Halino

4036
Halino kokemuksia lainoista
(Muokattu: 31.8.2022)
Halino
100€ -6000€
(1.1/5)
Ikäraja
22v
Minimitulot
Laina-aika
12kk -60kk
Aukioloajat
Korko
48.4% -48.4%
Email
Lainatyyppi
Perustettu

Halino tarjoaa pientäkin lainaa erittäin pitkällä laina-ajalla, voit hakea yhtiön kautta 100 – 6000 € lainaa jopa 1-5 vuoden takaisinmaksuajalla.

Halino

Halino on erittäin halpa, sillä lainojen korot ovat vain alle 30 prosentin tuntumassa. Myös lainaehdot eivät juurikaan voisi paremmat olla, sillä joustoa löytyy ja voit ottaa itsellesi halutessasi myös maksuvapaan kuukauden. Lainaaminen käy helposti ja voit täyttää lainahakemuksen kokonaisuudessaan verkossa ja hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen rahat toimitetaan viipymättä tilillesi.

  • Lainaa 100 – 6000 euroa
  • Maksuaikaa jopa viisi vuotta
  • Yli 25 vuoden kokemus rahoituspalveluista
  • Ei kuukausi- tai avausmaksuja
  • Lainapäätös välittömästi
Hae lainaa tästä heti tilille

Jos siis haluat edullista ja joustavaa lainaa 100-6000 € väliltä, on Halino hyvinkin varteen otettava vaihtoehto!

Halino rahoituspalvelu yrityksenä

Halino on yrityksenä rahoitusalan vanha konkari ja palvelut on ajan saatossa onnistuttu hiomaan lähes täydelliseksi. Halinon takana on TF Bank AB niminen yritys, joka on ollut toiminnassa jo

Halino Rahoituspalvelusta saat nopean lainan
Halino Rahoituspalvelu on vanha kotimainen yritys, joka on palvelut jo yli 330 000 suomalaista asiakasta

vuodesta 1987. Suomessa yritys on ollut toiminnassa vuodesta 1999 lähtien. Yrityksen parhaimpiin puoliin on aina kuulunut läpinäkyvyys, joka tulee hyvin esiin esimerkiksi selkeän hinnoittelun muodossa, josta myös yli 330 000 tyytyväistä asiakasta ovat todisteena.

Kuten mainittua, niin yritys tarjoaa lainaratkaisuja 100 – 6000 euron välille ja maksimissaan viiden vuoden maksuajalla. Tosin, kun haluat lainaa 3000 euroa tai enemmän, niin tarvitset yhteishakijan. Yhteishakijalla tarkoitetaan henkilöä, joka hakee lainasummaa yhdessä kanssasi. Näin ollen molemmat hakijoista myös takaavat sen.

Kaikki yrityksen tarjoamat rahoitukset ovat osaltaan myös vakuudettomia, jonka ansiosta sinun ei siis tarvitse asettaa autoa, moottoripyörää, taloa tai mitään muutakaan lainan pantiksi. Tämän ansiosta voit ottaa jouhevaa rahoitusta helposti erilaisiin rahantarpeisiin, kun yllättävä kulu tulee vastaan.

Halino lainapalvelu – Miten lainaa haetaan?

Halino on ehkäpä yksi helpoiten käytettävistä lainauspaikoista, jonka kautta järjestyy laina kuin laina usein vain hetkissä. Lainan hakeminen alkaa simppelillä lainalaskurilla, jonka avulla voit näppärästi vertailla eri lainasummia, takaisinmaksuaikoja ja kuinka ne vaikuttavat lainanlyhennyksiin. Kun olet valinnut itsellesi sopivan lainan, niin voit siirtyä näppärään nettihakemukseen, joka on vaivaton täyttää ja siinä kysytään ainoastaan perustietojasi. Halutessasi voit täyttää myös yhteishakijan tiedot, mikäli sinulla sellainen on.

Rahat maksetaan tilillesi käytännössä välittömästi, kun lopulliset tarkistukset ovat tehty ja olet lähettänyt allekirjoitetun lainasopimuksen. Tämän jälkeen rahat voivat näkyä tililläsi jopa saman päivän aikana tai viimeistään muutaman pankkipäivän kuluessa.

Mitä kannattaa huomioida lainapaikan valinnassa?

