(Muokattu: 24.3.2021)
Risicum
4000€ -10000€
Heti
(4/5)
Ikäraja
20v
Minimitulot
Säännölliset tulot
Laina-aika
36kk -84kk
Aukioloajat
Ma-pe 7-22 ja la-su 9-21
Korko
19.9% -19.9%
Email
Lainatyyppi
Joustoluotto
Perustettu
2005

Risicum on varsin varteenotettava vaihtoehto, jos olet hakemassa lainatuotetta 50 euron ja 2050 euron väliltä. Tilanteestasi riippuen voit hakea Risicumin kautta joko Joustolainaa tai Kertalainaa.

 • Nopea lainapalvelu
 • Helppo asiointi
 • Ystävällinen asiakaspalvelu
 • Pienet korot ja kulut
Hae lainaa Risicumilta

Hae itsellesi sopivaa rahoitusta Risicumin kautta jo tänään!

Risicum

Joustolaina on kätevä varsinkin, jos et ole tarvitsemassa koko lainasummaa välittömästi tai et ole täysin varma, kuinka paljon lainarahoitusta tulet tarvitsemaan kokonaisuudessaan. Tässä tapauksessa sinulle avataan 2050 euron suuruinen luottotili, jolta voit käyttöösi nostaa rahaa juuri sen verran kuin tarvitset ja juuri silloin kun on tarve. Korkoa et joudu maksamaan muuta kuin siitä määrästä, jonka olet käyttöösi nostanut. Joustoluotto toimii siis hyvin samalla tavalla kuin perinteiset luottokortit, eli voit todella nopeasti paikata akuuttia rahan tarvettasi.

Jos taas rahoitustarpeesi on kertaluontoinen, saattaa Kertalaina olla oikea lainatuote. Voit ottaa Kertalainaa 500 – 1000 euroa ja siihen saat jopa 12 kuukautta maksuaikaa. Kuukausittaisen maksun suuruuden voit itse määritellä, kuitenkin niin että se on aina vähintään 10% jäljellä olevasta lainasta, kuitenkin vähintään 50 euroa. Voit myös maksaa kerralla vaikka koko lainan pois jos siihen mahdollisuus ja näin säästät kuluissa ja koroissa.

Lainanhakijan tulee asua Suomessa pysyvästi sekä olla iältään 20 – 75 vuotias. Entisiä maksuhäiriöitä ei saa olla, joten mikäli sinulla on aikaisemmat lainat päässyt perintään, niin lainan hakeminen ei täältä valitettavasti onnistu. Muista myös että saadaksesi lainaa sinun tulee osoittaa että kuukausittaiset tulosi ovat riittävät lainan takaisinmaksua varten. Tulot voivat olla joko ansiotyöstä saatavia tai eläke.

Lainan haku on tehty Risicumilla todella helpoksi ja voit tehdä helpon hakemuksen netissä milloin tahansa. Saat myös alustavan lainapäätöksen välittömästi vaikka keskellä yötä, kun palvelu aukeaa tulee nopeasti lopullinen ilmoitus siitä onko lainasi hyväksytty. Tämän jälkeen voit rahat siirtää käyttöösi nopeasti, jopa yhden päivän aikana.

Risicum on osa tunnettua DFC Nordic yhtiötä, joka on myöntänyt Suomessa satoja tuhansia lainoja. Voit siis olla varma että olet tekemisissä todella luotettavan ja ammattitaitoisen yrityksen kanssa.

