteydessä sinulle tehdään luottoluokitus, joka yhdessä ilmoittamiesi tietojen kanssa vaikuttaa siihen saatko lainaa valitsemillasi ehdoilla vai et.

Helppo rahoitusta arkeen tai suurempiin hankintoihin

Fixura vertaislainan avulla saat tehtyä monia hankintoja, jotka eivät muuten olisi välttämättä mahdollisia. Ehkäpä haluaisit lähteä kauan suunnittelemallesi Karibian lomalle tai ostaa uuden television jo huomenna? Nämä ja paljon muuta on mahdollista saada vertaislainan avulla.

Usein tämän kaltainen laina on hyvin paikallaan, kun sinulla on säännöllisiä tuloja, mutta haluat nauttia uudesta ostoksesta nyt ja maksaa sitä pois pienemmissä erissä. Esimerkiksi uusi televisio on saatava silloin, kun vanha hajoaa tai vastaavasti lomalle on lähdettä, kun lomaa on.

Kuten mainittua, niin vertaislainan korot ovat usein normaaleja kulutusluottoja pienemmät. Ainakin, jos hakijalla on kohtuulliset tulot, huolellisesti täytetyt tiedot sekä puhdas maksuhistoria. Pienemmät korot osaltaan mahdollista sen, että lainaa voi olla kannattavaa hakea jopa ”ei niin tärkeisiin” ostoksiin, sillä esimerkiksi muutaman tuhannen euron lainaan ei kuuden prosentin koroilla ehdi juurikaan lisäkustannuksia vielä tulemaan. Toisaalta, jos valitset riittävän pitkän maksuajan, niin maksat hieman enemmän korkoja, mutta lainan kuukausierät ovat todella pieniä.

Mitä ottaa huomioon ennen vertaislainan hakemista?

Vertaislainassa ei ole juurikaan huonoja puolia verrattuna mihin tahansa rahoitusyhtiön tai pankin lainapalveluun. Siinä saat kohtuullisilla koroilla ja kuluilla haluamasi lainasumman sekä samalla rikastutat hieman yksityisiä sijoittajia suurien pankkien sijasta. Kyseessä on siis tilanne, jossa molemmat osapuolet voittavat. Tämän lisäksi tietysti vertaislainoja tarjoava sivusto ottaa pienen osuuden kustakin lainasta.

Oikeastaan suurimmat ja huomioon ottamisen arvoiset asiat ovat joskus hitaampi lainojen käsittely sekä korko, jota tulet ehdottamaan. Hitaampi käsittelyaika johtuu usein siitä, että lainojen myöntämiseen ei ole vertaislainojen kohdalla yhtä selkeää kaavaa, vaan kaikki lainat ovat enemmän tai vähemmän tapauskohtaisia. Lisäksi vertaislainan myöntäminen vaatii myös sitä, että sijoittajat ovat valmiita lainaamaan sinulle. Näin ollen lainan saamisessa voi kestää hieman pidempään kuin perinteisen rahoitusyhtiön välityksellä.

Toisaalta asettamasi lainan korot tulevat olla myös järkevä. Jos asetat liian alhaisen koron, niin lainahakemuksesi voidaan hylätä tai voit saada ehdotuksen erilaisilla ehdoilla.

Yleisesti Fixura vertaislaina on sopiva vaihtoehto, kun:

 • Et tarvitset lainaa välttämättä välittömästi
 • Haluat rahoitusyhtiötä edullisemman koron
 • Sinulla on puhdas maksuhistoria ja säännölliset tulot

Miten vertaislainan hakeminen toimii?

Fixura vertaislainaa haet nopeasti ja helposti suoraan palvelun verkkosivujen kautta, jossa tämä onnistuu yksinkertaisella verkkolomakkeella. Palvelussa voit ensin tutkia lainalaskurin avulla kuinka erilaiset lainasummat, korot ja laina-aika vaikuttavat kuukausierän suuruuteen. Kun olet keksinyt sopivan vaihtoehdon, johon maksukykysi riittää, niin siirryt täyttämään hakemukseen perustietosi. Lähestulkoon heti hakemuksen jälkeen voit saada yhden tai useamman tarjouksen rahoittajilta, joista voit päättää itsellesi sopivimman tai edullisimman. Jos taas et ole tyytyväinen ehtoihin, niin voit hylätä nämä tarjoukset ilman lisäkuluja ja katsoa muita vaihtoehtoja lainavertailut -sivulta.

Lainoihin sovitaan poikkeuksetta kiinteä korko, joka voi vaihdella aina 6 – 27% väliltä. Tähän vaikuttavat merkittävästi hakemasi lainasumma, maksuaika, tulosi sekä luottoluokituksesi. Hyvillä tuloilla ja lyhyellä maksuajalla voit saada hyvinkin pienen koron, kun taas pienemmät tulot ja suuri lainasumma on sijoittajien mielestä usein riskitekijä.

