Lainaa 5000 euroa heti tilille

Hae lainaa 5000 euroa netistä

17 min luku

Lainaa 5000 euroa on mahdollista hakea useilta eri lainapalveluilta Suomessa. Summa sopii hyvin esimerkiksi remonttikuluihin, auton hankintaan tai muihin yllättäviin menoihin. Lainapalveluissa lainan hakeminen on yleensä helppoa ja nopeaa, ja monet tarjoavat myös kilpailukykyisiä korkoja ja joustavia takaisinmaksuehtoja. Hakuprosessiin liittyy yleensä vähintäänkin perustason arvio hakijan maksukyvystä ja luottokelpoisuudesta, mutta usein riittää, että hakijalla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Ennen lainan hakemista on kuitenkin tärkeää vertailla eri lainapalveluiden tarjouksia ja lainaehtoja huolellisesti, jotta löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Parhaat lainat 5000 euroa – vuosi 2024

”Parhaat 5000 euron lainat” -aihe on ajankohtainen ja kiinnostava monille, jotka harkitsevat lainan ottamista. Lainaa 5000 euroa voi tarvita esimerkiksi auton tai kodin remonttia varten tai yllättävien kulujen kattamiseksi. On tärkeää vertailla eri lainantarjoajia ja löytää paras laina omalle tilanteelle. Tässä artikkelissa esitellään joitain parhaita 5000 euron lainoja ja kerrotaan, millaisia etuja ja haittoja niissä voi olla.

LainapaikkaArvosanaTutustu
Lainaaheti.fi
Haelaina.fi
Kulutusluotto.com
Rahoituslaitos
Vippi.org
Omalaina.fi
Lainapaikka
Bondora
Lainanvertaaja
Etua.fi
Sweepbank Luottokortti
Rahalaitos
Luottoheti.fi
Sortter
Alisa Pankki
Northmill Bank
Bluestep Bank
Unolaina
Morrow
Lainarahoitus

Freedom Rahoitus

Freedom Rahoitukselta 5000e lainaa ilman vakuuksia

Freedom Rahoitus on ehdottomasti yksi edullisimmista vaihtoehdoista hakea lainaa 5000 euroa tai jopa enemmän. Sen kautta lainaaja löytää jokaiselle rahatarpeelle sopivan lainatyypin ja lainavaihtoehdon. Yhtiön kautta voit hakea yli 3000 euron lainaa ilman vakuuksia 1 – 12 vuoden maksuajalla, jonka voit siis valita itse.

Tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja, ja pääset valitsemaan näistä itsellesi sopivimman heti lainahakemuksen jälkeen. Et ole vielä sitoutunut lainojen kilpailutusvaiheessa mihinkään, joten voit tehdä sen vaikka vertailumielessä. Palvelussa on 20 vuoden ikäraja ja lisäksi lainaa hakevalla henkilöllä täytyy olla puhtaat luottotiedot sekä vakituinen osoite Suomessa. Freedom Rahoitukselta voit hakea lainaa 500 eurosta, aina 50 000 euroon asti.

 • Lainaa ilman vakuuksia 500 – 50 000 euroa
 • Yksi hakemus – useita eri vaihtoehtoja
 • Joustava & monipuolinen luottoyhtiö
 • Hae netistä – saat vastauksen nopeasti
 • Ikäraja 20 vuotta

Freedom Rahoitus on edullinen ja nopea vaihtoehto, kun tarvitset lainaa 5000 euroa nopeasti.

FellowFinance

Fellow Finance tarjoaa uusia 5000e lainoja

Fellow Finance on hieman uudempi kulutusluottoja tarjoava yritys ja sen valikoimasta löytyvät myös 5000e – 10000 euron lainat.

Palvelun kautta lainaaminen on helppoa ja hakemuksen voi tehdä sähköisesti netissä – tähän ei usein kulu muutamaa minuuttia kauempaa. Kuluttaja voi vapaasti valita lainasumman sekä itselle parhaiten soveltuvan maksuaikataulun.