Sopiva lainavaihtoehto jokaiseen tarpeeseen – Risicum pikalainat

Lainapaikkojen valinta on aina hieman haastavaa, sillä eri lainafirmoja on useita kymmeniä, mutta kovinkaan moni rahoitusyhtiö ei tarjoa kaiken kattavaa lainavalikoimaa. Tämän sijasta jokainen yritys on useimmiten keskittynyt melko tarkasti tietynlaisiin asiakkaisiin. Joku palvelu tarjoaa pelkästään pientä vippiä lyhyellä maksuajalla, toinen on keskittynyt 2500 euron vippilainoihin ja jostain muualta saa ehkä 5000 – 10000 euron lainoja pienellä korolla. Samalla on siis hyvin hankalaa, ellei jopa mahdotonta suositella pelkästään yhtä palvelua tai rahoitusta, jos ei tunne henkilön taustoja ja elämäntilannetta viimeistä piirtoa myöten.

Lainapaikkaa valitessa kannattaakin kiinnittää huomio siihen kuin erilaiset kulut ovat jaoteltu ja mistä kokonaiskustannukset syntyvät. Tämän lisäksi on hyvä ottaa huomioon tietysti laina-aika ja maksimilainasumma sekä muita pienempiä tekijöitä, joita ovat esimerkiksi mahdolliset lisäpalvelut. Myös maksuerät on tärkeää valita siten, että ne sopivat tilanteeseesi.

Risicum tarjoaa muun muassa seuraavia lainoja:

Joustoluotto

Risicumin joustava luotto taitaa olla nykyisin yrityksen suosituin palvelu. Tämä lainatyyppi mahdollistaa joustavan 2050 euron lainan, jota voit nostaa ja maksaa lähes juuri kuten haluat. Palvelu toimii siten, että täytät normaalin nettihakemuksen, johon aikaa kuluu usein vain muutamia minuutteja ja myönteisen lainapäätöksen myötä sinulle avataan koko 2050€ summalle luottotili.

Kun tili on käytössäsi, niin voit nostaa sen verran kuin oikeasti tarvitset ja aivan koska haluat. Ajattele vaikka tilanne, jolloin olet ruokakaupassa ja huomaatkin tilisi olevan tyhjä tai vastaavasti löydät vihdoin kauan etsimäsi huonekalun, mutta palkka ei ole vielä tullut. Jos olet hakenut joustoluoton käyttöösi, niin voit muutamalla klikkauksella nostaa tarvittavan summan ja maksaa pienissä erissä takaisin.

Risicum joustoluoton tärkeimmät ominaisuudet:

 • Aina käytössäsi, missä tahansa
 • Luottoraja 2050 euroa
 • Voit lyhentää lainaa joustavasti
 • Maksat korkoa ainoastaan nostetusta summasta

Risicum joustoluotto on siis erittäin kätevä varatili, joka on aina käytössäsi, kun olet kerran saanut sen auki. Esimerkiksi tasaerälainoista se eroaa myös siten, että takaisinmaksu on joustavaa. Risicum joustoluoton kohdalla lyhennät käytännössä ainoastaan sen verran lainasummaa kuin haluat, tärkeintä on että hoidat lainan minimilyhennyksen. Joustoluoton kohdalla minimilyhennys on vähintään 50 euroa kuukaudessa tai 10% avoimesta lainasummasta, jos avoin laina on suurempi kuin 500 euroa. Nostoista asiakkaalta veloitetaan ainoastaan 12.5% nostoprovisio, joka on huomattavasti pienempi kuin monien kilpailijoiden sama kulu.

Kertalaina

Risicum kertalaina on hyvä valinta useassakin tilanteessa. Se on nopea, edullisempi ja todella selkeä. Kertalaina toimii siten, että lainaat haluamasi summa nettihakemuksen avulla ja sen jälkeen lyhennät lainaa kiinteissä tasaerissä. Tämän lainatyypin kohdalla mahdolliset lainasummat ovat 500€, 750€ ja 1000€.

