(Muokattu: 28.4.2021)

Velan lähikäsite tunnettaan nimellä luotto. Luotto on luotonantajan ja luottoa hakevan välinen suhde joka perustuu oikeustoimeen.

Luotto on velkaa suppeampi käsite, ja voidaankin sanoa että kaikki velkasuhteet eivät ole luottosuhteita. Esimerkiksi vahingonkorvauksesta syntynyt velka ei ole luottoa, vaikka se nopeasti tarkasteltuna täyttää kaikki määritelmät.

Voit tutustua tiimimme suosittelemiin luotontarjoajiin alla ovesta taulukosta:

LainapaikkaLainasummatLaina-ajatIkäArvosanaTutustu
Rahoituslaitos100€ - 60000€1v - 20v18 v
Vippi.org1000€ - 60000€1v - 15v18 v
Lainapaikka1000€ - 60000€1v - 15v18 v
Haelaina.fi2000€ - 60000€1v - 15v20 v
Luottoheti.fi500€ - 70000€1v - 15v20 v
Lainarahoitus2000€ - 60000€1v - 15v20 v
Luottopalvelu1000€ - 60000€1v - 15v18 v
Zmarta500€ - 60000€1v - 15v18 v
Rahalaitos500€ - 70000€1v - 15v20 v
Ferratum Joustava1€ - 4000€3kk - 5v22 v
Sweepbank Luottokortti100€ - 8000€1kk - 10v20 v
Creditstar50€ - 2000€1kk - 12kk18 v
Limiitti.fi100€ - 2000€3kk - 33kk18 v
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€1v - 15v18 v
Vippit.fi20€ - 2000€1kk - 3kk18 v
Joustoluotto on moderni rahoitusmuoto, joka palvelee hakijan kuin hakijan tarpeita monipuolisesti.  Ei ihmekään, että tämä edullinen rahoitusmuoto kasvattaa suosiotaan, siinä missä perinteisten pikavippien suosio on lievässä laskussa. Joustoluotossa asiakas maksaa vain käyttämästään luotosta, ei käytettävissä olevan luottolimiitin mukaan. Eli, mikäli asiakas on hakenut joustoluottoa 1500 euroa, mutta käyttänyt vain 400 euroa, niin takaisin maksettava osuus on silloin 400 euroa. Se on suurin ero pikavippiin, jossa vipattu summa toki aina maksetaan kokonaisuudessaan takaisin.

Alla olevasta listasta löydät alan kuumimmat ja edullisimmat joustoluottoyhtiöt. Kannattaa siis tutustua tarkoin listaamiimme vaihtoehtoihin, koska olemme tehneet aikaa kuluttavan vertailun puolestasi ja valinneet parhaat ja edullisimmat joustoluottoa tarjoavat yritykset.

Parhaat Joustoluotot 2021

LainapaikkaLainasummatLainatyyppiTutustu
Limiitti.fi100€ - 2000€Joustoluotto
Lainasto Mastercard100€ - 3000€Joustoluotto

Perusvippi

Perusvippi tarjoaa edullista joustoluottoa 18 vuotta täyttäneille. Perusvipin joustoluotto on yksi edullisimmista, maksat vain nostopalkkion, jonka suuruus tänä päivänä on 15 prosenttia ja avoinna olevalle summalle eräpäivän jälkeen 5 prosentin kuukausikoron. Eli lainasopimuksen laatiminen on maksutonta ja vuosimaksuja tai muitakaan ylimääräisiä kuluja ei asiakkailta peritä.  Luoton voit maksaa halutessasi takaisin kerralla yhdessä erässä tai voit myös lyhentää sitä kuukausittain.  Perusvippi-palvelun takana on vakavarainen luottoyhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista nettirahoittajista. Perusvipin luotolla voit maksaa myös ostoksesi nettissä.

Eli mikäli olet nopean ja helpon joustoluoton tarpeessa, niin on monta hyvää syytä valita Perusvippi. Hakemuksen voit täyttää ja palauttaa netissä ja hakemuksen hyväksymisen jälkeen voit nostaa rahaa luotolta tilillesi vaikka kännykälläsi. Perusvippin luotolla voit myös asioida verkkokaupoissa. Yleensä saat maksuaikaa reilun kuukauden. Eli tämän kuun ostokset maksat vasta ensi kuun lopussa. Yritys tarjoaa joustavaa 2000 euron lainaa erilaisiin tarpeisiin, mutta sen valikoimasta löytyy myös pienemmät 50 euron lainat.