Kun olet lopulta päässyt rahoittajien kanssa yhteisymmärrykseen lainan ehdoista ja suuruudesta, niin voit hyväksyä hakemuksen. Tämän jälkeen vakuudeton laina siirretään nopeasti tilillesi ja takaisinmaksu suoritetaan sopimuksen mukaisella tavalla.

Milloin lainaaminen on vaihtoehto minulle?

Vertaislainaaminen on hyvä vaihtoehto henkilöille, joilla on kohtuulliset säännölliset tulot, mutta haluavat tehdä suuremman hankinnan nyt ja maksaa pienissä erissä lainaa pois. Lisäksi vertaislainan hakijalta vaaditaan tietysti moitteettomia luottotietoja sekä Suomen kansalaisuutta.

Usein lainaaminen kannattaa, jos:

 • Haluat tehdä isomman ostoksen, johon kuukausipalkkasi ei riitä
 • Tiedät pystyväsi maksamaan lainan sovitussa ajassa takaisin
 • Sinulla ei ole entuudestaan useita päällekkäisiä lainoja
 • Haluat tehdä jouhevammin erilaisia hankintoja
 • Sinulla on vakituinen työpaikka

Älä lainaa, mikäli:

 • Uskot jääväsi työttömäksi tai sinulla ei ole työpaikkaa
 • Et tiedä miten aiot maksaa lainan takaisin
 • Sinulla on useita suuria lainoja entuudestaan
 • Et tiedä mihin käyttäisit lainarahat
 • Epäilet kohdallasi alkoholi- tai uhkapeliongelmaa

Lainaaminen on siis useissa tilanteissa varsin järkevä vaihtoehto, mutta ei kaikkien kohdalla. Erityisesti, jos olet syystä tai toisesta jo ajautunut suurempaan velkakierteeseen, niin yksi uusi pienlaina ei todennäköisesti tilannetta edistä. Lue lisää miten toimia jos olet rahavaikeuksissa.

Voit tutustua toki myös lainojen yhdistely lainaan, josta löydät alta lisää tietoa.

Lainaamista tulisi sen sijaan myös välttää, jos sinulla on esimerkiksi uhkapeli ongelma tai tiedät lainarahojen katoavan hetkessä johonkin turhaan. Näissä tilanteissa jopa lainauskiellon asettaminen voi olla järkevä vaihtoehto, jonka jälkeen et pysty hakemaan lainaa miltään suomalaiselta rahoitusyhtiöltä.

Toisaalta myös omaa työtilannetta kannattaa miettiä ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Oletko pysyvässä työsuhteessa? Ja uskotko, että voit pitää työpaikkasi koko laina-ajan? Mikäli esimerkiksi pelkäät jääväsi työttömäksi lähiaikoina tai uskot tulojesi romahtavan rajusti, niin on lainan hakemista hyvä miettiä pari kertaa. Jos taas tiedät selviäväsi lainasta leikiten, niin ei sen karttamiseen ole syitä.

Lainojen yhdistely vertaislainalla

Oletko jo ehtinyt joutumaan velkaongelmiin syistä tai toisesta? Hermojasi ehkä kiristää lähes päivittäin postiluukusta ilmestyvät karhukirjeet tai perintäyhtiöiden puhelinsoitot? Yhdistämällä entiset lainat voit nostaa itsesi velkaongelmista.

Lainojen yhdistelylainassa on kyse pienempien ja korkeakorkoisten lainojen maksamisesta yhdellä suuremmalla vertaislainalla. Tämän ansiosta voit pelata itsellesi jopa vuosia lisää maksuaikaa, säästää erilaisissa kuluissa ja saada mielenrauhan.

Tärkeimmät yhdistelylainan hyödyt ovat:

 • Maksat vain yhtä laskua usein sijasta
 • Voit saada lainasummalle alhaisemman koron
 • Voit säästää laskutuslisissä, tilinhoitomaksuissa ja muissa kuluissa
 • Saat enemmän maksuaikaa lainasummalle
 • Voit suunnitella maksut kerralla kuntoon, jolloin siitä ei tarvitse enää murehtia

Yhdistämällä pienet lainat suuremmalla vertaislainalla voit siis saavuttaa monia hyötyjä, ja se onkin usein hyvä ratkaisu erilaisiin velkaongelmiin. Vertaislaina on usein koroiltaan ja maksuiltaan huomattavasti kulutusluottoja ja vippejä edullisempi, jonka ansiosta voit säästää merkittäviä summia kuukaudessa.