Kun olet hakenut kertalainaa näppärän nettihakemuksen kautta, niin saat luottopäätöksen käytännössä saman tien. Tämän jälkeen rahat siirretään tilillesi asiakaspalvelun ollessa auki arkisin 7 – 22 tai viikonloppuisin 9 – 21. Valitusta lainasummasta riippuen myös takaisinmaksuerät luonnollisesti vaihtelevat. Nykyisillä lainaehdoilla 500 euron lainan saat 51,38€ maksuerällä, kun taas 750€ ja 1000€:n lainoissa vastaavat erät ovat 77,07€ ja 102,77€. Kaikissa lainasummissa takaisinmaksuaikaa tulee kokonaisuudessaan siis 12 kuukautta, kuten ehkä jo päättelitkin.

Risicum kertalainan ominaisuudet:

 • Lainaa 500, 750 tai 1000 euroa
 • Takaisinmaksuaika 12 kuukautta
 • Kiinteät tasaerät (lyhennykset 51,38€, 77,07€ tai 102,77€)
 • Selkeä lainahakemus ja lainaehdot
 • Pienemmät kulut

Milloin kertalaina tulisi sitten valita? Erityisesti silloin kun tiedät pystyväsi sitoutumaan tasaeriin ja tiedät ennalta tarvitsemasi lainasumman (ja haluat sen käyttöösi kokonaisuudessaan). Tämän ansiosta voit saada saman lainasumman huomattavasti edullisemmin, sillä kertalainan nostoprovisiot ja korot ovat esimerkiksi joustavaa tililuottoa alhaisemmat.

Pikalaina

Risicum pikalaina ei ole oikeastaan erillinen tuote, vaan kyseessä on sama joustolaina, mutta ainoastaan hieman eri tavalla käytettynä. Tämä sen takia, että palvelu ei eroa perinteisestä pikalainasta oikeastaan mitenkään muuten paitsi pienempien kulujen muodossa.

Pikalaina mahdollisuus toimii siis siten, että haet normaalia joustavaa luottoa, jonka jälkeen nostat tilillesi ainoastaan halutun summan. Saat rahat tilillesi hetkessä ja maksat ainoastaan pienen nostoprovision sekä tietysti korot avoimesta lainasummasta. Näin saat maksuaikaa pikalainallesi 30 päivää huippuedullisesti ja mikä parasta – käyttöösi jää yli 2000 euron varakassa. Jos myöhemmin tarvitsetkin lisää vippiä, niin sen kuin nostat. Sinun ei tarvitse ruveta täyttämään uutta lainahakemusta tai miettimään, että mistä seuraavaa vippiä voisi hakea. Vastaavasti suurempien pikalainasummien kohdalla saat enemmän vapautta. Voit hoitaa lainan pois kerralla vaikka seuraavalla viikolla, jolloin korkoa ei kerry lähes lainkaan tai sitten maksella vain minimilyhennykset ajallaan, jolloin rahaa jää vähän muuhunkin.

Pikalainan suurimmat edut verrattuna perinteisiin vippeihin:

 • Joustavampi, lyhennä lainaa haluamallasi tavalla
 • Edullisempi, pienemmät korot
 • Maksimi summaltaan suurempi
 • Kätevämpi, tee nostoja koska haluat

Risicumin pikalaina on siis yksi markkinoiden parhaista lainoista myös pienempään rahantarpeeseen, jos olet käyttänyt esimerkiksi Vivuksen tarjoaman ilmaisen ensilainan.

Pikavippi

Nykyisin Risicum on päätynyt samanlaiseen ratkaisuun kuin monet muutkin luotonantajat, eli jättäneet pikavipin käytännössä pois valikoimasta. Nyt pikavipin tilalla on joustoluotto ja sen avulla tehtävä pikalaina.

Tähän on erittäin helppo selitys, sillä perinteisessä pikavipissä ei ole välttämättä juuri mitään parempaa. Ainut hyöty kiinteällä lainasummalla varustetussa vipissä on tietysti se, että et vahingossa lainaa yli varojesi. Tämä taas voi käydä helpommin, kun saat käyttöösi yli 2000 euron luoton. Toki, jos olet etsimässä pikavippiä ja koet, että se sopii käyttöösi mainiosti, niin kannattanee tarkistaa vähintäänkin edellä mainitut ensiasiakkaiden tarjoukset joltakin toiselta rahoituspalvelulta.

