(Muokattu: 24.3.2021)

Lainoja on mahdollista yhdistää useissa eri lainapalveluissa. Tästä on suurta hyötyä, mikäli lainoja on kertynyt useaan paikkaan.

Yhdistämällä lainoja pääset eroon useista eri kuukausieristä, laskutus- ja käsittelymaksuista, mutta myös koroista. Maksat takaisin enää yhtä ainoaa lainaa, mikä säästää aikaa, vaivaa ja rahaa.

Meidän lainahaun avulla löydät helposti paikat, joissa vanhojen lainojen yhdistäminen onnistuu vaivattomasti.

LainapaikkaLainasummatLaina-ajatIkäArvosanaTutustu
Vippi.org2000€ - 60000€1v - 15v20 v
Haelaina.fi2000€ - 60000€1v - 15v20 v
Luottoheti.fi500€ - 70000€1v - 15v20 v
Lainarahoitus2000€ - 60000€1v - 15v20 v
Zmarta500€ - 60000€1v - 15v18 v
Rahalaitos500€ - 70000€1v - 15v20 v
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€1v - 15v18 v
Lendo500€ - 60000€1v - 15v20 v

Lainojen yhdistämisellä säästät helposti useita satoja euroja rahaa!

Monella on yhdestä paikasta lainaa 200 euroa ja toisesta paikasta 300 euron laina – pikalainoja voi kertyä useita avoimia yhtä aikaa, mutta yhdistämällä lainat voi kaikki lainat tuoda yhteen täysin omatoimisesti. Hae 1000 – 70000 euroa pikalainaa ilman vakuuksia, ja yhdistä kalliit luottokortti ja pikavippi velat yhdeksi!

Yhdistä lainat näillä

LainapaikkaLainasummatYhdistä LainatTutustu
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€Kyllä
Vippi.org2000€ - 60000€Kyllä
Lendo500€ - 60000€Kyllä
Rahalaitos500€ - 70000€Kyllä
Luottoheti.fi500€ - 70000€Kyllä
Lainarahoitus2000€ - 60000€Kyllä
Haelaina.fi2000€ - 60000€Kyllä
Zmarta500€ - 60000€Kyllä

Pikalainan yhdistämiseen tarjotaan muutamaakin eri palvelua, mutta omatoiminen lainojen yhdistäminen onnistuu myös. Yhdistäminen voi tuntua monimutkaiselta, mutta on itseasiassa erittäni yksinkertaista sekä suoraviivaista, kun perusteet on kunnossa.

Tärkeintä on ymmärtää eri vaiheet mitä prosessiin tulee sisällyttää, että toimenpiteestä saadaan kaikki hyöty irti.

Yhdistämislainalle voi olla muitakin kannustimia. kun vippien lukumäärä. Joskus huonoilla ehdoilla otettu laina saattaa käydä paljon kalliimmaksi, kuin vastaava pikalaina jostain toisesta vippiyrityksestä paremmilla ehdoilla. Jos pikalainalle on useiden vuosien maksuaika, voi epähuomiossa otettu epäedullinen lainasopimus kasvattaa todella isot kulut vipille.

Luottojen yhdistämiseen on monta eri tapaa, ja siksi kannattaakin arvioida jokainen tilanne tapauskohtaisesti. Tekemällä laskemat omasta lainasta voit varmistaa, millainen lainojen yhdistäminen sopii parhaiten omiin tarpeisiin.

Miksi yhdistää lainat

Yksinkertaisin ja tärkein syy pikalainojen yhdistämiselle, on kulujen säästäminen. Jos laina on otettu pitkällä takaisinmaksuajalla, muodostuu kustannuksia joka kuukausi. Pikalainasta maksetaan kuukausittaista korkoa, mutta myös tilinhoitomaksuja sekä mahdollisesti nostomaksuja, jos kyseessä on aktiivinen joustoluottotili.

