Kulutusluotto.com Kokemuksia [year]

Kulutusluotto.com

8 min luku
Kulutusluotto.com
1000€ - 60000€
12kk - 180kk
(4.7/5)
Hae heti
Ikäraja
20v
Vaaditut tulot
7200€/v
Lainan korko
4%
Tulojen tarkistus
Yhdistä lainat
Kyllä
Kuinka nopeasti
0-3 vrk
Rinnakkaishakija
Kyllä
Asiakaspalvelu

Kulutusluotto.com on uusi lainasivusto, joka palvelee Suomessa asuvia lainanhakijoita. Sivujen kautta voit hakea niin pieniä kuin suuriakin vakuudettomia lainoja. Luottojen suuruudet asettuvat välille 1000–60 000 € ja takaisinmaksuajat 1–15 vuoden tietämille eli lainaa saa pitkälläkin maksuajalla.

Palvelun kautta haettaviin lainoihin pätee nyrkkisääntö – mitä pidempi maksuaika – sitä pienempi kuukausierä, mutta suuremmat kokonaiskustannukset. Palvelu vertailee lainat puolestasi, mutta sinun päätettäväksesi jää, mitkä ominaisuudet lainassa ovat sinulle tärkeimmät.

Yhdellä hakemuksella tavoitat yli 30 luotonantajaa, jotka koostuvat perinteisistä pankeista sekä pelkästään netissä toimivista rahoituslaitoksista. Kuten muutkin lainavertailupalvelut, myös kulutusluotto.com lähettää lainahakemuksen samalla kertaa kaikille yhteistyökumppaneilleen.

Kerromme tässä arvostelussa kulutusluotto.com kokemuksia, joita saimme testauksen perusteella

Mistä kulutusluotto.com palvelussa on kysymys?

Kulutusluotto.com on hyvin tyypillinen lainojen kilpailutus palvelu, joka on valinnut yhteistyökumppaneikseen suuren osan suomalaisille lainamarkkinoilla toimivista kulutusluottoja myöntävistä pankeista ja luottolaitoksista.

Lainavertailupalveluiden ajatuksena tarjota alusta, jossa yhdellä hakemuksella tavoitat useamman luotonantajan saman aikaisesti. Voit toki hakea lainaa suoraan rahoituslaitoksilta, mutta lainojen kilpailutus avaa sinulle enemmän vaihtoehtoja.

Palvelun taustalla on suomalaisomisteinen yhtiö, joka on toiminut alalla pitkään. Asiakaspalvelua on saatavilla arkisin klo. 9–16 välillä. Testauksemme perusteella kysymyksiin saatiin nopeasti sähköpostitse vastaus. Kulutusluotto.com toimii pelkästään sähköisesti, eli käyntiosoitetta palvelulla ei ole.

Lainanhakijalle palvelu on maksuton, sillä kulutusluotto.com saa tuloja siinä vaiheessa, jos lainasopimus syntyy palvelun kautta löydetyn rahoituslaitoksen ja lainanhakijan välillä. Kaikki lainavertailupalvelut perustustuvat samaan systeemiin.

Onko kulutusluotto.com puolueeton lainojen kilpailutus palvelu?

Toisinaan lainojen kilpailutuspalveluiden kohdalla nousee esille kysymys siitä, suositaanko jotain rahoituslaitoksia vertailussa toisten kustannuksella? Yksinkertainen vastaus on: ei suosita – kaikki palvelussa olevat rahoituslaitokset ovat samalla viivalla.

Hakemuksen jättämisen jälkeen alat saamaan lainatarjouksia, jotka tulevat sinulle sähköpostiin. Lainatarjouksien yhteydessä näet lainan kuukausierän, koron ja kaikki lainaan tulevat kustannukset.

  Credit24 joustolimiitti

Sinä teet päätöksen valitsetko jonkin lainatarjouksen vai et. Samoin kuin muut lainojen kilpailutuspalvelut, myöskään kulutusluotto.com ei velvoita sinua hyväksymään mitään lainaa, eli voit hakea luottoa puhtaasti kokeilumielessä.