 • Joustoluottoa tarjolla 20 – 2000 euroa
 • Maksuaikaa jopa 7 kuukautta
 • Ikäraja käteisnosto-ominaisuudella 21 vuotta ja luottosopimus ilman kyseistä ominaisuutta voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneille
 • Hakeminen kätevästi netissä ja hakemuksia käsitellään 08.00-22.00 välisenä aikana

Etua.fi

Etua.fi

Etua tarjoaa yhtä markkinoiden suurinta joustoluottoa. Haettavissa on lainaa jopa 40 tuhannen euron arvosta. Maksuaikaa on saatavilla hyvinkin pitkiä aikoja, jopa yli 10 vuotta.  Etua-palvelu toimii luotonvälittäjänä. Asiakkaalle tämä näkyy niin, että luotonhakija saa useamman eri rahoitusyhtiön tarjouksen jättämällä vain yhden hakemuksen. Eli Etua.fi ei myy omia lainatuotteita, vaan kilpailuttaa markkinoilla toimivia yrityksia, jotta asiakas saa mahdollisimman edullisen joustoluoton. Vertaile saamiasi tarjouksia ja hyväksy sinulle sopivin vaihtoehto ja saat hakemasi luoton käyttöösi hyvinkin nopeasti. Etua-palvelulta kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset voivat hakea oman joustoluottonsa.

Mikäli suunnitelmissa on vaikka hieman suurempi hankinta, niin Etua.fi on oiva paikka joustoluoton hakemiseen. Suuremmissa summissa toki lainasta koituvat kulut ovat luonnollisesti hieman suurempia, joten joustoluoton hakeminen kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, jotta saa mahdollisimman edullisen lainatarjouksen ja sitä kautta voi säästää helposti pitkän pennin.

 • Joustoluottoa tarjolla 2000 – 40000 euroa
 • Maksuaika sopimuksen mukaan, jopa 12 vuotta
 • Ikäraja 20v
 • Vakituinen osoite Suomessa

epikavippi

epikavippi

epikavippi on kotimainen rahoituspalvelu ja tarjolla on joustoluottoa jopa 5000 euroa. Maksuaikaa saat sopimuksen mukaan riippuen haetun luoton määrästä. epikavippilta saa luottopäätöksen ja tarjouksen lähes välittömästi. Luoton nostaminen omalle tilille onnistuu kellon ympäri. Kun hakemus on hyväksytty, niin voit siis milloin tahansa nostaa rahaa joustoluotolta omalle tilillesi. epikavippin nimelliskorko on hyvin kohtuullinen. Korot toki vaihtelevat lainasumman ja takaisinmaksusuunnitelman mukaan. Oman kokonaiskoron ja kaikki muut joustoluottoon liittyvät kulut saat helposti selville jättämällä tarjouspyynnön.

epikavippilta lainan hakeminen tulee aina tehdä nettisivun kautta ja tunnistautua verkkopankkitunnuksilla. Hakemuksen täyttäminen ja palauttaminen on ilmaista.Ennen ensimmäistä nostoa voit muuttaa eräpäivää kerran maksutta, mutta sen jälkeen eräpäivän muuttamisesta joutuu maksamaan pienen korvauksen. Palveluvalikoimasta voit ottaa pienen 100 euron lainan tai joustavan 500 euron luoton.

Hae siis kätevää joustoluottoa jo tänään!

 • Joustoluottoa tarjolla 100 – 500 euroa, jonka saa tililleen lähes välittömästi
 • Suurempia luottoja myös mahdollista saada
 • Maksuaika sopimuksen mukaan
 • Ikäraja 18v

Ostosraha

Ostosraha

Ostosraha on sinun valintasi, jos tarvitset rahaa juuri nyt. Ostosraha nimittäin on tunnettu nopeista rahansiirroistaan. Saat oman luottopäätöksesi nopeasti ja jos saamasi tarjousehdot tyydyttävät sinua, voit solmia luottosopimuksen saman tien pankkitunnuksien avulla. Hakemasi summa on yleensä tililläsi muutamissa minuuteissa. Maksuaikaa on tarjolla jopa viiteen vuoteen saakka ja maksimiluottoraja on 3000 euroa. Ostosraha-palvelun tarjoaa OPR-Vakuus Oy, joka on yksi Suomen suurimmista ja pisimpään alalla toimineista luottoyhtiöistä. Eli voit olla varma, että kaikki hoituu mutkattomasti ja helposti, kun asioit Ostosraha.fi palvelua käyttäen.

Ostosraha tarjoaa joustoluottoa aina edullisin lainaehdoin ja pienillä kuluilla. Kunhan sinulta ei löydy maksuhäiriömerkintöjä, niin lainan saaminen on lähes varmaa. Saat aina haettua lainan ilman takaajia ja vakuuksia.