Lisäksi usean vipin takaisinmaksussa on paljon enemmän seurattavaa, mitä yhden isomman luoton. Pienet lainat muodostuvat myös lisäkustannuksia, jotka nostavat velalle muodostuvaa hintaa. Lisäksi jokaisen lainan maksamisessa, sekä lyhennysten seuraamisessa on oma vaivansa. Nämä kaikki voidaan helposti ohittaa tekemällä lainojen yhdistäminen.

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa

Yhdistä pikalainat ja maksat vain yhtä lyhennystä
Lainojen yhdistäminen on helppo tapa säästää rahaa

Yhdistämällä useat pikalainat yhdeksi säästetään rahaa monella tapaa. Jokaiselle omalle luottosummalle kertyy koko ajan korkoa. Lainasta peritty korko on palkkiota pankille, joka lainan myöntää. Näiden kulujen lisäksi joka kuukausi usein peritään tilinhoito tai lainanhoito maksu, mikä kattaa luottotilin ylläpitämisestä tulevan työn pankille.

On täysin selvää, että mikäli avoinna on useita lainoja yhtä aikaa, kertyvät juoksevat kustannukset nopeammin, kuin yhdessä isossa lainassa. Vaikka isosta lainasta maksettaisiin suurempaa korkoa, ei kustannukset silti nouse samalle tasolle, kuin usean pienen lainan kanssa.

Voit helposti laskea itsellesi syntyvät säästöt lainojen yhdistämisestä

 • Etsi kaikkien avointen lainojen kulut ja kustannukset kuukausittain
 • Laske yhteen kaikki mitä nyt maksat joka kuukausi, kunnes velat on maksettu kokonaan
 • Laske paljonko maksaisi suorittaa kaikki velat kerralla pois
 • Erotuksesta saat selville, paljonko voit säästää maksamalla kaikki pois isomman lainan avulla

Näin saat helposti laskettua tekemäsi säästöt. Yleensä tilanteesta riippumatta on edullisempaa maksaa yhtä suurempaa lainaa, kuin useaa pientä vippiä pitkällä maksuajalla. Korkokustannuksissa pikalainojen kohdalla ei ole niin suurta eroa, että lainojen yhdistäminen usean velan kesken ei olisi kannattavaa.

Lainojen yhdistäminen helpottaa takaisinmaksua

Yhden vipin takaisinmaksun suunnittelu ja toteutus ovat paljon yksinkertaisempaa, kuin usean yksittäisen pikalainan. Mikäli pikalainoissa ei ole kiinteää kuukausilyhennys, joutuu maksuoperaation tekemään joka kerta manuaalisesti, mikä taas syö lisää aikaa.

On myös moraalin kannalta turhauttavaa maksaa useita pieniä laskuja, kuin yksi himan isompi summa. Kertasuorituksena maksettua luottoa on myös helpompi seurata, sekä rytmittää oman henkilökohtaisen talouden muutoksiin. Isompien lyhennysten tekeminen käy helpommin yhdelle lainalle, kuin usean pienen luoton kesken ylimääräisen rahan jakaminen.

Milloin harkita lainojen yhdistämistä

Yhdistämislainalle harvoin on huonoa hetkeä, mikäli avoinna on useampi kuin 2 kappaletta lainoja. Mikäli avoinna on kaksi erittäin edullista lainaa, missä on minimaaliset kulut ja kustannukset, niin yhdistäminen ei välttämättä ole kannattavaa.

On aina mahdollistaa löytää erittäin edullinen pikalaina, jolloin huonoa tilannetta lainan yhdistämiselle ei oikeastaan ole olemassa. Edulliset pikalainat löytyvät helpoiten lainahaun avulla, syötät haluamasi summan lainahakuun, ja näet tuloksissa vippiyritykset jotka myöntävät sopivaa lainaa.

Aina voi myös korvata yhden lainan toisella paremmalla sopimuksella. Tämä käy kyseeseen erityisesti silloin, kun alkuperäinen laina on otettu todella huonolla sopimuksella. Kannattaa tarkastaa pikalainat ilman vakuuksia säännöllisesti. Lisätietoja tästä.