Kulutusluotto.com tarjoaa paljon erilaisia lainoja

Kulutusluotto.com Kokemuksia 2024

Kulutusluotto.com on lainavertailusivusto, joka välittää vakuudettomia luottoja. Tarjolla oleva lainat ovat kulutusluottoja, joita voidaan tyypitellä eri tavoin lainan ominaisuuksien mukaan.

Vakuudettomat lainat jakautuvat karkeasti jaoteltuna kerralla tilille maksettaviin kertaluottoihin ja joustoluottoihin. Ennen lainan ottamista sinun kannattaa miettiä, millainen laina vastaisi parhaiten sinun lainatarpeeseesi.

Kertalaina sopii parhaiten sellaisiin hankintoihin, joiden hinta on sinulla tarkasti tiedossa. Näitä kohteita ovat esimerkiksi autolainen, mökkilainat ja venelainat. Yksi suosittu kertaluoton muoto on myös yhdistelylaina, jossa yhdellä suuremmalla lainalla maksat pienemmät osamaksut ja kulutusluotot pois.

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainamuoto, joka otetaan usein samoista syistä kuin luottokortti – varakassaksi erilaisiin menoihin arkeen ja juhlaan. Joustoluotossa saat hakemaasi lainasummaa vastaavan luottotilin, josta voit tehdä nostoja pankkitilillesi luottorajan puitteissa. Parasta joustoluotossa on se, että maksat korkoa ja kuluja vain nostetusta summasta.

Esimerkiksi jos sinulla on 3000 euron joustoluotto, josta olet nostanut vain 500 € -maksat lyhennystä ja kuluja vain 500 eurosta. Joustoluottoa palautuu käytettäväksesi sitä mukaan kuin maksat luottoa pois.

 

Kuka voi hakea luottoa Kulutusluotto.com sivujen kautta?

Kulutustusluotto.com lainojen kilpailutus sopii suurimmalle osalla suomalaisista lainanhakijoista. Vakuudettomissa kulutusluotoissa lainan myöntämisen kriteerit eivät ole ylitsepääsemättömiä säännöllisiä tuloja nauttiville, täysi-ikäisille ja puhtaat luottotiedot omaavilla yksityishenkilöille.

Yleisten luottoehtojen lisäksi luotonantajat edellyttävät, että raha-asiat tulee olla hyvin hoidettu. Esimerkiksi jos sinulla on liikaa nykyistä velkaa tuloihisi nähden – laina voi jäädä saamatta.

Mikäli olet ylivelkaantunut useista kulutusluotoista ja osamaksuista – voi yhdistelylaina tarjota helpotusta tilanteeseesi. Yhdistelylainan avulla maksat kaikki nykyiset luottosi pois, jonka jälkeen lyhennät vain yhtä lainaa.

  Zmarta

Lainojen yhdistämistä kannattaa ylivelkaantumistilanteessa vakavasti harkita, sillä kuntien lainaneuvontaan on pitkät jonot ja velkajärjestely on usein vaikeasti saatavissa oleva prosessi.

Yhteistyökumppaneina reilu kattaus uusia ja vanhoja luotonantajia

Kulutusluotto.com ei itse myönnä lainoja, vaan toimii välittäjänä lainanhakijan ja rahoituslaitoksen välillä. Yhteistyökumppaneiden joukossa on niin perinteisiä pankkeja kuin pelkästään netissä toimivia pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Pientä miinusta tulee siitä, että sivuilta ei löydy tarkempaa tietoa yhteistyökumppaneista. Testauksemme perusteella palvelussa on mukana suuri osa suomalaisilla lainamarkkinoilla toimivista vakuudettomia lainoja myöntävistä rahoituslaitoksista. Perinteisistä pankeista on muutama lähtenyt lainojen kilpailutukseen mukaan ja nämä pankit löytyvät palvelusta pelkästään netissä toimivien pankkien ja rahoituslaitosten rinnalta.

Voit hakea lainaa turvallisin mielin, sillä kaikki palvelussa olevat rahoituslaitokset ja pankit toimivat suomalaisten rahoitusvalvontaviranomaisten alaisuudessa. Palvelussa olevien luotonantajien määrä tulee todennäköisesti kasvamaan entisestään, sitä mukaan uusia toimijoita tulee rahoitusmarkkinoille.

