(Last Updated On: 24.3.2021)

Usein vaikeudet eivät tule täysin arvaamatta

Monessa tapauksessa on rahaongelmista ollut viitteitä jo jonkun aikaa. Laskuja on saattanut kasaantua ja ehkä on saattanut jopa ottaa luottoa useastakin eri paikasta. Rahaongelmat saattavat myöskin olla kausittaisia riippuen siitä, että mitä henkilö tekee työkseen.

Toinen tapaus, josta saattaa seurata rahaongelmia on työsuhteen päättyminen tai lomautetuksi joutuminen.

Mikäli ei ole saanut säästöjä koottua, niin tulojen pudotessa usein ongelmia on edessä.

rahavaikeudet voi ratkaista
Ratkaise maksuvaikeudet kätevästi näillä ohjeilla.

Lainojen yhdistäminen

Mikäli tilanne ei ole vielä äitynyt kovin pahaksi ja on yhä säännölliset tulot, niin saattaa olla järkevää hakea yksi hieman suurempi pikalaina tai kulutusluoto, jolla sitten voi maksaa kaikki muut mahdolliset vipit ja lainat pois. Se tulee lähes aina edullisemmaksi maksaa yhtä lainaa yhteen paikkaan, kuin montaa lainaa moneen paikkaan.

Maksujärjestely

Mikäli lasku on jo erääntynyt, niin silloin saattaa olla mahdollista laatia maksusuunnitelma. Kannattaa siis olla yhteydessä yritykseen, jolle on velkaa. Mikäli asia on edennyt perintätoimistolle asti, niin myös heidän kanssaan voi tehdä usein maksusuunnitelman.

Ulosotto

Ulosotto on se aivan viimeinen konsti, jolla velkoja peritään. Siihen tarvitsee oikeuden tuomion, jotta ulosottoa voidaan alkaa käyttämään. Palkasta kuitenkin aina jää työntekijälle suojaosa, jotta henkilö tulee toimeen. Myöskään tavallisia kulutustavaroita ei ulosmitata. Jos saa ulosotolta maksukehoituksen ja sitten maksaa laskun, niin siitä ei jää mitään merkintää mihinkään.

Ulosoton kanssa voi myös tehdä maksusopimuksen. Maksusopimuksessa velallinen maksaa ulosottoon saman summan,jonka ulosotto muuten pidättäisi velallisen palkasta. Mikäli maksusopimus tehdään, niin silloin ei tietysti henkilön palkasta vähennetä mitään.

Mitä tehdä, kun laskuja on liikaa ja tuntuu, että niistä ei selviä?

Kannattaa heti hakea apua. Mitä nopeammin apua hakee, niin sitä paremmin asiat selviävät. Ei kannata jäädä tuskailemaan ja häpeilemään omia ongelmiaan, vaan rohkaista itsensä ja hakea reippaasti apua. Apua on tarjolla monessa paikassa. Yhteyttä voi ottaa vaikka Takuu-Säätiöön, joka on erikoistunut velkaongelmien kanssa painivien ihmisten auttamiseen. Heille voi soittaa maksuttomaan velkalinjaan tai heidän kanssaan voi keskustella asioista chat-palvelun kautta.

Myös kunnilla on omat velkaneuvojat, joille voi varata ajan kunnan sosiaalitoimiston kautta. Usein ammattilaisen avusta on hyötyä ja he auttavat muun muassa kuukausittaisten tulojen ja menojen koordinoinnissa, maksuaikataulujen tekemisessä ja monessa muussa rahaan liittyvässä asiassa.

Kunnan velkaneuvojan palvelut ovat myös aina maksuttomia. Joskus saattaa velkaneuvojan puheille olla jonoa, joten mitä aikaisemmassa vaiheessa on liikkeellä, niin sen parempi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here