Kuten olet varmasti huomannut, niin lainapaikkoja ja rahoituspalveluita on nykyisin tarjolla lähes loputtomasti. On tarjolla kulutusluottoja, joustoluottoja, pikavippejä, pankkilainoja ja niin edelleen. Mutta mitä lainanhakijan sitten tulisi ottaa huomioon ennen rahoitusyhtiön valintaa?

  • Lainaehdot
  • Asiakaspalvelu
  • Joustavuus ja neuvottelukyky

Lainanantajaa valitessa kannattaa huomioida erityisesti mahdollinen joustavuus ongelmatilanteiden kohdalla. Harvoin lainaaja suunnittelee etukäteen esimerkiksi omia maksuvaikeuksiaan, mutta ne voivat ilmaantua syystä tai toisesta täysin odottamatta. Tämän takia on varma valinta hakeutua sellaisen palveluntarjoajan asiakkaaksi, joka mahdollistaa esimerkiksi lyhennys- tai maksuvapaat kuukaudet, tarjoaa jonkinlaista velkaneuvontaa tai on valmis jollakin muualla tavalla joustamaan pattitilanteissa. Usein joustaminen esimerkiksi maksuvaikeuksien kohdalla on myös rahoitusyhtiön etu, jonka takia tämän kaltaisia vaihtoehtoja löytyy monista lainapaikoista.

Ennen kuin päädyt johonkin palveluun on hyvä katso myös kuinka asiakaspalvelu on tavoitettavissa ja saako sinne yhteyden muutenkin kuin puhelimella. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin jonottaa maksullisessa puhelinpalvelussa tunteja, jotta voi kysyä apua yksinkertaiseen, mutta silti tärkeää asiaan. Tästä syystä kannattaa mahdollisuuksien mukaan valinta rahoituspalvelu, jonka asiakaspalvelu on joustavasti auki ja tavoitettavissa esimerkiksi suoraan live-chat palvelun kautta.

Lainaehtojen puolesta yhtä suuret lainat eivät usein eroa juurikaan toisistaan. Joitakin pieniä eroja voi löytyä esimerkiksi lainanhoitomaksuista tai koroista, mutta ratkaisevin ero on usein siinä, vaatiko lainapalvelu esimerkiksi takuita tai vakuuksia. Jotkin palvelut voivat vaatia rahalliselta arvoltaan suurenkin pantin laina-ajaksi, kun taas toisaalta saat samana laina ilman kiinteää omaisuutta. Tämän suuruista lainaa ilman vakuuksia myöntää Halinon lisäksi esimerkiksi Credit24 ja Ostosraha.

Lainaa järkevillä koroilla ja kuluilla

Halino on yksi laina-alan suurimmista ja vanhimmista toimioista Suomessa ja Ruotsissa, jonka ansiosta voit myös luottaa palvelun toimivuuteen. Kuitenkin hyvän asiakaspalvelun ja helpon nettihakemuksen lisäksi laina on järkevä vaihtoehto myös kulujensa puolesta.

Kirjoitushetkellä lainojen vuosikorot ovat 26.40% ja todellinen vuosikorko 29.84%, vaikka tämä saattaa äkkiseltään kuulostaa korkealta, niin sitä se ei todellisuudessa ole. Esimerkiksi pikavippeihin verrattuna voit säästää jopa yli 150% koroissa, jonka takia säästöjä kertyy vuodessa jo huomattavia summia.

Myöskään muista maksuista ei juurikaan maksettavaa kerry, sillä Halino lainan saat ilman avaus- tai tilinhoitomaksuja. Korkojen lisäksi joudut maksamaan myöhästyneestä maksusta viiden euron maksumuistutuksen, jonka lisäksi muita kuluja ei käytännössä sinulle kerry.

Halino lainan hyviin puoliin lukeutuu myös se, että kyseessä on ns. annuiteettilaina, joka puolestaan tarkoittaa sitä, että maksat aina ennalta määrätyn kuukausierän. Tämän ansiosta esimerkiksi korkoheilahdukset eivät vaikuta maksueriisi, vaan niitä lisätään lainan loppuun tarvittaessa.

Ajan tasaiset tiedot kannattaa tarkistaa suoraan lainapalvelun sivuilta.

Maksuvapaat kuukaudet

Erityisesti pidempien, esimerkiksi 3-7 vuoden mittaisten lainojen kanssa maksuvapaat kuukaudet ovat varsin mukava ominaisuus. Erityisesti, jos lainanlyhennys vie leijonanosan palkastasi, niin maksuvapaat kuukaudet tuovat silloin lisää joustavuutta.

