Säästä helposti 2000 euroa

Miten säästää 2000 euroa?

5 min luku

Vihjeet rahan säästämiseen on nykyään todella etsitty aihe verkossa. Rahan säästäminen on aina ollut ajankohtaista, mutta nykyään ehkä enemmän kuin koskaan. Tämä on todella ymmärrettävää, koska taloudelliset ongelmat ovat kasvaneet ajan myötä esimerkiksi bensan ja ruuan kallistumisen myötä. Myös työllisyystilanne on usealle hankala ja työssä kävijöille ei palkan nousu tunnu seuraavan hintojen kasvua, ainakaan samassa tahdissa. Siksi myös erilaiset kulutusluotot ja pikavipit ovat kasvattaneet suosiotaan. Tässä artikkelissa me katsastamme vaihtoehtoja pienille lainoille, eli miten saadaan sukanvarteen säästettyä 2000 euroa. Nämä vihjeet on tarkoitettu toimiviksi myös todella vaikeassa taloustilanteessa, ota vinkit talteen ja aloita säästäminen.

  1. Laadi budjetti: Ymmärrä tulot ja menot, aseta tavoitteet ja aikataulu.
  2. Karsi turhat menot: Vähennä ylimääräisiä kuluja ja tee harkittuja ostopäätöksiä.
  3. Automatisoi säästäminen: Aseta säästötilille automaattisiirtoja palkkapäivänä.
  4. Vertaile hintoja: Hyödynnä alennukset, kilpailuta vakuutukset ja sopimukset.
  5. Tienaa lisätuloja: Harkitse sivutyötä, myy tarpeettomia tavaroita tai tee freelance-projekteja.

Kautta aikojen rahan säästäminen on ollut monelle ihmiselle kohtalaisen hankala asia

Säästämisen aloittaminen on todella helppoa päättää, mutta sen toteuttaminen jää usealta ihmiseltä tekemättä, vaikka kuinka päätät tänään aloittavasi. Käytännössä rahan säästäminen vaatii kuria ja se ei moneltakaan onnistu ilman todella suuria uhrauksia ja vaikeuksia.

Ensimmäinen tehtävä

Ensimmäinen tehtävä asia on kohtuullisen ja järkevän tavoitteen luominen, saavutettava tavoite auttaa sinua motivoitumaan prosessin aikana. Sinun pitää aina varmistaa, että taloutesi kustannukset ovat hallinnassa. Sinun pitää unohtaa kaikki heräteostokset, suunnittele kulusi todella tarkasti. Osta myös tuotteita joiden hinta/laatu on kohdallaan.

Säästämiseen pätevät melko samanlaiset säännöt

Säästämiseen pätevät melko samanlaiset säännöt kuin lainan ottoon, pidä silmällä kokonaiskustannuksia. Kun sinulla on tarkka kuva omista kustannuksistasi, niin suunnitelman luominen on helpompaa ja tavoitteesi saavuttaminen myös onnistuu. Pidä myös kirjaa kuluistasi, merkitse jokainen kuluttamasi euro ylös, oli summa kuinka pieni tahansa. Jokaisella ihmisellä on todella paljon ”turhia” kuluja, näiden karsiminen tuo todella paljon säästöä. Oletko tupakoija tai syötkö usein ulkona? Jos vastaus on kyllä, niin laske paljonko näihin kahteen asiaan vuodessa rahaa kuluu! Tulet yllättymään kuinka suuresta summasta on kyse.

  Jatkuva tililuotto 2000 euroa

Tee itsellesi budjetti

Tee itsellesi budjetti, vaikka viikoittainen budjetti, josta pidät myös kiinni. Jos teet joka viikko etukäteen, kuinka paljon sillä viikolla voit kuluttaa rahaa, on turhien kulujen karsiminen huomattavasti helpompaa. Monelle ihmiselle paras vaihtoehto voi olla myös päivittäisen budjetin tekeminen, ainakin säästämisen alkuvaiheessa. Kun sinulla on päätetty budjetti, niin tee tarkka suunnitelma ruokaostoksista ja muista kuluista. Sisällytä viikkoon myös jonkinlainen epämääräisten kulujen budjetti, jos ylimääräisiä kuluja ei tule niin tämä budjetti laitetaan säästöön.

Miten sitten pidät säästetyt rahat tallessa?

Jos tavoitteesi on 2000 euron säästäminen määrätyssä ajassa, niin helpoin tapa on avata säästötili. Tee säästötiliin aikarajoitus, jota ennen rahojen nostaminen onnistuu vain konttorin kautta. Voit myös tehdä rajaksi määrätyn summan ja rahat ovat käytettävissäsi, kun tämä summa on säästetty. Säästötiliä hankkiessa, selvitä millainen säästötili on sinulle paras, mikä tili maksaa parhaan koron säästämillesi rahoille. Kannattaa myös miettiä rahastoja, varsinkin kun olet päässyt määrättyyn summaan 2000 euron säästötavoitteessasi. Esimerkiksi 1000 euron kohdalla, ehkä jopa aikaisemmin, kannattaa miettiä myös rahastosäästämistä. Tämä voi palkita huomattavasti paremmin kuin säästötili.

Normaalin arjen kuluissa on monta kohtaa missä ihmiset voivat säästää

Yksi kaikkein parhaista on tietenkin ruokakulut. Säästäjän kannattaa metsästää tarjouksia, tämä on loistava tapa säästää suuriakin summia kuukaudessa. Jos tehdään karkea arvio, että ruokakulusi ovat 750€/kk, niin 20% prosentin säästö tekisi sinulle 150€/kk säästöä. Alennusten seuraaminen todella kannattaa.

Lopuksi sinun kannattaa karsia kaikenlaiset turhat viihdykkeet

Onko sinulla esimerkiksi Netflix tilaus, maksullinen Spotify tai muita mahdollisia kuukausittaisia tilauksia? Jos on, niin karsi niistä kaikki turha pois. Tarkista onko puhelinliittymän vaihto halvempaan mahdollinen, tämä voi säästää sinulle hyvä summan rahaa vuodessa. Kannattaa yhdistää lainat, jos niitä on. Sähkön kilpailutuksella voidaan myös päästä todella tuntuviin säästöihin.

  5 vinkkiä 2000 euron lainoihin

Tässä hieman esimerkkejä miten päästään ainakin alkuun 2000 euron säästämisessä. Kuten niin monessa muussa asiassa, päättäväisyys ja suunnittelu ovat todella tärkeitä. Älä kuitenkaan aseta tavoitteitasi liian korkealle, tämä voi pudottaa motivaatiotasi.

Jaa tämä artikkeli