Fellow Finance antaa kuluttajalle vapaat kädet ja maksuaikataulun voi valita 12 – 180 kuukauden väliltä. Suosittelemme tarkastamaan Fellow Financen lainavalikoiman, mikäli etsit 5000 euron lainaa ja haluat saada sen ilman takaajia tai vakuuksia.

 • Lainoissa ei vakuuksia tai takaajia
 • Saat lainallesi aina kiinteän todellisen vuosikoron
 • Hae netistä ilmaisella hakemuksella
 • Nopea ja luotettava lainapalvelu

Fellow Finance on vakavarainen ja reilu lainapalvelu.

Rahalaitos

Rahalaitos

Myös Rahalaitos pääsee 5000 euron lainakategoriassa kärkikolmikkoon. Rahalaitokselta saat myös vakuudetonta lainaa edullisesti nettihakemuksella. Täytä hakemus ja saat useita tarjouksia hetkessä. Näistä pääset sitten valitsemaan juuri käyttöösi toimivan luoton.

Jos siis etsit rahoitusta, suosittelemme myös vähintäänkin tutustumaan Rahalaitoksen tarjontaan ja lainaehtoihin. Rahalaitos on ehdottomasti yksi tämän vuoden valioyksilöistä lainamarkkinoilla ja arvatusti sen suosio on kasvanut valtavasti lyhyessä ajassa.

 • Lainat aina ilman vakuuksia 24h
 • Yksi markkinoiden laajimmista lainatarjonnoista
 • Saat lainallesi jopa 2-12 vuotta maksuaikaa
 • Erittäin suosittu luotonmyöntäjä
 • Lainasumma 500 – 40 000 euroa

Suurempia lainoja haettaessa on todella tärkeää miettiä mahdollisimman tarkkaan mihin rahat tulee käyttämään ja onko lainarahoitus juuri tähän asiaan oikea ratkaisu sekä, kuinka paljon olet valmis lyhentämään lainaa kuukausittain.

Kannattaa myös vertailla huolella eri lainoja, koska sekä lainaehdot että takaisinmaksuajat vaihtelevat eri rahoitusyhtiöiden välillä todella paljon.

Mistä lainaa 5000 euroa edullisesti ilman vakuuksia tai takaajia?

Tämä onkin kysymyksistä tärkein, eli onko todella tarve hakea näinkin suuri laina. Jos tarve on välttämätön niin tietysti tai mikäli olet jonkin hyvän sijoituskohteen perässä johon lisärahoitusta tarvitset niin toki, mutta jos hankinnan kohde ei ole pakollinen niin netistä rahoituksen haku ei välttämättä ole kannattavaa.

  Lainaa 25000€ heti tilille

Laske myös onko mahdollista rahoittaa omista säästöistäsi osa hankinnasta ja näin ollen mahdollisesti hakea pienempää kuin 5000 euron lainaa.

Monesti ei ole kannattavaa hoitaa koko investointia lainarahoituksella. Jos et kuitenkaan pysty maksamaan edes pientä osuutta säästöistäsi, niin harkitse voisiko hankintaa esimerkiksi hieman siirtää myöhemmälle ajankohdalle jolloin voisit säästää omaa rahaa ja pienentää lainatarvetta. Kattamalla edes osuuden hankinnan kokonaiskustannuksesta omista säästöistä, voit säästää jo pelkästään lainan koroissa. Tämän lisäksi voit hakea myös pienempää lainasummaa, jonka ansiosta maksuaika ei välttämättä veny niin pitkäksi

Mieti maksuaikataulu tarkkaan

Mitä tulisi ottaa huomioon, kun suunnittelet lainasi maksuaikataulua? Kannattaa lähteä liikkeelle perusteista ja ottaa huomioon kulut ja menot tarkasti.

Aloita siis suunnittelusi näistä kohdista:

 • Paljonko kotitalouteeni tulee rahaa sisään kuukaudessa?
 • Paljonko kotitalouteni arvioidut menot ovat kuukausittain?
 • Onko mahdollista että tulot tulet muuttumaan lähiaikoina (työttömyys, sairaus jne)

Mahdollisimman tarkka kotitaloutesi budjetointi auttaakin maksamaan jopa 5000 euron lainan takaisin ilman turhia ongelmia, jonka lisäksi voit elää myös laina-ajalla levollisin mielin. Kun tiedät, minkälaisia kuluja sinulla on ja paljonko rahaa tulee kuukausittain, voit myös helposti laskea, paljonko olet valmis laittamaan lainanlyhennyksiin rahaa.