Lisäksi, jos sinulla on ennen ollut lainaa monilta eri rahoitusyhtiöiltä, niin maksat todennäköisesti laskutuslisät, tilinhoitomaksut ja muut kulut useaan kertaan kuukaudessa. Yhdistelylainan avulla pääset myös näistä eroon.

Vertaislainasta autolaina?

Autolainat ovat tunnetusti melko helppoja saada, jos hakijalta löytyy riittävästi ikää, puhtaat luottotiedot ja hän on valmis panttaamaan uuden autonsa laina-ajaksi. Kuitenkin näiden lainatyyppien korot ovat usein melko hurjia, jonka takia niiden vertailu kannattaa.

Fixura vertaislaina on sopiva vaihtoehto myös uutta autoa varten ja sen voitkin saada varsin kilpailukykyisillä koroilla ja ehdoilla. Noin kymmenentuhannen euron lainoja on mahdollista saada jopa vain noin 6% korolla ja voit sopia parhaillaan 60 kuukauden maksuajan lainallesi.

Vertaislainan hyviin puoliin verrattuna esimerkiksi autoliikkeen lainaan on se, että ne ovat vakuudettomia. Voit siis ottaa haluamasi lainasumman ilman, että uusi autosi rahoitusyhtiön omistuksessa kunnes laina on maksettu. Tästä puolestaan on joitakin itsestään selviä hyötyjä, kuten auton jälleen myynti on helpompaa ja et menetä kulkuneuvoa edes maksuvaikeuksien kohdalla.

Jos ajoneuvosi olisi taas rahoitusyhtiön omistuksessa laina-ajan verran, niin ennen myyntiä joudut kysymään luvan siihen ja mahdollisesti täyttämään erilaisia papereita. Toiseksi, et välttämättä halua antaa kulkuneuvoasi ensimmäisten maksuvaikeuksien kohdalla takaisin erityisesti, jos kuljet vaikkapa työmatkat sen avulla.

Ottamalla vertaislainan autonhankintaan voit:

 • Säästää koroissa
 • Saat joustavan maksuajan
 • Et joudu panttaamaan autoa laina-ajaksi
 • Voit myydä kulkuneuvosi helpommin eteenpäin
 • Et menetä uutta ajoneuvoa edes maksuvaikeuksien kohdalla

Haluatko sittenkin sijoittajaksi?

Fixuran kautta voit myös sijoittajaa halutessasi vertaislainoihin, jonka ansiosta voit saada kohtuullista tuottoa pääomallesi. Jos haluat sijoittaa vertaislainoihin, niin siihen et tarvitse juuri mitään muuta kuin pääomaa kohtuullisen summan. Sinun ei ole tarpeen tietää sijoittamisesta mitään ihmeellistä, vaan palvelu on todella yksinkertainen käyttää.

Sijoitusmuotona se on huomattavasti turvallisempi kuin monet muut vaihtoehdot, sillä sijoittamasi summa voidaan hajauttaa jopa kymmeniin tai satoihin eri lainoihin, jolloin yksittäinen lainan laiminlyönti ei merkittävästi tunnu kassassa. Normaali tuotto sijoitukselle on Fixuralla noin 10%, joka on ollut samana aina yrityksen alkutaipaleista lähtien. Kun sijoitat vertaislainoihin, saat tasaista kassavirtaa lisäksi jokainen kuukausi eikä sinun tarvitse odottaa vuosia.

Fixura on turvallinen sijoituskohde myös sen puolesta, että lainan hakijoille on asetettu melko tarkat vaatimukset. Kultakin hakijalta vaaditaan muun muassa 21 vuoden ikää, puhtaita luottotietoja ja Suomen kansalaisuutta, jonka lisäksi korkoprosenttiin vaikuttaa lainanhakijan luottoluokitus.

Usein kysyttyjä kysymyksiä eri asiakkailta

Jäikö sinulle vieläkin jokin asia epäselväksi? Voit lukea halutessasi nämä alla olevat vastaukset tai ottaa suoraan yhteyttä osaavaan Fixuran asiakaspalveluun. Olipa kyse sitten laskujen maksusta, palvelun käytöstä, lainan hakemisesta, sijoittamisesta tai lähes mistä tahansa muusta lainapalveluun liittyvästä, niin saat nopean vastauksen sähköpostilla tai puhelimitse.

Mikä on Fixura vertaislaina?

Fixura on Suomen ensimmäisiä vertaislainapalveluita, joka tarjoaa joustavia lainoja 1000 – 10 000 euron väliltä suoraan rahoittajilta lainanhakijalle. Tästä syystä asiakkaan on mahdollista säästää lainojen koroissa, kun taas rahoittajat saavat sijoitukselleen järkevän tuoton. Palvelussa siis lainaaja ja sijoittaja sopivat keskenään lainanehdot, mutta eivät tapaa henkilökohtaisesti välttämättä ikinä.