 • Joustoluottoa tarjolla 400 – 3000 euroa
 • Mahdollista saada pidempi maksuaika pieniinkin lainoihin
 • Yleensä maksuajat ovat 12 – 60 kuukautta
 • Ikäraja 20v

Mikäli sinulla heräsi kysymyksia luoton hakemiseen liittyen, niin alle on koottu muutama yleinen usein kysytty kysymys. Toki luotonantajasta riippuu korot ja maksuajat ja muut lainaan liittyvät yksityiskohtaiset asiat, mutta alla olevat faktat pätevät oikeastaan kaikkiin alan yrityksiin.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Yleensä hakijan tulee täyttää muutama yleinen kriteeri. Hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen, mutta jotkut palvelut edellyttävät 20 vuoden ikää. Hakijalla on myös oltava vakituinen osoite Suomessa ja kännykkäliittymä. Myöskään maksuhäiriömerkintöjä ei saa hakijalta löytyä. Hakija tarvitsee myös nettipankkitunnukset, joiden avulla voi kirjautua palveluun ja hakea lainaa.

Vaikuttaako säännölliset tulot joustoluoton myöntämiseen?

Säännöllisillä palkka- tai eläketuloilla on positiivinen vaikutus luottorajan kokoon ja luoton myöntämiseen, mutta säännölliset tulot eivät kuitenkaan ole ehdoton edellytys joustoluoton saamiselle. Varsinkin tietotekniikka-alalla ja taiteellisilla aloilla työskentelevillä työ on usein projektiluontoista, joten säännöllisiä tuloja ei välttämättä ole, vaikka työskenteleekin jatkuvasti.

Onko joustoluoton hakeminen yhtä turvallista, kuin asioiminen tavallisten pankkien kanssa?

Lyhyesti sanottuna kyllä on. Luottoja myöntävät yritykset käyttävät todella kehittynyttä salaustekniikkaa nettisivuillaan, joten voit olla varma, että tietosi ovat turvassa. Usein käytössä on vähintään yhtä hyvä suojaus, kuin tavallisilla pankeilla.

Rahoitusala on myös tarkasti säännelty laeilla ja asetuksilla. Kaikki alalla olevat joustoluotoja myöntävät yritykset on rekisteröity aluehallintaviraston rekisteriin.

Miten otan yhteyttä asiakaspalveluun?

Asiakaspalveluun saa helpoiten yhteyden puhelimitse. Lähes kaikki luottoja myöntävät yritykset palvelevat asiakkaitaan myös sähköpostilla ja osalla löyty jopa reaaliaikainen chat-palvelu, jossa voit keskustella  aidon asiakaspalvelijan kanssa. Yhteystiedot löytyvät aina yritysten omilta nettisivuilta.

Miksi minulle ei myönnetty joustoluottoa?

Yleisin syy joustoluottohakemuksen hylkäämiseen on huolimattomasti tai vain osittain täytetty hakemus. Eli kannattaa tarkastaa hakemus vielä kertaalleen, jotta kaikki kohdat on varmasti täytetty huolellisesti. Muita esteitä luoton myöntämiselle ovat maksuhäiriömerkinnät ja erääntyneet laskut. Kannattaa siis pitää raha-asiat aina järjestyksessä, jotta tarpeen vaatiessa ei ole estettä luoton saamiselle.

Lisää: Joustoluotto Heti – Hae joustava & jatkuva luotto jopa 8000€

Olen ottanut joustoluottoa ja haluaisin pitää maksuvapaan kuukauden. Onko se mahdollista?

Tähän kysymykseen on hankalampi antaa yleisesti pätevää vastausta. Suuri osa lainoja myöntävistä yrityksistä tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksuvapaaseen kuukauteen tai jopa maksuvapaisiin kuukausiin, mutta osa taas ei. Osa saattaa myös periä pienen lisämaksun, joka lisätään lainan pääomaan, jos asiakas haluaa pitää maksuvapaan kuukauden. Toisilla taas sama palvelu ei maksa mitään ja lainan korot vain lisätään pääomaan ja laina-aika vastaavasti sitten aina pitenee riippuen maksuvapaiden kuukausien määrästä.

Kannattaa siis aina jousto- tai kulutusluottoa hakiessa tarkastaa asia luotonantajalta, koska käytännöt vaihtelevat runsaasti eri yritysten välillä.

Muistathan hoitaa luottosi takaisinmaksu sopimuksen mukaan

Joustoluotto
Joustoluotto on kätevä apu erilaisiin arjen haasteisiin.

Ottamasi luoton lyhennykset tulee hoitaa ajallaan, muuten edullisesta luotosta tulee helposti kallis. Jos jonkun yllättävän kuluerän johdosta et voi hoitaa lyhennystä täysimääräisesti ja ajallaan, kannattaa olla yhteyksissä asiakaspalveluun asian tiimoilta.