Tarvitsetko rahaa johonkin muuhun tai tuliko vastaan yllättävä kulu? Jos olet valinnut Halino lainapalvelun, niin voit pitää maksuvapaan kuukauden jopa kaksi kertaa vuodessa.

Kun haluat maksuvapaan kuukauden, niin sinun tulee olla hoitanut vähintään neljä kuukausierää. Tämän näet automaattisesti kuukausittain lähetettävästä laskusta. Kun valitset kuukauden ilman lainanlyhennystä, niin sen kuukauden korko lisätään velkaan ja se pidentää näin ollen takaisinmaksuaikaa.

Lainaturva – kannattaako se ottaa?

Olet ehkä huomannut, että nykyisin monet lainapalvelu tarjoavat lainatuotteiden kohdalla myös erilistä lainaturvaa lisämyyntinä ja näin on myös Halino rahoituspalvelun kohdalla. Lainaturva on eräänlainen vakuutus, joka kattaa ottamasi lainan, jos vastaan tulee ikävämpi yllätys kuten työttömyys, työkyvyttömyys, vakava sairaus tai pahimmillaan lainanhakijan kuolema. Vaikka esimerkiksi ikävää onnettomuutta tai työkyvyttömyyttä voi olla hankala kuvitella omalle kohdalle, niin työttömyys on sitäkin suurempi uhka tänä päivänä.

Tästä syystä erityisesti perheellisten kannattaa ehdottomasti ottaa tämä turva sekä muidenkin lainanhakijoiden, joilla lainasumma on merkittävän suuri suhteessa omaisuuteen. Vaikka et uskoisi jääväsi työttömäksi, niin huonoimmassa tilanteessa irtisanominen laina-aikana voi johtaa syvään velkakierteeseen, josta pois pääseminen ei ole aina helppoa.

Lainaturva maksaa ainoastaan 0.45% avoimesta lainasummasta sekä vähintään 3 euroa kuukaudessa, jos lainasumma on pienempi. Esimerkiksi, jos lainasumma on 1000 euroa, niin vakuutus maksaa 4,5 euroa ja se veloitetaan suoraan lainan yhteydessä kuukausittain. Toki ennen vakuutuksen ottamista on hyvä tarkistaa, että sinulla ei ole entuudestaan sellaista vakuutusta joka kattaisi tämän.

Mitä lainaturva sitten todellisuudessa kattaa?

Kuten mainittua, niin lainaturva on oiva vaihtoehto erityisesti perheellisille, jotka haluavat turvata perheen hyvinvoinnin myös työttömyyden tai työkyvyttömyyden kohdalla. Sen ansiosta voit saada paremman mielenrauhan myös laina-aikana, sillä sinun ei tarvitse huolehtia mahdollisista muuttujista esimerkiksi työmarkkinoilla yhtä paljoa. Toki ennen sen ottamista on tärkeää myös ymmärtää mitä se todellisuudessa kattaa.

18-64 –vuotiaille lainaturva kattaa käytännössä täysi työkyvyttömyyden ja vastentahtoisen työttömyyden. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työkyvyttömyydeksi ei välttämättä käy venähtänyt nilkka tai joka vuotinen flunssa, vaan työkyvyttömyyden on oltava sellainen, että se estää sinua kokonaan tekemästä töitä.

Työttömyyden puolesta kannattaa huomioida, että ennen vakuutuksen ottamista työsuhteen tulee olla kestänyt vähintään kyysi peräkkäistä kuukautta ennen vakuutuksen ottamista ja minimi työaika on täytynyt olla vähintään 22 tuntia viikossa. Lisäksi hakijan täytyy olla täysin terve ja työkykyinen vakuutusta ottaessa sekä hän ei saa olla tietoinen mahdollisesta vammasta, työkyvyttömyydestä tai irtisanomisesta. Työttömyydeksi ei myöskään lasketa esimerkiksi määräaikaisen työsuhteen päättymistä tai muuta luonnollista syytä.

65-75 –vuotiaille vakuutus puolestaan kattaa sairaudesta tai tapaturmasta johtuvan kuolemantapauksen, ryöstön ja sairaalahoidon. Tässäkin tapauksessa hakijan tulee olla vakuutushetkellä täysin terve, eikä hän saa kärsiä tietoisesti esimerkiksi sairaudesta tai vakavasta vammasta.