Älä koskaan tee maksuaikataulusta turhan tiukkaa, koska meistä kaikille tulee toisinaan yllättäviä menoeriä ja ei käytännössä koskaan yllättäviä lisätuloja. Jos maksuaikataulu on asetettu liian tiukaksi, voivat pienetkin yllättävät menot aiheuttaa turhia ongelmia lainan kanssa.

Kun budjetti on mietitty mahdollisimman tarkkaan ja tiedät tämänhetkisen talouden tilanteeseesi sekä olet ennustanut miten raha-asiasi tulevat kehittymään, niin seuraavassa on vuorossa riskiarviointi. Kannattaa miettiä muun muassa, voiko talousasiat muuttua radikaalisti lähitulevaisuudessa tai onko horisontissa suurempia hankintoja. Käytännössä tämä tarkoittaa työllisyys- ja elämäntilannetta. Pelkäätkö esimerkiksi jääväsi työttömäksi laina-ajalla? Tai onko sinulle mahdollisesti tulossa perheenlisäystä tai muista syistä aiheutuvia kuluja?

Jos olet varma, että kaikki on kunnossa ja olet taloudellisesti tilanteessa missä voit hakea lainaa 5000 euroa sekä maksaa sen pois ilman ongelmia, niin edessä on ainoastaan sopivan lainapaikan ja laintyypin valinta.

Kuinka valita lainapaikka?

5000 euron laina netistä nopeasti
Kun haet lainaa 5000 euroa tai sitäkin enemmän, niin lainapaikan valinnassa kannattaa olla tarkkana.

Lainapaikkaa harkitessa kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisiin laina-aikoihin, erilaisiin ehtoihin, jotka lainaan liittyvät sekä tietysti, minkälaisia kuluja 5000 euron lainasta koituu.

Nämä kaikki muuttujat ovat hyvin erilaisia eri lainapaikoissa, joten kannattaa panostaa siihen, että varmasti saat sellaisen lainan kuin oikeasti haluat ja, jonka saat hoidettua ilman ongelmia.

Lainapaikkaa valitessa kannattaa ensin varmistaa, että sinä täytät lainaajana ehdot, jotka rahoitusyhtiö on asettanut. Tällaisia ehtoja ovat yleensä ikärajat, riittävät tulot, pysyvä osoite Suomessa, pankkitili sekä nuhteeton maksutausta. Karsi pois listasta ensin ne rahoitusyhtiöt, jotka eivät pysty myöntämään etsimääsi 5000 euron lainaa esimerkiksi tiukkojen ehtojensa takia ja kerää vastaavasti ylös kaikki potentiaaliset rahoitusyhtiöt.

Jos jäljelle jäi vieläkin useita eri vaihtoehtoja, niin jatka karsimista vaikkapa vertailemalla takaisinmaksu aikoja sekä kuluja.

Jos vielä tämänkin jälkeen on sinulla useampi vaihtoehto, joista et osaa päättää niin voit aina täyttää lainahakemuksen jokaiseen potentiaaliseen rahoitusyhtiöön. Lainahakemuksen jättö on aina ilmaista ja voit sitten tarkempien tietojen valossa verrata vielä viimeisen kerran kaikkia tarjouksia ja valita niistä sen parhaan.

Vastaavasti Aasa ja monet muutkin palvelut tekevät lainojen kilpailutuksia, jonka ansiosta esimerkiksi 5000€ lainaa etsiessä, kannattaa tehdä myös tämän kaltainen vertailu.

Kun tarkoituksena on hakea 5000 euron kulutusluottoa, niin hoppuilu ei kannata koskaan, vaan kannattaa käyttää aikaa parhaimman lainapalvelun etsimiseen.

Entä jos en pysty maksamaan lyhennyksiä ajallaan takaisin?