Yleensä ongelmaan löytyy yhdessä ratkaisu, joka tyydyttää molempia osapuolia ja estää ongelmien pahenemisen. Lyhytaikaiseen rahaongelmaan hyvä ja yleisimmin käytetty ratkaisu on eräpäivän siirto muutamalla päivällä tai viikolla eteenpäin.

Jos ongelma on pidempiaikainen eli tulosi ovat laskeneet tai menosi kasvaneet, yleensä ratkaisuna on laina-ajan jatkaminen ja kuukausierän laskeminen sille tasolle, jonka lyhentäminen onnistuu asiakkaalta. Molemmat vaihtoehdot ovat yleensä maksullisia lisäpalveluita, mutta kustannus on alhaisempi, kuin viivästyskorkojen ja muistutusmaksujen maksaminen.

Mitä tapahtuu, jos en ota ajoissa yhteyttä luotonantajaan ja en saa laskua maksettua ajoissa?

Mikäli asiakas ei tee uudelleenjärjestelyjä tai ole yhteyksissä asiakaspalveluun ja ilmoita maksusuorituksen tulevan myöhässä, seuraa siitä yleensä muistutuslasku 2 viikon kuluttua eräpäivästä. Tällöin summaan on lisätty hinnaston mukainen muistutusmaksu ja viivästyskorko. Toinen maksumuistutus seuraa yleensä seuraavan kahden viikon päästä. Jos luoton eräpäivästä on kulunut 60 vuorokautta, rekisteröi luottopaikka maksuhäiriön julkiseen luottorekisteriin.

Samoihin aikoihin yleensä luotto irtisanotaan erääntyväksi välittömästi luottoehtojen mukaisesti. Yleensä tässä vaiheessa asiakkaaseen on yhteyksissä myös perintätoimisto.  Myös perintätoimiston kanssa voi tehdä maksusuunitelman, mikäli luottosummaa ei pysty maksamaan takaisin kokonaisuudessaan heti. Jos maksusuunnitelmaa ei tehdä eikä luottoa lyhennetä, asia etenee asiakasta lähimpänä olevaan käräjäoikeuteen, joka käsittelee asiaa ja antaa asiassa päätöksen. Velkomustuomiosta tulee myös uusi merkintä luottotietorekisteriin.

REKISTERÖITY MAKSUHÄIRIÖMERKINTÄ

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa päivittäistä elämää merkittävästi. Hyvin moni tärkeä asia vaikeutuu sen myötä. Kannattaa siis viimeiseen asti yrittää välttää maksuhäiriömerkinnän saamista.

Muun muassa vaikutus näkyy näissä asioissa:

 • Työpaikan saanti vaikeutuu tai estyy kokonaan (työtehtävät joissa käsitellään huomattavia summia rahaa esim. kaupan kassa tai työtehtävät, joissa vieraillaan toisten ihmisten kotona esim. kodinhoitaja, siivooja jne.)
 • Vakuutuksien saanti hankaloituu ja saatat joutua maksamaan vakuutuksen etukäteen koko vakuutusajalle. Lakisääteiset vakuutukset, kuten esimerkiksi liikennevakuutus on kuitenkin mahdollista saada, koska lainsäädäntö velvoittaa vakuutusyhtiöt myöntämään lakisääteiset vakuutukset.
 • Puhelin – tai internetliittymän avaaminen voi olla hankalaa tai vaatii vakuusmaksua
 • Uudesta vipistä, pikavipistä, pikalainasta tai luottokortista ei kannata haaveillakkaan.
 • Vuokra-asunnon saaminen voi olla hyvin hankalaa, varsinkin yksityisiltä markkinoilta.

Nykyisin, varsinkin kasvukeskuksissa, on kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista huutava pula ja yhtä asuntoa hakemassa saattaa olla kymmeniä ellei satoja kiinnostuneita henkilöitä. Vuokralaista valitessa vuokranantajat pudottavat pois ensimmäisenä henkilöt, joilla on maksuhäiriömerkintä, koska he ovat suurempi riskiryhmä jättämään vuokrat maksamatta. Nimittäin vuokralaisen häätäminen tänä päivänä on pitkä ja kallis projekti, jota jokainen vuokranantaja haluaa viimeiseen asti välttää.

Aina kannattaa siis ottaa ajoissa yhteyttä, mikäli maksuvaikeuksia ilmenee. Huonoin asia, jonka velallinen voi tehdä on lakaista asia maton alle, koska sillä tavoin ongelmat vain aina ainoastaan pahenevat.