Lainalaskuri auttaa summan valitsemisessa

Pikalaina tai kulutusluotto - Risicum
Lainalaskuri on kätevä apuri, kun etsit sopivaa lainaa omaan käyttöösi. Katso laskurin avulla, mikä Risicum pikalaina sopii sinulle!

Risicum tarjoaa asiakkailleen käyttöön myös ilmaisen lainalaskurin, joka helpottaa esimerkiksi sopivan lainasumman valitsemisessa. Laskuriin voit lisätä kaavailemasi summan, jonka jälkeen näet selkeästi kaikki lyhennyserät eroteltuna. Taulukosta selviää muun muassa minimilyhennyksen määrä yhteensä, pääoma, nostopalkkio, laskutuspalkkio ja nimelliskorko.

Vaikka tämä laskuri saattaa tuntua mitättömältä, niin kuitenkin tämän kaltainen avoimuus on harvinaista vielä tänäkin päivänä rahoitusmarkkinoilla. Esimerkiksi, useat palvelut kyllä tarjoavat lainalaskuria, mutta laskurin kautta et pysty todellisuudessa selvittämään kaikkia kuluja. Näin ei ole kuitenkaan Risicumin laskurin kohdalla, jolla näet tarkalleen kaikki kulut ja miten ne jakautuvat todellisuudessa.

Muutenkin Risicumin toiminta on harvinaisen reilua. Yrityksen lainoihin lisättävä nimelliskorko on esimerkiksi aina 39% ja se ei tule vaihtumaan riippumatta siitä, kuinka suuren lainasumman itsellesi otat.

Esimerkki laskurin käytöstä: Navigoit oikealle sivulle ja syötät lainasumma kenttään 600 euroa, joka on kuviteltu haluamasi laina. Tämän jälkeen klikkaat ”laske” painiketta ja ruudullisesi avautuu selkeän näköinen taulukko. Tämän taulukon avulla näet selvästi, että maksaessasi pelkästään minimilyhennyksen, laina-aika olisi 20 kuukautta. Minimilyhennyserät puolestaan menisivät siten, että kolme ensimmäistä kuukautta maksat 60 euroa, kaksi seuraavaa hieman yli 50 euroa ja tämän jälkeen 14 seuraavaa erää tasan 50 euroa ja lopuksi vielä yli jäävän summan, eli 8,66€. Taulukosta näet myös, mikä on nimelliskoron ja laskutuspalkkion osuus jokainen kuukausi sekä kuinka paljon pääomaa lyhennetään.

Usein kysyttyä Risicum lainoista

Tähän keräsimme joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä, joita olemme saaneet lukijoiltamme. Voit tarvittaessa katsoa kysymykset ja vastaukset läpi tai ottaa suoraan yhteyttä Risicumin asiakaspalveluun, jolla on varmasti tarjota ajan tasainen tieto.

Kuka voi saada lainaa?

Lainaa tältä rahoituspalvelulta voi hakea käytännössä aivan kuka tahansa vähintään 20-vuotias henkilö, jolta löytyy Suomen kansalaisuus tai vastaavasti oleskelulupa. Lisäksi lainahakijalta tullaan todennäköisesti vaatimaan pysyvää osoitetta Suomessa, henkilötietoja, pankkivarmennusta ja puhdasta maksuhistoriaa. Hieman lainasummasta riippuen hakijalta voidaan pyytää esimerkiksi palkkakuitteja, tiliotetta tai jotakin muuta todistusta säännöllisistä tuloista.

Jos täytät kaikki nämä kriteerit, niin lainan saamiseen ei pitäisi olla mitään estettä. 2000 euron lainat ovat rahoitusalalla kuitenkin vielä sen verran pieniä, että niiden yhteydessä harvemmin suoritetaan mitään kattavampaa luottoluokitusta tai niin edelleen.

