2000 euron auto

Minkälaisen auton saa 2000 eurolla?

5 min luku

Oletko hankkimassa autoa ja budjettisi on 2000 euroa? Minkälainen auto on siis järkevä ostos näinkin edulliseen hintaan? Mitä kaikkea sinun kannatta ottaa huomioon, kun olet ostamassa 2000 euron autoa? Kaikki ajankohtaisia kysymyksiä ja vastaus niihin kaikkiin on kohtalaisen monimutkainen, jos halutaan ostaa varma ja toimiva auto, joka palvelee uutta omistajaansa vielä jonkin vuoden. Tässä artikkelissa emme keskity yksittäiseen kauppaan tai palveluun, joka autoja myy, vaan enemmän yleistietoihin joiden avulla voit löytää juuri sinulle sopivan 2000 euron auton.

Auton toiminta

Ensimmäisenä vihjeen voidaan ottaa tulevan ajoneuvon toimintavarmuus. Kun puhutaan 2000 euron autoista, niin yksi varmimmista ostoksista on pieni japanilainen auto. Useat Japanilaiset, jopa 300 000 kilometriä autot, ovat yhä varmoja ostoksia. Vanhempiin Ranskalaisiin autoihin itse en mielellään sekaantuisi. Turhaa tekniikkaa ja monimutkaisuutta. Muutamiin asioihin, Japanilaistakin hankkiessa, kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota. Parhaina ostoksina voidaan pitää autoja, joiden huoltokirja on kohtalaisen hyvin ja virallisesti täytetty. Huoltokirja antaa hyvän kokonaiskuvan entisten omistajien tavasta hoitaa autoaan. Kannattaa myös panostaa autoon, jonka katsastusleima on kohtalaisen uusi ja ajoaikaa on ennen seuraavaa katsastusta. Katsastus tarkoittaa myös auton läpäisseen nykyiset päästötestit, tämä on hyvä merkki auton ympäristökelpoisuudesta sekä tietenkin moottorin kohtalaisesta kunnosta. Katsastuksen läpäisy tarkoittaa myös nivelten, raidetangon, jne. hyvästä kunnosta.

Perusauto kannattaa

Yksi tärkeä vihje on luottaa perusmalleihin ja perustekniikkaan. Mitään turbolla varustettua vanhaa autoa ei kannata hankkia, eikä automaattivaihteista. Vanhemmissa autoissa on parasta pitää kaikki yksinkertaisena. Mitä vähemmän erilaista ylimääräistä tekniikkaa autossa on, niin sitä vähemmän siinä hajoavaa tavaraa. Myös auton sisäinen ja ulkoinen yleissiisteys kertoo entisistä omistajista kohtalaisen paljon, kannattaa luottaa enemmän siististi pidettyyn autoon. 2000 euron autoa hakiessa kannattaa mukaan projektiin ottaa autoista oikeasti tietävä kaveri, tämä helpottaa asiaa huomattavasti.

  Uusimmat 2000 euron lainat

Myös koeajo on todella tärkeässä osassa 2000 euron autoa hankkiessa. Koeajon aikana kannattaa ottaa useita liikkeellelähtöjä sekä jarrutuksia, jos kytkin ravistelee tai ottaa kiinni todella ylhäältä niin edessä voi olla melkein auton hinnan veroinen remontti. Selvitä myös, milloin jakohihna on viimeksi vaihdettu, jos tästä ei ole tietoa niin ohita kyseinen auto automaattisesti.

Autosta kannattaa myös aina selvittää omistushistoria, tämä selviää Trafin nettisivuilta muutamalla eurolla. Kun puhutaan tämän hintaluokan autosta, niin kaikki pienet asiat kannattaa ottaa huomioon, kuten renkaiden kunto. Jos sinun pitää uusia talvi- ja kesärenkaat niin auton hinta tulee nousemaan todella paljon.

Onko 2000 euron auton ostaminen järkevämpää yksityiseltä vai autoliikkeeltä?

Tähän on vastauksia yhtä monta kuin vastaajaakin. Kun ostat halvan auton yksityiseltä, niin voit usein saada hinnasta tingattua kohtalaisen summan pois, mutta sinulle ei myöskään jää mitään takuuta turvaksi. Autoliike voi olla nihkeämpi alennusten suhteen, mutta useat tarjoavat takuun jopa vaihdokeille. Autoliikkeissä voit myös usein saada uudet renkaat, auton puhdistuksen tai jonkin huollon kylkiäisenä. Yleensä autoliikkeen vaihdokeissa on perushuolto hoidettu liikkeessä.

Mikä sitten on hyvä yhteenveto 2000 euron auton ostamisesta?

Suosi Japanilaisia autoja, niiden perustekniikka on kestävää ja luotettavaa laatua. Älä osta autoja, jotka on varustettu turbolla tai automaattivaihteilla, eli pidä asiat yksinkertaisena.

Selvitä omistajahistoria, huoltohistoria ja tee aina todella kattava koeajo. Ota asiantunteva kaveri mukaan tai vie auto vaikka autotohtorille tarkistettavaksi. Muista myös aina laskea mitä kuluja sinulle tulee seuraavan vuoden aikana kyseisestä autosta ja laske tämä auton kokonaishintaan, tällä tavalla saat selville kuinka paljon auto oikeasti sinulle seuraavan vuoden aikana maksaa. 2000 euroa maksava auto voi vuoden aikana olla halvempi kuin 1500 euroa maksava auto. Ole siis tarkkana!

  Mihin sijoittaa 2000 euroa?

Kun ostat 2000 euron arvoista autoa, kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat:

  • Tarkista auton huoltohistoria ja varmista, että se on ollut säännöllisessä huollossa.
  • Selvitä auton mahdolliset vauriot, kuten ruosteen esiintyminen tai tekniset ongelmat.
  • Koeaja auto ja kiinnitä huomiota sen ajo-ominaisuuksiin, ääniin ja mukavuuteen.
  • Tarkista auton dokumentit, kuten rekisteriote ja vakuutustiedot.
  • Vertaile samanlaisten autojen hintoja ja arvioi, onko pyydetty hinta kohtuullinen.
  • Varaa budjetti myös mahdollisiin korjauksiin ja ylläpitokuluihin, sillä vanhemmissa ja edullisemmissa autoissa voi olla enemmän kulumista ja huoltoa vaativia osia.

Millainen on tyypillinen 2000 euron arvoinen auto?

2000 euron hintaluokassa ostettavat autot ovat yleensä vanhempia ja suuremmalla ajokilometrimäärällä varustettuja. Tässä hintaluokassa voit löytää erilaisia merkkejä ja malleja, mutta yleensä ne ovat pienempiä ja taloudellisempia autoja. Auton kunto voi vaihdella suuresti, joten on tärkeää tarkistaa auton tekninen kunto ja huoltohistoria ennen ostopäätöksen tekemistä.

Voinko saada lainaa 2000 euroa ilman vakuuksia auton ostamiseen?

Kyllä, voit hakea vakuudetonta lainaa 2000 euroa autoa varten. Monet lainantarjoajat tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja, jotka sopivat auton hankintaan.

Jaa tämä artikkeli