Millainen korko kulutusluotto.com sivujen kautta haettavissa lainoissa on?

Kaikki kulutusluotto.com palvelun kautta lainaa myöntävät rahoituslaitokset ja pankit ovat sitoutuneet suomalaiseen finanssilainsäädäntöön. Vuonna 2019 säädettiin korkokatto, jonka mukaan lainojen nimelliskorko saa olla enintään 20 % vuodessa ja sen päälle tulevat kustannukset enintään 150 € vuodessa. Vuoden 2023–2024 aikana on tulossa näillä näkyminen uusi korkokattolaki, joka pienentää edelleen lainojen maksikorkoja.

Korkokaton sisälläkin lainojen korot ja kulut eroavat suuresti. Kulutusluotto.com sivujen kautta haettavissa lainoissa korot asettuvat 4,5–20 % välille. Lainojen kilpailutus on kannattavaa siinäkin mielessä, että lainamainoksissa mainittu esimerkkikorko on yleensä sieltä pienimmistä päästä.

Sinulle tarjottavan lainan korko riippuu sinusta henkilökohtaisesti tehtävästä riskiarvioista, jossa mitataan luotonantajan riskiä luottotappioon. Mitä pienempi riski luottotappioon on, sitä pienempää korkoa sinulle tarjotaan. Luottoluokituksella on suuri merkitys vakuudettomien lainojen kohdalla, sillä luotonantajan riski näissä lainoissa on suurempi kuin vakuudellisissa lainoissa.

  Lainaamo


Mitä tarkoittaa lainan todellinen vuosikorko?

Lainan todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan vuosittaista nimelliskorkoa ja sen päälle tulevia muita kustannuksia. Aikaisemmin vakuudettomien kulutusluottojen ja pikavippien todelliset vuosikorot saattoivat olla pahimmillaan tuhansia prosentteja vuodessa. Lainojen korko- ja kulukattolainsäädännön myötä nämä ryöstölainat saatiin kuriin ja kulutusluottomarkkinoille jäi enää vastuullisia pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Kulutusluotto.com palvelulle täytyy antaa plussaa siitä, että se esittää lainan kaikki kustannukset selkeästi lainatarjouksen yhteydessä. Voit siis rauhassa vertailla lainojen todellisia vuosikorkoja, kuukausieriä ja laina-aikoja keskenään.

Haluamme vielä muistaa, että lainan todellinen vuosikorko ei suorana kerro lainatarjouksen kannattavuudesta. Toisinaan on parempi ottaa laina hieman suuremmalla korolla, jos esimerkiksi kuukausierä on oleellisesti pienempi. Halutessasi voit lyhentää lainaa minimikuukausierää suuremmalla summalla ja lyhentää näin lainan takaisinmaksuaikaa ja pienentää korkoa ja kuluja.

Kulutusluotto.com kokemuksia ja arvioimme

Tämä lainavertailupalvelu on vielä sen verran tuore, että käyttäjien kokemuksia ei netistä löytynyt niin paljon, että niiden perusteella voitaisiin tehdä mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Testauksemme perusteella kulutusluotto.com vaikuttaa luotettavalta, turvalliselta ja nopealta lainojen kilpailutus palvelulta.

Pientä miinusta joudumme antamaan siitä, että sivuilta ei löytynyt arvosteluhetkellä yhteistyökumppaneiden nimiä. Toivottavasti nämä tulevaisuudessa saataisiin esille.

Plussaa täytyy antaa siitä, että suurien ja tunnettujen rahoituslaitoksien lisäksi palveluun on otettu pienempiä ja uusia toimijoita, jotka tarjoavat hyvin kilpailukykyisiä lainoja. Kilpailu kulutusluottomarkkinoilla on kovaa ja uudet tulokkaat saattavat tarjota, jopa korotonta maksuaikaa useamman kuukauden verran. Testauksemme perusteella palvelu toimii sujuvasti niin mobiililaitteilla kuin tietokoneellakin.  

Jaa tämä artikkeli