Mikä lainatyyppi sopii minulle parhaiten?

Halino lainapalvelu tarjoaa nykyisellään vaan yhdenlaista lainaa, joka on annuiteettilaina. Tämä siis tarkoitetaan, että lainasumma maksetaan aina takaisin kiinteissä tasaerissä, vaikka esimerkiksi korkotaso yllättäen nousisi. Jos korot nousevat, niin laina-aika pidentyy ja vastaavasti sen laskiessa laina on mahdollista maksaa nopeammin takaisin.

Kuitenkin tarjolla on myös muita lainavaihtoehtoja, kun haluat lainaa 2000 euroa tai enemmänkin. Yleisimmät lainatyypit tämän suuruisiin lainoihin ovat esimerkiksi pikavippi, kulutusluotto tai vertaislaina, jotka ovat kaikki harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoja.

Vippi nopeaan rahantarpeeseen

Usein pikavipillä tarkoitetaan erittäin nopeasti myönnettävää lainaa, jossa miinuspuolena ovat hieman suuremmat korot. Pikavipin yhteydessä lainanhakijalle ei useinkaan tehdä kattavaa luottoluokitusta, eikä välttämättä tarkisteta tuloja tai maksukykyä sen tarkemmin. Tämän ansiosta pikavipin voi saada käytännössä kuka tahansa ja usein vain muutaman minuutin varoitusajalla. Jos esimerkiksi tarvitse lainaa jo tänään omalle tilillesi, niin vippi on usein helpoin tai ehkä jopa ainut vaihtoehto.

Kulutusluotoista tai vertaislainoista vipit erottuvat tosin korkeampien kustannusten takia ja pahimmillaan vipin todellinen vuosikorko voikin olla 100 – 200% välistä, kun taas vertaislainoissa se on tyypillisesti noin 14-20%. Tämä johtuu siitä, että pikalainat ovat usein pienehköjä summia ja niihin lisätään suhteessa korkeita laskutuslisiä ja muita lainanhoitomaksuja.

Kulutusluotto arjen tueksi

Kulutusluottoja otetaan usein jo pelkästään varmuuden vuoksi, sillä ne ovat lähes poikkeuksetta kerran haettavia lainoja, jonka jälkeen käytössäsi on joustava luottotili. Kuitenkin kulutusluotolla voidaan tarkoittaa myös osamaksun tyyliin hoidettavaa lainaa, joka maksetaan pois kiinteissä tasaerissä (kuten esimerkiksi Halino laina).

Kulutusluotot ovat järkevä vaihtoehto lähes kaikille normaalituloisille henkilöille, jotka haluavat tehdä suurempia hankintoja esimerkiksi nyt ja maksaa lainasumman pois pienissä erissä. Tämän kaltainen luotto on vaihtoehto myös vaikkapa matkalle, jos pelkäät tulevasi ryöstetyksi tai et ole varma riittääkö matkakassasi koko ajaksi.

Vertaislainaamalla vältät rahoitusyhtiön kulut

Vertaislainojen suurin eroavaisuus muista lainatyypeistä on se, että lainasumma tulee suoraan yksityisiltä sijoittajilta eikä esimerkiksi rahoitusyhtiöltä tai pankilta. Näin ollen voit välttää täysin normaalit rahoitusyhtiön kulut ja korot, mutta vastaavasti joudut maksamaan korvauksen suoraan sijoittajalle. Näin ollen et saa lainaa siis täysin ilman kuluja, mutta ne voivat olla alhaisemmat kuin perinteisissä lainoissa. Tähän vaikuttaa suurimmaksi osaksi oma maksukykysi, tulosi, haettu lainasumma ja määrittämäsi maksuaika. Jos sijoittajat ovat tyytyväisiä määrittämiisi ehtoihin, niin he lainaavat rahaa. jos taas sijoittaja uskoo lainasi kohdalla olevan suurempi riski, niin hän voi hylätä hakemuksesi.

Usein kysyttyä

Vaikuttaako Halino laina sinulle sopivalta vaihtoehdolta, mutta mielessäsi on yksi tai useampi kysymys? Listasimme alle usein esitettyjä kysymyksiä, joista voit katsoa apua tai sitten ottaa yhteyttä suoraan Halinon asiakaspalveluun, jonka tavoitat helposti puhelimitse tai sähköpostilla.