Lyhennyksien ja maksujen kanssa tarvitsee olla todella tarkkana, koska jo pienikin myöhästyminen aiheuttaa lainan kulujen nousua. Eräpäivän jälkeen lainasummaan lisätään 7% viivästyskorko juosta välittömästi sekä sinulle lähetetään maksumuistutus postitse josta veloitetaan yleensä noin 5 euroa. Tämän jälkeen maksamaton laina menee perintätoimistolle ja lopulta käräjäoikeuteen sekä ulosottoon. Tässä vaiheessa on hoitamatta jätetty laina kerryttänyt turhia kuluja jo satoja euroja.

  Mistä lainaa 10000 euroa?

Jos lyhennykset ovat liian myöhässä, aiheutuu lainasta lopulta maksuhäiriömerkintä, joka hankaloittaa normaalia elämää usealla tavalla.

Maksuhäiriömerkintä muun muassa aiheuttaa seuraavia ongelmia:

 • Uusia lainoja on liki mahdotonta saada
 • Luottokorttia ei myönnetä
 • Vuokra-asunnon saanti vaikeutuu
 • Puhelinliittymän saanti vaikeutuu
 • Osa työpaikoista tarkastaa luottotietosi joten työpaikkakin voi jäädä saamatta

Lähes poikkeuksetta rahoitusyhtiöt ovat valmiita neuvottelemaan uudelleen lainantakaisinmaksu aikataulun. Tämä yleensä nostaa kulujasi hieman, mutta ei missään nimessä yhtä paljon kuin sen jättäminen kokonaan maksamatta.

Mikäli siis alkaa näyttää siltä, että et voi maksaa lyhennyseriä ajallaan niin ota välittömästi yhteyttä lainan myöntäjään sekä sovittele sellainen ratkaisu, joka sinun tilanteeseesi parhaiten sopii.

Voit myös ottaa yhteyttä ulkopuolisiin tahoihin, joista voit saada velkaneuvontaa maksutta. Esimerkiksi takuu-säätiö voi auttaa maksuissa ja heidän kanssaan on helppo miettiä, miten voit hoitaa velkasi ennen kuin se muodostuu todelliseksi ongelmaksi.

Lainaa 5000 euroa – mikä lainatyyppi on siihen paras ratkaisu?

Nykyisin on tarjolla jos minkälaisia lainapalveluita ja lainatyyppejä, mutta onko sen valinnalla juurikaan merkitystä 5000 euron lainaan? 5000 euron lainoihin sopivat esimerkiksi kulutusluotot, luottotilit, kiinteät tasaerälainat, osamaksut ja jopa vertaislainat. Suurimmat erot näiden lainojen välillä tulee siitä, miten niiden todelliset kulut ovat jaoteltu.

Esimerkiksi tililuottoihin lisätään usein kohtalaisen suuri nostoprovisio, mutta et joudu maksamaan korkoa koko luottosummasta. Vastaavasti tasaerälainaan voidaan laittaa merkittäviäkin aloitusmaksuja, mutta saat rahat suoraan tilillesi ilman provisioita. Toisaalta vertaislainojen korot ovat välillä selvästi perinteisiä rahoitusyhtiöitä pienemmän. Jokaisessa lainatyypissä on siis usein hyvät ja huonot puolensa, jonka takia ne sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tililuotto on vaihtoehto arjen tueksi

Tililuotto, luottotili, joustava kulutusluotto, joustoluotto ja niin edelleen. Usein näillä kaikilla termeillä tarkoitetaan kuitenkin samaa asiaa, eli joustavaa henkilökohtaista luottotiliä. Tämä toimii usein siten, että lainan hakijalle myönnetään luottoa sovittuun rahasummaan asti, jonka jälkeen hän voi tehdä sieltä nostoja omalle tilille, kuten parhaaksi näkee. Tili toimii siis käytännössä kuten perinteinen luottokortti.