Kuka voi saada lainaa Fixuralta?

Fixura ei vaadi lainanhakijoilta mitään kummallista. Palvelun kohdalla riittää, että hakija on Suomen kansalainen, hoitanut aikaisemmin raha-asiat mallikkaasti sekä saa säännöllisiä tuloja. Lisäksi hakijalta täytyy löytyä tunnukset verkkopankkiin, joka on yhteistyössä Fixuran kanssa. Kun täytät nämä vaatimukset, niin voit saada lainaa parhaimmillaan jo saman päivän aikana.

Miksi en saanut lainaa, vaikka täytin lainahakemuksen oikein?

Yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiseen ovat erilaiset häiriöt aikaisemmissa lainoissa, liian alhaiset tulot suhteessa lainasummaan tai sinulla on saatavia perinnässä. Jos saat syystä tai toisesta kielteisen päätöksen niin tarkista ensin seuraavat kohdat:

 • Puhelinnumerosi on oikein eikä se ole salattu
 • Olet maksanut aikaisemmat Fixura lainasi pois ajallaan
 • Sinulla ei ole lainoja perinnässä
 • Tulosi ovat järkevässä suhteessa menoihisi

Jos edelleen et näe syytä kielteiseen lainapäätökseen, niin voit olla yhteydessä myös Fixuran asiakaspalveluun, josta voit saada tarvittaessa lisätietoja.

Onko Fixura palveluna turvallinen?

Fixura toimii yhteistyössä Suomen suurimpien pankkien kanssa ja käyttää tietojärjestelmissään huippuluokan salausta. Lisäksi asiointi ja tunnistautuminen tapahtuu suoraan verkkopankin kautta, jonka ansiosta henkilökohtaiset tietosi pysyvät aina salassa. Tämän ja monien muiden turvallisuusseikkojen ansiosta Fixura on asiakkaalle yhtä turvallinen kuin suurimmat suomalaiset pankit.

Voiko lainan maksaa taisin ennen eräpäivää?

Lainasumma on mahdollista maksaa takaisin myös ennen sen erääntymistä. Tässä kannattaa lainaajan toki huomioida, että hänen tulee ennen maksun suorittamista varmistaa tarkka loppusumma. Lopullisen laskun loppusumman saa pyydettäessä esimerkiksi Fixuran asiakaspalvelusta.

Lainaehtojen mukaan asiakkaan on maksettava jäljellä olevan lainasumman lisäksi avoimet korot ja tilinhoitomaksut sekä vuosittaiset välitysmaksut. Nämä kulut veloitetaan alkuperäisen maksusuunnitelman mukaisesti, joten niistä ei saa alennusta edes, kun laina maksetaan etuajassa.

Jos puolestaan haluat maksaa alkuperäistä suunnitelmaa suurempia kuukausieriä, niin täkin onnistuu. Voit maksaa laskun loppusummaa suuremman erän samalla viitenumerolla, jonka jälkeen ylittävä osuus vähennetään suoraan lainapääomasta.

Ovatko maksuvapaat kuukaudet mahdollisia?

Kuten ehkä tiedät, niin joidenkin rahoitusyhtiöiden kohdalla on mahdollista sopia maksuvapaista kuukausista. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista vertaislainojen kohdalla, sillä lainarahat tulevat suoraan yksittäisiltä sijoittajilta ja he eivät ole välttämättä sitoutuneet tämän kaltaiseen ratkaisuun.

Kuitenkin Fixura lainojen kohdalla voit saada yhden lyhennysvapaan kuukauden vuodessa, jolloin maksat ainoastaan lainan korot ja tilinhoitomaksut sekä itse lainanlyhennys siirtyy maksusuunnitelman loppuun. Tämän voit käyttää esimerkiksi yllättävien kulujen kohdalla, joita et ole ottanut huomioon lainasopimusta tehdessä.

Kuinka nopeasti saan rahat tililleni?

Vertaislainan huonoin puoli on juuri se, että sitä ei voi 100% varmuudella luvata. Tämä sen takia, että lainaraha ei tule rahoitusyhtiöltä, vaan lainaaja saa sen suoraan yksityisiltä henkilöiltä. Jos tarvitset lainan nopeasti voit määrittää lainanantajan osalta paremmat ehdot, jolloin joku myöntää sitä todennäköisesti nopeasti. Jos taas lainalla ei ole kiire, niin voit metsästää edullisinta korkoa ja vastaavasti saatat joutua odottamaan hakemuksen hyväksyntää hieman pidempään. Hyväksymisen jälkeen lainasumman siirtämiseen menee keskimäärin muutama pankkipäivä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here