(Last Updated On: 24.3.2021)

Oletko opiskelija ja tarvitsisit lainaa 2000 euroa? Tämän hetken lainamarkkinoilla myös opiskelijan mahdollisuus saada edullinen 200o euron laina on entistä parempi. Opiskelun ohessa tulee paljon erilaisia kuluja, asumisen ja muiden vakituisten kulujen lisäksi. Opiskelijalle lainan hakeminen pankista on aina ensimmäinen vaihtoehto, koska näihin yleensä saadaan valtion takaus. Valtion takaamaa lainaa opiskelija saa maksimissaan 400€ / kk yli 18-vuotiaille ja 260€ / kk alle 18-vuotiaille korkeakouluopiskelijoille. Tämä laina on yleensä kuitenkin opiskelun aiheuttamiin kuluihin. Kun halutaan lainaa muihin kuluihin, niin vaihtoehtona on kulutusluotta. Kulutusluoton saaminen opiskelijalle on tietenkin hieman vaikeampaa, tähän kuitenkin auttaa, jos opiskelija on edes osa-aikaisessa työssä. Tehdään sitten pienimuotoinen katsaus opiskelijan mahdollisuuksiin saada 2000 euron laina.

Kun opiskelija on hakemassa kulutusluottoa, niin hän luultavasti joutuu käymään useamman palvelun kautta ennen kuin lainan saaminen onnistuu. Yksi varteenotettava vaihtoehto on komplettbank.fi, joka mainostaa lyhennysvapaata lainaa opiskelijoille. Heidän tarjoamassa joustoluotossa on useita erilaisia etuja. Lyhennysvapaana lainana tätä lainaa maksaessa sinun ei tarvitse sitoutua kiinteisiin kuukausittaisiin lyhennyksiin tai määrättyyn lainasummaan. Mitä ehtoja heillä sitten on opiskelijoille? Ensimmäiseksi, sinun pitää olla 23-vuotias ja sinun tulee olla asunut Suomessa viimeiset 36 kuukautta. He myös vaativat, että hakijalla on säännölliset tulot ja tietenkään luottohäiriöitä ei hakijalla saa olla. Korko vaihtelee välillä 4.9%-19.9% ja se tullaan päättämään kartoituksen jälkeen. Tämä on yksi vaihtoehto jota opiskelijan kannattaa kokeilla.

Seuraavana vaihtoehtona voisi olla .easycredit.fi palvelu. He mainostavat tarjoavansa lainaa myös opiskelijoille. Heidän lainasummansa ovat välillä 100€ – 5000€. Tämä palvelu ei kuitenkaan ole halvimmasta päästä, johtuen ehkä osalta löysemmistä ehdoista. Heillä on 2000 euron laina laskettu 60kk ajalle ja sen todellinen vuosikorko on 49.90% ja kokonaiskustannukseksi nousee 949€. Laina-aika määräytyy aina lainasumman mukaan ja kyseiselle 2000 euron summalle se on tuo 60 kk. Lainaa kuitenkin voidaan maksaa takaisin suuremmissa erissä, jolloin tulet tietenkin myös säästämään kustannuksissa. Lainaa heiltä voi hakea jokainen 20 vuotta täyttänyt henkilö, jonka luottotiedot ovat kunnossa. Hakijan vakituisen osoitteen tulee olla suomessa ja hänellä tulee myös olla Suomalainen pankkitili. Luottoarvion jälkeen he voivat pienentää lainasi kokonaissummaa, riippuen tuloista ja etuuksista.

Yksi opiskelijoiden kestosuosikki on limiitti.fi. Tämä palvelu mainostaa lainojaan myös opiskelijoille. Heidän lainan maksimisumma on juuri tuo 2000 euroa. Kyseisen lainan todellinen vuosikorko on 49.77% ja minimimaksuaika on 3kk, ja suurin mahdollinen maksuaika on 30 kk. Tässä palvelussa on myös kiireiselle opiskelijalle sopiva MySaldo palvelu, jossa hoidat kaikki asiasi mobiililaitteella, vaikka välitunnin aikana. He tietenkin vaativat myös moitteetonta raha-asioiden hoitohistoriaa.

Kuten voimme huomata, vaihtoehtoja on erilaisia ja ehkä paras vaihtoehto on palvelu, joka vertailee lainoja usean eri palvelun välillä. Yksi tällainen palvelu on etua.fi ja heidän kauttaan tulet saamaan useita eri tarjouksia. Heillä on 16 pankin ja rahoitusyhtiön yhteistyöverkosto. Tämä tarkoittaa, että tulet saamaan useampia tarjouksia ja pystyt vertailemaan lainoja usealta eri tarjoajilta. Myös hakemuksen onnistumisen mahdollisuus moninkertaistuu, koska yhden hakemuksen täyttämisellä tavoita useita eri luotontarjoajia. Tämän kaltaiset palvelut ovat usein opiskelijoille se paras vaihtoehto, koska muuten lainan haku voi loppua pariin kielteiseen päätökseen. Tällaisen vertailun avulla sinulla on aina huomattavasti paremmat mahdollisuudet edulliseen ja joustavaan lainaan.

Opiskelija ei enää ole vailla mahdollisuuksia lainaan. Käytä näitä vihjeitä hyväksesi ja tutki eri mahdollisuuksia, älä koskaan hätiköi ja älä koskaan ota lainaa turhuuksiin. Sinun pitää muistaa opiskelijaelämän rajoitukset ja varmistaa, että pystyt maksat myös takaisin.