Nostojen yhteydessä asiakkaalta veloitetaan usein ennalta sovittu nostoprovisio, joka on tyypillisesti noin 10 – 15%. Tästä huolimatta luottotili voi olla edullinen vaihtoehto, sillä joudut maksamaan korkoa ainoastaan siitä summasta, joka on käytössäsi kyseisellä hetkellä. Erityisen hyvää tässä luottotyypissä on myös se, että lyhennyserät ovat usein joustavat. Voit maksaa kokonaan lainaamasi 5000 euron summan takaisin heti, tai lyhentää ainoastaan minimilyhennyserän.

Milloin tililuotto on siis sopiva vaihtoehto?

 • Kun haluat lainaa 5000 euroa, mutta et halua lyödä lukkoon maksuaikataulua
 • Jos tarvitset lainaa satunnaisesti
 • Haluat varakassan arjen tueksi

Tili- ja kulutusluottoja tarjoaa esimerkiksi Halino ja Perusvippi, joiden kautta saat jopa 1000 euron lainoja nopealla nettihakemuksella.

Tasaerälaina suurempaan hankintaan

Tasaerämaksuilla tarkoitetaan puolestaan, että kaikki lainan lyhennyserät ovat sovittu ennalta. Näiden lainatyyppien kohdalla saat tililuotosta poiketen koko lainasumman heti omalle tilillesi ja voit käyttää sitä välittömästi. Tämän kaltainen laina sopii erityisesti henkilöille, jotka tietävät tarkkaan haluamansa lainasumman ja ovat laskeneet oman maksukykynsä. Ennen tämän lainan ottamista, sinun tulee siis tietää tarkasti, mikä lyhennyserä on tilanteeseesi sopivin, sillä sitä ei usein voi muuttaa laina-aikana.

Lainatyypin ehdottomiin hyviin puoliin kuuluu tietysti esimerkiksi se, että se on suhteellisen edullinen. Siihen ei yleensä lisätä esimerkiksi turhia nostoprovisioita tai muitakaan yllättäviä maksuja, vaan kuukausierät ovat saman alusta loppuun.

Lainaa 5000 euroa tasaerälainalla, jos:

 • Tiedät tarvitsevasi lainaa tarkalleen 5000 euroa
 • Olet varma omasta maksukyvystä, eli pystyt hoitamaan ennalta sovitut kuukausierät
 • Haluat tililuottoa edullisemman vaihtoehdon
 • Tarvitset koko lainasumman heti tilillesi
  Mistä lainaa 300 euroa?

Osamaksulla autot ja moottoripyörät

Osamaksu on käytännössä lähes aina kuten tasaerälaina, mutta se otetaan yleensä suurempaa hankintaa varten ja tähän lainaa 5000 euroa sopii hyvin. Osamaksuja tarjoavat joskus perinteisten rahoitusyhtiöiden lisäksi vaikkapa autoliikkeet ja muut kalliimpia tuotteita myyvät tahot. Usein esimerkiksi auton kohdalla, uusi kulkuneuvosi on rahoitusyhtiön tai liikkeen omaisuutta, kunnes olet maksanut lainasumman kokonaisuudessaan takaisin. Voit siis käyttää sitä, kuten omaasi, mutta ongelmien kohdalla se voidaan takavarikoida pois. Osamaksu sopimuksiin on usein mahdollista saada myös todella pienet korot ja kustannukset, sillä sen ansiosta sinä olet kuluttajana ostanut jotakin.

Ota osamaksulla lainaa 5000 euroa, jos:

 • Tarvitset rahoitusta autoon, moottoripyörään jne.
 • Tiedät pystyväsi maksamaan kuukausierät sovitusti
 • Haluat normaalia kulutusluottoa alhaisemmat korot

Valitse vertaislaina, kun haluat neuvotella kuluista

Vertaislaina on käytännössä ainut vaihtoehto, jonka avulla voit saada lainaa 5000 euroa ja päättää itse lainasi korot ja maksuajan. Nämä lainat perustuvat siihen ideaan, että lainaraha tulee suoraan erinäisiltä yksityisiltä henkilöiltä, eikä perinteiseen malliin rahoitusyhtiöltä tai pankilta. Näin ollen lainasta voidaan tiputtaa pois lähes kaikki rahoitusyhtiöiden normaalit kulut ja maksaa korkoa ainoastaan suoraan rahoittajalle.

