Mihin voi sijoittaa 2000 euroa?

Mihin sijoittaa 2000 euroa?

4 min luku
Mihin voi sijoittaa 2000 euroa?

Nykyään sijoittaminen on tullut yhä suositummaksi ja monen mielessä herääkin kysymys, mihin rahat kannattaa sijoittaa. Nykyisillä markkinoilla sijoittamisen voi aloittaa jo todella pienellä summalla. Sijoituspalveluja on nykyään netissä useita ja 2000 euron summalla pääsee todella helposti sijoittamisen alkuun.

Sijoittaminen ei tarkoita pelkästään osakkeita, sijoittaa voi myös kotiin, puutarhaan tai kesämökkiin. Sijoittamisessa tulee aina ottaa huomioon riskit ja palkkiot, suuremman riskin sijoituksissa voi palkkiokin olla suurempi, tai sitten pienempi. Mitä vaihtoehtoja sijoittamiseen sitten todellisuudessa löytyy? Tehdään pieni pintapuolinen katsaus tähän aiheeseen.

Suosituimmat piensijoitusmuodot

Säästötilit ja rahastot

Yksi suosituimpia ja helpoimpia kohteita ovat pankin säästötilit tai rahastot. Säästötilit ja rahastot ovat taatusti kaikkein riskittömin tapa sijoittaa rahaa, sijoittamisen voi tehdä kerralla tai pitkällä aikavälillä. Tässä tapauksessa sijoitettaville rahoille kannattaa tehdä oma tili, joka pidetään täysin erossa käyttörahoille tarkoitetuista tileistä, täten ne ovat varmassa tallessa ja keräävät sinulle korkoa koko ajan. Rahastoihin sijoittaminen on varmasti aloittelijalla se kaikkein paras vaihtoehto.

Useat pankit tarjoavat rahastoihin monia erilaisia paketteja riskitason mukaan, voit siis itse päättää millaisen riskin haluat sijoituksissa ottaa. Korkean riskin rahastot voivat olla vaihtoehto, kun sijoitettava raha on sinulle ylimääräistä ja sen menettäminen ei haittaa, myös tuotto voi olla paljon korkeampi. Pienemmän tuoton ja alhaisen riskin rahastoja on myös todella paljon, nämä ovat yleensä aloittelijan paras vaihtoehto.

Valuuttakauppa

Nykyään suosiotaan kasvattanut myös valuuttakauppa. Jos haluat sijoittaa valuuttaan, niin tämä on varmasti yksi kaikkein yksinkertaisimmista sijoitusmuodoista. Voit ostaa eurolla, vaikka dollareita tai puntia, kun niiden arvo on todella alhaalla. Kun kyseisen valuutan arvo nousee, niin voit vaihtaa ne sujuvasti takaisin euroiksi tai vaikka toiseksi edulliseksi valuutaksi. Tämä kaikki on käytännössä uskomattoman helppoa, mutta täyden hyödyn ja maksimaalisten voittojen saavuttamiseksi sinun pitää seurata useiden valuutoiden tilanteita, jotta olet perillä mitä omistamallesi valuutalle tapahtuu.

  Onko mahdollista saada 2000 euroa heti tilille?

Osakesijoittaminen

Osakesijoittaminen on kestosuosikki sijoittajien keskuudessa. Tämä on sijoitusmuoto, jonka voit tehdä täysin omatoimisesti, mutta aloittelijan on aina parasta ottaa vihjeet ja neuvot asiantuntijalta. Osakesijoittaminen vaatii yleensä suurempaa pääomaa, mutta jo 2000 euron summalla päästään alkuun. Jos haluat sijoittaa täysin itsenäisesti, niin sinulla pitää olla selkeä ymmärrys osakemarkkinoista. Sinun pitää olla myös valmis seuraamaan taloustilannetta ja aina valmis kuuntelemaan asiantuntijoiden mielipiteitä.

Online palvelut apuna

Yksi modernin ajan suosikeista sijoittamisessa ovat online palvelut, jotka luovat sinulle sopivan sijoitussalkun, hoitavat kaupankäynnin sinun puolestasi ja päivittävät osakesalkkuasi aina tarpeen mukaan. Näissä palveluissa pääse sijoittajaksi hyvin pienellä alkusummalla, jopa reilusti alle 2000 euron sijoituksella. Näissä palveluissa kannattaa huomio kiinnittää palvelun läpinäkyvyyteen. Salkun arvopaperien tulee aina olla selkeästi näkyvillä ja niiden tuotto pitää myös näkyä. Hinnoittelun on myös oltava selkeää, varmista ettet maksa mitään piilokuluja. Nykyisillä markkinoilla kilpailu on niin kovaa, että löydät verkosta taatusti luotettavan ja kannattavan palvelun. Tällaisen palvelun etuna on sen helppous, näet tilanteesi reaaliaikaisesti ja voit tehdä muutoksia, parhaat palvelut tekevät myös muutokset sinun puolestasi.

Sijoittaminen bitcoineihin

Yhtenä mahdollisuutena voidaan pikaisesti mainita myös Bitcoin sijoittaminen. Bitcoin sijoittaminen on todella helppoa ja palveluita löytyy todella useita. Bitcoin on viime aikoina nostanut arvoaan reilusti, kannattaakin seurata kasvua ja sijoittaa pienten notkahdusten aikana. Tähän sijoittamiseen löytyy myös useita online palveluita, jotka opastavat sinut helposti alkuun.

Tee aina sijoituksen riskianalyysi. Mitä suurempi riski, sitä suurempi mahdollisen tuoton tulee olla. Alhaisella riskillä tuotto on myös pienempi, mutta huomattavasti varmempi. Tämä lyhyt katsaus sijoittamiseen on tarkoitettu pohjaksi sijoittamisen aloittamiseen, ole aina tarkkana ja mieti ennen sijoittamista.

Jaa tämä artikkeli