Mistä tiedän sainko lainan vai en?

Kun haet Halino lainaa verkossa, niin näet hakemuksesi tilan suoraan verkkosivuilta. Tämän ansiosta tiedät siis käytännössä välittömästi lainahakemuksesi tilan ja tuletko samaan haluamasi summan vai et. Jos taas asiakaspalvelu käsittelee hakemuksen, niin saat tästä ilmoituksen myös kirjeitse.

Kuinka lainasumma maksetaan minulle?

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen ja saanut myöntävän vastauksen, niin lainarahat maksetaan määrittämällesi pankkitilille käytännössä välittömästi. Pankista riippuen myös siirtoaika voi vaihdella 1-3 päivän väliltä.

Mitä jos haluan maksaa lainan pois kerralla?

Jos rahatilanteesi on vaikkapa poikkeuksellista parempi, niin voit maksaa koko lainasumman pois halutessasi etuajassa. Tämän voit tehdä joko kokonaan tai osittain täysin ilman lisäkuluja. Vaikka maksat pois koko lainasumman kerralla, niin lainanantajalla on toki oikeus veloittaa esimerkiksi lainanhoitomaksut koko sopimuksen ajalta.

Kuinka paljon lyhennän lainaa kuukaudessa?

Halino lainat ovat ns. annuiteettilainoja, joka osaltaan tarkoittaa, että kuukausierät ovat aina yhtä suuria. Voit saada suuntaa lainan kuukausieristä helppokäyttöisen lainalaskurin avulla, jonka avulla vertailet eri laina-aikoja ja lainasummia. Laskurin osalta kannattaa ottaa toki huomioon, että ne ovat arvioita ja todellinen maksuerän suuruus voi poiketa hieman siitä. Tarkan kuukausierän näet ensimmäisen laskun yhteydessä, joka tulee pysymään samana koko laina-ajan.

Mitä, jos maksu myöhästyy tai en voi maksaa sitä?

Maksun myöhästymisen kohdalla siitä veloitetaan normaali muistutusmaksu, joka on nykyisellään viisi euroa. Huomioon kannattaa myös ottaa, että lainapalvelulla on oikeus veloittaa myöhästymismaksu, jos maksat kuukausierää alhaisemman summan.

Jos kyseessä ei ole pelkästään inhimillinen virhe tai maksun myöhästyminen, vaan olet oikeasti pulassa maksujen kanssa ja tiedät, ettet voi suorittaa sitä ajallaan, niin kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi Halinon asiakaspalveluun. Usein ongelma tilanteissa on molempien osapuolien etu neuvotella esimerkiksi joustavasta takaisinmaksusta, johon lisätään kohtuulliset kulut, kuin taas laittaa se maksut perintään.

Onko lisälainaa mahdollista saada?

Joskus voi tulla eteen myös tilanteita, jolloin lisälainalle on tarvetta. Ehkä olet alun perin arvioinut kulusi väärin tai vastaan on tullut uusia hankintoja, jotka ovat yksinkertaisesti pakko tehdä pikapuoliin. Halino lainapalvelu tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta myös lisälainaan. Jotta voit saada lisälainaa, niin aikaisemmat maksut täytyy olla hoidettu mallikkaasti ja viimeisimmästä nostosta kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Voinko saada maksuvapaita kuukausia?

Jos olet Halino lainapalvelun asiakkaana, niin voit saada maksuvapaan kuukauden jopa kaksi kertaa vuodessa. Ennen sen saamista, lyhennyksiä täytyy olla maksettuna vähintään neljältä kuukaudelta ja vastaavasti kahden maksuvapaan kuukauden väliin täytyy jäädä neljä puhdasta kuukautta. Jos haet maksuvapaan kuukauden, niin sen summa ja korot lisätään automaattisesti velan loppuun, eli maksuaika pitenee kuukaudella.

Useasta syystä Halino on yksi helpoimpia ja reiluimpia lainapalveluita, jonka ansiosta se on sopiva vaihtoehto kenelle tahansa, joka haluaa lainaa 100 – 6000 euroa. Asioiminen palvelussa onnistuu aina näppärästi ja tiedät jo etukäteen kuinka lainanmaksu tapahtuu käytännössä. Palvelun asiakkaana sinulle ei ikinä tule yllättäviä kustannuksia, koska kuukausierät ovat aina yhtä suuria.