Yleensä vertaislainan hakeminen toimii siten, että jätät lainahakemuksen, johon olet asettanut haluamasi lainaehdot, jonka jälkeen sijoittajat voivat katsoa hakemustasi ja päättää itse, tarjoavatko lainaa ehdoilla vai eivät. Jos siis asetat liian pienen koron tai vaikkapa turhan pitkän maksuajan, niin et välttämättä saa lainaa 5000 euroa. Sen sijaan tässä tapauksessa sinulle voidaan tarjota pienempää lainasummaa tai esimerkiksi suurempaa korkoa.

Vertaislainalla voit siis saada edullisemman lainan. Tosin neuvottelun seurauksena lainan hakeminen on hieman työläämpää ja voi viedä jopa päiviä, kun taas kulutusluotot ovat usein tilillä jopa saman päivän aikana.

Vertaislaina on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, kun:

 • Haluat lainaa 5000 euroa tai enemmän
 • Etsit alhaisinta mahdollista korkoa
 • Voit maksaa lainan kiinteissä tasaerissä
 • Lainasummalla ei ole kiire, voit odottaa muutaman päivän

Pysy maksusuunnitelmassa ja selviät lainasta

Kuten jo aikaisemmin oli mainittu, niin maksusuunnitelma on tärkeää tehdä huolella. Sen ansiosta vältyt turhilta ongelmilta velka-aikana, saat hoidettua lyhennykset ajallaan ja voit muutekin elää normaalia elämää lainasta huolimatta.

Kuitenkin suunnittelu ei yksinään vielä riitä pitkälle, vaan sinun tulee oikeasti pysyä alkuperäisessä maksusuunnitelmassa. Jos olet päättänyt, että ruokaan ei mene 700 euroa enempää kuukaudessa, niin sinun tulee pitää huoli tästä asiasta. Vastaavasti, jos menosi ylittyvät yhden asian kohdalla, niin kannattaa säästää se välittömästi toisesta. Jos pysyt jatkuvasti alkuperäisessä suunnitelmassa, niin jatkuvaa budjetointia ja raha-asioiden stressaamista ei ole tarpeen edes harrastaa.

Miten voin hakea lainaa 5000 euroa?

Lainan hakeminen on yleensä mahdollista pankin tai muun lainanmyöntäjän verkkosivuston kautta. Täytä hakemuslomake ja lähetä se sähköisesti.

Mitkä ovat vaatimukset 5000e lainan saamiselle?

Lainanmyöntäjä arvioi hakijan luottokelpoisuutta ja maksukykyä yleensä hakemuksen perusteella. Yleisimpiä vaatimuksia ovat säännölliset tulot, ikäraja ja Suomen kansalaisuus.

Miten pitkä takaisinmaksuaika on yleensä?

Takaisinmaksuaika riippuu lainanmyöntäjästä ja lainan ehdoista, mutta yleensä se vaihtelee 1-5 vuoden välillä.

Mitä korkoa ja muita kuluja lainasta peritään?

Lainan korko ja kulut riippuvat lainanmyöntäjästä ja lainan ehdoista. Yleisesti ottaen korko on sitä alhaisempi, mitä paremmat ovat hakijan tulot ja luottokelpoisuus.

Kuinka nopeasti saan lainaa 5000€ tililleni?

Lainan käsittelyaika ja maksuaika riippuvat lainanmyöntäjästä, mutta useimmat tarjoavat lainapäätöksen ja rahan siirron tilille muutamassa päivässä. Joissain tapauksissa lainan saamisessa voi kestää hieman pidempään.

Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan lainaa takaisin?

Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti, ota yhteyttä lainanmyöntäjään mahdollisimman pian. He voivat yleensä tarjota erilaisia ​​ratkaisuja, kuten maksusuunnitelmia tai lyhennysvapaita kuukausia, jotta maksun suorittaminen helpottuu. Jos tilanne ei parane, seurauksena voi olla maksuhäiriömerkintä ja ulosotto.

Jaa tämä artikkeli