Miten lainan hakeminen toimii?

Lainan hakeminen on Risicumin kautta suurin piirtein niin helppoa kuin se nykyteknologialla voi olla. Yksinkertaisesti selitettynä, navigoit verkkopalveluun, valitset haluamasi lainatyypin ja summan, täytät perustiedot itsestäsi ja teet pankkitunnistaumisen. Tämän jälkeen saat lainapäätöksen ja rahat käyttöösi melkeinpä heti.

Kuinka suuri korko lainaan tulee?

Risicumin lainaan tulee 39% nimelliskorko ja muut eriliset kulut. 39% korko on myös erittäin pieni, jos verrataan esimerkiksi tämän rahoituspalvelun moniin muihin kilpailijoihin, joiden korot voivat olla lähes tuplasti suuremmat.

Mitä muita kuluja minun täytyy maksaa koron lisäksi?

Nimelliskoron lisäksi lainaan lisätään muita kuluja, jotka ovat nostopalkkio ja laskutuspalkkio. Nostopalkkio on hieman lainasta riippuen noin 12,5% nostetusta summasta. Jos olet valinnut tasaerälainan, niin se on pienempi. Laskutuspalkkio puolestaan on nykyisellä hinnastolla aina 4,90€.

Mikä on vuosikorko?

Todellisella vuosikorolla tarkoitetaan siis prosenttia, joka kertyy kaikista kuluista yhteensä. Siinä otetaan huomioon nimelliskorko sekä tilinhoidosta syntyvät kustannukset. Tämän takia todellinen vuosikorko onkin se mitä kannattaa erityisesti tarkkailla pidempien lainojen kohdalla.

Mikä on lainalaskuri?

Lainalaskuri on Risicumin työkalu, jonka avulla voit selvittää helpoiten kaikki lainaasi tulevat kulut, laina-ajan, kuukausilyhennykset ja niin edelleen. Laskurilla saat erittäin tarkan kuvan siitä, miten lainan hoitaminen tapahtuu käytännössä ja paljonko maksat takaisin minäkin kuukautena. Käyttämällä lainalaskuria voit siis helpottaa huomattavasti esimerkiksi oman maksusuunnitelman tekmistä.

Milloin lainahakemukseni voidaan hylätä?

Pienempien lainojen kohdalla on melko harvinaista, että lainahakemus hylättäisiin, jos hakija muuten täyttää lainatarjoajan asettamat ehdot. Kuitenkin näin voi käydä esimerkiksi, jos hakemus on puutteellinen tai sinulta löytyy häiriöitä julkisista luottotiedoista. Myös aikaisemmat viivästymiset tai laiminlyönnit lainoissa voi haitata uuden lainan saannissa.

Jos hakemuksesi hylättiin, niin tarkista ensimmäisenä:

 • Täytätkö ikäraja vaatimuksen
 • Oletko täyttänyt hakemuksen huolellisesti
 • Ja ovatko tulosi järkevässä suhteessa lainasummaan

Valitettavasti myöskään rahoitusyhtiöt eivät ole velvollisia kertomaan syytä hakemuksen hylkäämiseen, mutta näin tapahtuessa asiaa voi aina kuitenkin tiedustella suoraan asiakaspalvelusta.

Onko jotain mitä minun tulisi tietää ennen Risicum lainan hakemista?

Risicum lainan hakeminen on harvinaisen helppoa, kuten tekstissä jo muutamaan otteeseen on todettu. Sinun tulee vain varmistaa, että verkkopankkitunnuksesi ovat lähettyvillä ja pystyt täyttämään perustiedot itsestäsi. Tämän jälkeen siirryt verkkopalveluun hakemusta varten, täytät sen ja saat myönteisen lainapäätöksen vastauksena usein vain muutamassa minuutissa. Kun lainasi on hyväksytty, niin rahat siirretään tilillesi asiakaspalvelun ollessa avoinna.