5 syytä miksi hakea lainaa netistä

5 syytä miksi kannattaa hakea lainaa netistä

4 min luku

1. Lainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia

Voit hakea luottoa helposti ja valtaosa lainoja myöntävistä yrityksistä myöntää kaikki pikalainat ilman vakuuksia tai takaajia. Ainoastaan poikkeuksellisissa tapauksissa saatetaan niitä vaatia silloin, kun haet pikalainaa netistä. Usein tällaisia tapauksia ovat todella suuret lainat tai jos haluaa todella pitkän maksuajan.

2. Lainaa voi hakea mihin aikaan tahansa

Lainahakemus täytetään netissä ja sen voi palauttaa mihin aikaan tahansa. Usein hakemuksia käsitellään 08.00-22.00 välisenä aikana. Eli palvelu on todella hyvää ja enää ei tarvitse murehtia siitä, että saako varattua ajan pankkikonttoriin velkaneuvojalle.

Kun tarvitset lainaa, voit hakea sitä mihin aikaan tahansa. Nykyään on olemassa monia erilaisia lainoja, joita voi hakea milloin tahansa. Voit hakea lainaa verkossa, puhelimitse tai henkilökohtaisesti pankissa.

Verkossa haettavat lainat ovat yleensä nopeimmin saatavilla. Voit hakea lainaa verkossa 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa. Verkkohakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa, ja useimmat lainayritykset tarjoavat nopean hyväksymisen ja rahojen saamisen samana päivänä.

3. Yhdellä hakemuksella voi saada useita tarjouksia

Netissä toimii paljon yrityksiä, jotka kilpailuttavat lainat puolestasi. Eli täytät vain yhden hakemuksen ja saat tarjouksia monelta eri yritykseltä. Osalla netin vertailupalveluista on varsin kattava määrä yrityksiä, joista tarjouksen saa, kulutusluottoja on siis helppo löytää. Mukana on jopa muutama tavallinenkin pankki, joiden kanssa nykyään voi asioida netin kautta.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, voit tehdä yhden hakemuksen useammalle lainantarjoajalle. Tämä tarkoittaa sitä, että saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Tämä on hyödyllistä, sillä voit vertailla tarjouksia keskenään ja valita itsellesi sopivimman lainan.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jokainen lainantarjoaja tekee oman arvionsa hakijan maksukyvystä ja taloudellisesta tilanteesta, joten saatujen tarjousten hinnat voivat vaihdella huomattavasti.

  Mitä tehdä, jos joutuu rahavaikeuksiin?

4. Voit hakea pieniä ja suuria summia

Kyllä, vakuudettomia lainoja on saatavilla erilaisiin rahoitustarpeisiin ja eri suuruisina summoina. Joillakin lainanantajilla voi olla alaraja, jonka alle ei myönnetä lainoja, mutta yleensä lainaa voi hakea muutamasta sadasta eurosta aina kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea lainaa juuri sinun tarpeisiisi sopivalla summalla, oli se sitten pieni arkimenojen kattamiseen tai suurempi hankinta, kuten asunnon remontointi.

Olipa sitten lainan tarve kuinka suuri tai pieni, niin voit olla varma, että sopiva lainaaja löytyy. Lainaa myönettään aina muutaman kymmenen euron pikavipeistä jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Laina-aika myös vaihtelee ja usein sen voi lainanhakija itse määritellä.

Usein pienissä pikalainoissa laina-aika vaihtelee muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen, mutta suurissa lainoissa voi maksuaikaa saada jopa useita vuosia.

5. Lainaa voi hakea mihin tahansa tarkoitukseen

Eli se mihin hakija haluaa rahansa käyttää on täysin hänen oma asiansa. Usein lainaa haetaan arjen yllättävien kulujen kattamiseen. Saattaa olla, että auto vaatii huoltoa tai asunnossa tai mökillä jokin kohde kaipaa pikaista remonttia, niin toki laina soveltuu siihen loistavasti.

Mikäli pankkitilin saldo alkaa lähestyä nollaa ja palkkapäivään on vielä aikaa, niin toki lainalla voi myös hoitaa vaikka päivittäisiä ruokaostoksia. Moni hakee lainaa sitä varten, että pääsee lomamatkalle. Saattaahan olla, että esimerkiksi juuri ne kaksi yhteistä lomaviikkoa puolison kanssa jäisivät muuten hyödyntämättä, jos sillä hetkellä ei ole rahaa reissuun. Lainalla voi toki maksaa matkan tai käyttää sitä matkakassana ja maksaa sen sitten myöhemmin pois.

Osa netin palveluista tarjoaa myös yrityslainaa pienyrittäjille, joten mikäli pankista ei lainaa yrityksen tilapäisen kassavajeen hoitoon irtoa, niin kannattaa tutustua internetissä toimiviin vaihtoehtoihin.

  Parhaat joululahjaideat

Jaa tämä artikkeli