Useita lainoja avoinna

Yhdistä lainat aina, jos avoinna on enemmän kuin kaksi vippiä yhtä aikaa. Löydät lainahaun avulla helposti edullisia luottotarjouksia, joiden avulla voit maksaa pois kalliit pienemmät lainat. Aiemmin tässä artikkelissa selitimme, miten voit laskea helposti yhdistämisestä seuraavat säästöt.

Kertautuvat kustannukset ovat usean yhtäaikaisen luoton suurin ongelma. Vaikka itse lainasummat eivät olisi niin suuria, niin tilinhoitomaksut ja korot kertautuvat nopeasti, varsinkin jos laina-aika on erityisen pitkä. Kannattaa aina laskea omat lainat, jos sinulla on pitkiä luottosopimuksia. Mikäli velka on mahdollista maksaa pois kerralla, kannattaa se suorittaa aina kun se on mahdollista.

Huono lainasopimus

Useat avoimet lainat käyvät kalliiksi, yhdistä ne!
Aloita rahan säästäminen heti yhdistämällä pikalainat

Kallis lainasopimus on huono sopimus, johon lainojen yhdistäminen sopii erinomaisesti. Joskus huonon sopimuksen voi tehdä vahingossa, joskus koska on kiire, eikä ole muita vaihtoehtoja tarjolla saada rahaa heti tilille. Huonossa lainasopimuksessa voi olla liian suuret korot suhteessa lainasummaan ja aikaan, suuret kustannukset tilinhoidosta ja lainatilin ylläpidosta.

Kaikki kustannukset kannattaa säännöllisesti vertailla, jotta et maksa turhaan liian isoja maksuja. Usein markkinoille tulee todella edullisia lainatarjouksia, joiden avulla voi omatoimisesti yhdistää lainat, mitkä aiemmin olivat halvimpia pikalainoja.

Käy läpi säännöllisesti seuraavat kohdat avoimista lainasopimuksista

 • Tarkista että maksamasi korko ei ole suhteessa kallis markkinoiden keskiarvoon
 • Vertaile lainan säännölliset kulut ja varmista ettet maksa ylihintaa

Huonon sopimuksen tunnistaminen mahdollisimman ajoissa auttaa minimoimaan vipille muodostuvat kulut. Kun pikalainasta ei makseta turhaa ylimääräistä, jää itse luoton lyhentämiseen enemmän rahaa. Edelleen paras keino säästää lainojen kuluissa, on maksaa ne mahdollisimman nopeasti pois.

Mitä ottaa huomioon ennen lainojen yhdistämisen aloittamista

Ennen lainojen yhdistämistä on tärkeintä kartoittaa oma tilanne. Ensin tulee selvittää, että voiko omat aiemmat lainat yhdistää. Yhdistäminen tarkoittaa tässä yhteydessä koko velan poismaksua kerralla. Osa lainapalveluista voi veloittaa ylimääräistä siitä, että velka maksetaan kokonaisuudessaan ennen sovittua laina-ajan päättymistä.

Lue lisää: Lainojen Yhdistäminen | Yhdistä Lainat & Pikavipit | VIPPI.org

Tähän tarvitset laskimen, tietoa omista lainosta ja hieman aikaa, koska kaikki kulut lainalle tulee laskea oikeiden tietojen saamiseksi. Tavoitteena on laskea summa, millä katetaan vippiyrityksen asettamat korkorajat sekä muut ehdot.

Kun kaikista lainoista on laskettu summa, millä se voidaan maksaa kokonaan pois, voidaan siirtyä laskemaan uuden lainasumman suuruutta. Uusi lainasumma tulee kattaa kaikkien vanhojen lainojen yhteiskulut. Kannattaa varmuuden vuoksi pyöristää lainasummaa hieman ylöspäin, mikäli tulee vielä yllättäviä kuluja tilien lopettamisesta.

Tarkista nämä ennen yhdistämistä

Tässä on muutama vinkki mitkä kannattaa ottaa huomioon ennen lainojen yhdistämistä.

