Annankatu 2 B, 00580 Helsinki
+358 20-224-1212-568

Miten ennaltaehkäistä maksuvaikeudet

(Päivitys: elokuu 24, 2016)

Raha-asioiden hallinta

On ehdottoman tärkeää, että tietää aina tarkalleen, että minkälainen tilanne on raha-asioiden kanssa. Toisinaan saattaa tuntua siltä, että rahat vain hupenevat johonkin. On hyvä aina yrittää suunnitella kuukausittaiset tulot ja menot etukäteen, jotta osaa varautua.

Joskus kuitenkin yllättäviä kuluja ilmenee ja silloin pikavippi tai luotto on oiva ratkaisu hetkellisen rahapulan paikkaamiseen.

Kannattaa kuitenkin muistaa lisätä lainasta johtuvat kulut seuraavan kuukauden menoihin, jotta pysyy ajantasalla.

 

 

Vastuullisuus lainaamisessa

Viime aikoina pikalainoja koskevia lakeja ja säädöksiä on muokattu ja kiristetty. Kaikki lainoja myöntävät yritykset ovat rekisteröity aluehallintaviraston ylläpitämään rekisteriin, jotta ne voivat harjoittaa lainatoimintaa Suomessa.

Rekisteriin pääsy edellyttää muun muassa hyvän lainatavan noudattamista. Eli ylivelkaantuneille ei lainoja myönnettä, koska se vaan pahentaisi tilannetta entisestään. Yritysten tulee myös entistä tarkemmin selvittää hakijan maksukyky, jotta pystytään välttymään ylisuurilta lainoilta, joiden maksamisessa varmasti tulisi ongelmia.

Toki vastuu on aina lopulta yksillöllä itsellään, mutta yritykset pyrkivät myös tekemään oman osansa.

 

 

Kuinka tunnistan maksuvaikeudet?

vältä maksuvaikeudet
Vältä maksuvaikeudet suunnittelemalla taloutesi.

Joskus saattaa ennakkoon tietää, että tulevaisuudessa on hieman vaikeat ajat edessä. Esimerkiksi jos tietää, että työsuhde päättyy tai on joutumassa lomautetuksi.

Silloin kannattaa yrittää varautua mahdollisimman hyvin ja välttää turhia hankintoja.

Mikäli laskuja alkaa kertyä ja niitä ei saa hoidettua ennen eräpäivää on se selkeä varoitusmerkki.Alkuun voi yrittää sopia eräpäivän siirtämisestä tai maksuvapaan pitämisestä. Mikäli laskuja on jo erääntynyt, niin usein on mahdollista tehdä maksusuunnitelma. Kannattaa aina olla heti yhteydessä yritykseen, josta laskun on saanut ja yrittää sopia asia.

Miten voin ennaltaehkäistä maksuvaikeudet?

Kannattaa pitää tarkkaa kirjaa tuloista ja menoista päivittäin. Mikäli haluaa, niin siihen voi käyttää apuna vaikka taulukkolaskentaohjelmaa. Mikäli kokee sen liian työlääksi, niin voi kirjoittaa muistiinpanot vaikka kännykkää apuna käyttäen.

Siihen ei mene montaakaan minuuttia, mutta tarkat muistiinpanot ovat todella hyödyllisiä. Niitä tutkiessaan tietää tarkalleen, että mihin rahaa kuluu. Siinä saattaa samalla jopa löytää yllättäviä säästökohteita, jos tapana on silloin tällöin tehdä pieniä heräteostoksia, koska nyt niistäkin on tiedot ylhäällä. Pelkästään se, että tiedostaa mihin rahaa menee, yleensä auttaa vähentämään rahankäyttöä.

Leave a reply


Asetukset
Name Enabled
Cookies
We use Cookies to give you a better website experience.
x

Käytämme keksejä sivustollamme esimerkiksi liikenteen analysointiin ja sivuston parantamiseen.