 • Varmistu että vanhat lainat voidaan maksaa pois kerralla. Jos kerralla maksaminen ei onnistu, niin pyri sopimaan vippipalvelun kanssa nopeutettu takaisinmaksu
 • Laske tarkasti paljonko tarvitset lainaa vanhojen vippien maksamiseen
 • Muista vertailla luotonmyöntäjät huolellisesti ennen uuden lainan hakemista
 • Pohdi haluatko käyttää luotonyhdistämiseen erikoistunutta palvelua, vai tehdä yhdistämisen omatoimisesti?

Paras pikalaina yhdistelylainalle on summasta riippuen joko joustoluotto tai kulutusluotto. Joustoluotto on paras vaihtoehto, mikäli kokonaissumma jää alle 3000 euron. Joustoluoton voi maksaa takaisin haluamissaan erissä, tai kerralla koko summan.

Mikäli tarvitse maksamiseen enemmän kuin 3000 euroa, niin kannattaa etsiä kulutusluottona myönnettyä lainaa, siinä on mahdollista saada rahaa tilille 100 – 50000 euroa, joten isotkin lainasummat saadaan maksettua kerralla.

Tee omatoiminen luottojen yhdistäminen ja säästä!
Lainojen yhdistäminen omatoimisesti käy helposti

Näin yhdistät lainasi

Yhdistelylaina onnistuu vaivattomasti, kun tiedossa on etukäteen sen mitä tekemiseen vaaditaan alkuvalmisteluiksi, ja miten yhdistämisen voi tehdä täysin omatoimisesti. Vaihtoehtona on aina käyttää tarjottua yhdistämispalvelua, mutta parhaan rahallisen edun saat toimimalla itse.

Voit valita luotonmyöntäjän uuden lainan hakemiseen vapaasti, etkä ole sidottuna muutamaan eri vippipaikan tarjouksiin. Mikä tahansa edullinen pikalaina sopii usean luoton yhdistämiseen, kunhan uuden vipin ehdot ja kulut ovat tarpeeksi edulliset. Sen takia huolellinen vertailu ennen luoton hakemista on tärkeää.

Lisää tietoa lainojen yhdistämisestä: Lainojen yhdistäminen – Yhdistele Lainasi

Askeleet lainojen yhdistämiseen

 1. Lainojen yhdistäminen lähtee laskemalla kaikki vanhojen lainojen kulut yhteen. Selvitä erikseen jokaiselle lainalle summa, mikä pitää maksaa, että pikalainan voi maksaa pois kokonaan, sekä lopettaa vanhan tilin. Kun tiedät kaikille vipeille summat, niin saat selville, paljonko uutta lainaa tarvitset.
 2. Kun tarvittava summa on selvillä, niin voit hakea luottoyrityksiä lainahaun avulla. Saat helposti tarvittavat tiedot eri luotontarjoajien vertailemiseen alustavasti. Vertaile 2 – 3 parasta pankkia käyttäen sivulta löytyvää lainalaskuria.
 3. Vertaile lainapaikat omatoimisesti tarjousten perusteella, ja valitse parhaiten omiin tarpeisiin sopiva tarjous. Tarjouksien pyytäminen on täysin ilmaista, eikä sido mihinkään, joten sinun ei tarvitse välittää muista tarjouksista joita et hyvä
 4. Valitsemasi tarjouksen allekirjoitat käyttämällä verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Rahaa tilille saat lainaehtojen mukaisesti, yleensä viimeistään 1 – 24 tunnin kuluessa. Muista maksaa vanhat lainat heti pois ja sulkea avoinna olevat tili, ettei lisää kuluja pääse kertymää

Yhdistelylainan ottaminen on erittäin helppo keino säästää useita satoja euroja rahaa. Usean avoimen pikalainan ylläpitäminen yhtä aikaa on kallista, vaivalloista ja täysin turhaa. Jokaisen kannattaa harkita yhdistää lainansa, mikäli käytössä on useita luottokortteja, pikavippejä tai muita netistä haettavia jousto ja kulutusluottolainoja.


JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here