Ostosraha

5509
Ostosraha kokemuksia lainoista
(Muokattu: 28.7.2022)
Ostosraha.fi
400€ -3000€
0 - 2 vrk
(4.6/5)
Ikäraja
20v
Minimitulot
Säännölliset tulot
Laina-aika
12kk -36kk
Aukioloajat
N/A
Korko
19.9% -19.9%
Email
Lainatyyppi
Kulutusluotto
Perustettu
2005

Ostosraha tarjoaa vakuudetonta lainaa ilman takaajia 400 – 5000 euron väliltä. Laina-aikaa saat halutessasi jopa 12 – 72 kuukautta, jonka ansiosta lainan takaisinmaksu onnistuu todella joustavasti. Voit täyttää lainahakemuksen ilmaiseksi verkossa ja saat lainapäätöksen lähes välittömästi, jonka jälkeen rahat siirretään tilillesi.

ostosraha

Ostosrahalta saat lainapäätöksen aina heti ja pikalainan tilille 15 minuutissa! Et saa tällä hetkellä mitään muuta kautta näin nopeasti pikalainaa, joten jos rahan tarve on akuutti, on Ostosraha ehdottomasti sinun lainapaikkasi.

 • Lainaa 400 – 5000 euroa nopeasti
 • Alhaiset korot ja kulut
 • Ikäraja 20 – 75 vuotta
 • Joustava takaisinmaksu
Hae lainaa Ostosrahalta tästä

Yhtiö on luotettava, turvallinen ja vakavarainen lainafirma, jonka taustalla toimii OPR-Vakuus konserni. Siltä löytyy erittäin pitkä ja vankka kokemus alalta sekä kilpailukykyisten lainojen myöntämisestä. Tästä osaltaan todisteena ovat myös yrityksen tuhannet tyytyväiset suomalaiset asiakkaat, jotka ovat helpottaneet arkeansa kätevän lainan avulla.

Tutustu lainaehtoihin ja lähetä lainahakemus – ja saat päätöksen heti. Lainaamalla Ostosrahan kautta vältät jonottamisen, odottelun ja kaiken maailman paperisodat.

Ostosraha on ainut laatuaan mitä, sillä se on ainoa luottoyhtiö, joka myöntää tällä hetkellä lainaa ilman vakuuksia tai takaajia nopeasti tilille.

Voit hakea lainaa jos olet vähintään 20 vuotta vanha ja sinulta löytyy puhtaat luottotiedot. Lainan hakeminen onnistuu kätevästi verkkolainahakemuksella pankkitunnusten avulla.

Helpotusta arjen menoihin – Ostosraha.fi kulutusluotto

Ostosraha.fi - Lainaa arjen hankintoihin
Ostosraha on helppo rahoituspalvelu, kun tarvitset lainaa arjen hankintoihin.

Kuten mainittua, niin Ostosraha.fi on suomalainen yrityskonserni, joka tarjoaa joustavia kulutusluottoja asiakkailleen erilaisiin rahanmenoihin. Hakemalla lainaa voit tehdä monia hankintoja huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin esimerkiksi säästämällä säännöllisistä tuloistasi. Olipa hankintakohteena sitten uusi kallis kodinkone, asunnon pintaremontti, Thaimaan matka tai vaikkapa yllättävä lasku, niin kulutusluoton avulla paikkaat tämän kaltaiset rahanreiät ja maksat lainasumman takaisin järkevän kokoisissa erissä.

Juuri mikään ei ole turhauttavampaa kuin pitkä odotus, kun tarvitsisit jotain juuri nyt. Kesäloma alkaa ensiviikolla, mutta rahat ovat lopussa? Tai olet juuri muuttanut uuteen asuntoon, mutta et omista vielä huonekaluja? Olisi melko hankalaa jättää lomat pitämättä tai elää ilman perustarvikkeita, jonka takia lainan ottaminen onkin usein fiksua.

Lainan hakeminen on helpompaa kuin koskaan

Ostosraha.fi kulutusluotto on helppoa lainaa ja myös sen hakeminen onnistuu todella vaivattomasti. Hakijana sinulta ei vaadita juuri mitään vaan riittää, että olet 20 – 75 vuotias henkilö ja hoitanut aikaisemmat luottosi ja lainasi riittävän mallikkaasti. Toisin sanoen sinulla ei saa siis olla julkista luottohäiriömerkintää, joka voi pahimmillaan estää lainan saamisen kokonaan.

Lainanhakuprosessi Ostosraha.fi palvelusta on jaettavissa kolmeen helppoon askeleeseen:

 1. Valitse haluamasi summa ja maksuaika laskurista
 2. Täyty lainahakemus huolellisesti verkkolomakkeella
 3. Saat lainapäätöksen alle 15 minuutissa

Kun olet saanut myöntävän vastauksen, niin rahat ovat käytössäsi ja voit tehdä juuri sen suuruisia nostoja kuin itse haluat.

Ota huomioon nämä asiat, kun haet kulutusluottoa

Monien ominaisuuksiensa ansiosta Ostosraha.fi on yksi helpoimmista, edullisimmista ja nopeimmista rahoituspalveluista Suomessa. Sen kautta järjestät sopivan lainan jokaiseen tarpeeseen, etkä joudu maksamaan turhasta, jos et nosta ylimääräistä.

Lainasumma

Kuten mainittua, niin Ostosraha.fi voi myöntää 400 – 5000 euron suuruisia lainoja vähintään 20-vuotiaille henkilöille, joilla on luottotiedot kunnossa. Kuitenkin lainasumman suuruuteen vaikuttaa myös ikä. Jos olet 20-vuotias, voit saada lainaa 400 euroa, kun taas yli 21 vuotiaat voivat saada lainaa 5000 euroa.

Takaisinmaksu

Laina takaisinmaksu on joustavaa, mutta ennen lainahakemuksen lähettämistä sinun tulee valita haluamasi kuukausi erä ja maksuaika. Tämä on hyvä valita riittävän pitkäksi ja maksaa mieluummin hieman turhan alhaisia kuukausieriä, kun taas yliarvioida oma maksukyky. Jos kuitenkin teet virhearvioinnin, niin palvelun kautta voit hakea lainalle myös korotusta, jolloin myös takaisinmaksu onnistuu joustavammin. Takaisinmaksuajaksi voit valita mitä tahansa aina 12 – 72 kuukauden väliltä.

Korot ja kulut

Ostosraha.fi on kuluiltaan yksi halvimmista tämän kokoluokan lainapalveluista, joka voittaa lähes kaikki pikavipit ja jopa muut kulutusluotot lainojen koroissa. Lainalle tulee kiinteä 24.9% korko, joka pysyy samana koko laina-ajan. Tämän lisäksi joudut maksamaan ainoastaan normaalit laskutuslisät ja tilinhoitomaksut. Esimerkiksi suurimmalle mahdolliselle, 5000 euron lainalle todellinen vuosikorko pysyy alle 30%. Ennen lainahakemuksen lähettämistä kannattaa vielä tarkistaa ajantasaiset tiedot suoraan palvelun verkkosivuilta.

Ei vakuuksia tai takaajia

Vakuudetonta lainaa on nykyisin yhä vaikeampaa saada, olipa elämäntilanteesi sitten mikä tahansa. Kuitenkin Ostosraha.fi tarjoaa vielä toistaiseksi lainaa jopa 5000 euroa ilman minkäänlaisia takauksia tai vakuuksia. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse pyytää esimerkiksi sukulaista tai ystävää takaamaan ottamaasi lainaa, eikä myöskään jättää pantiksi vaikkapa autoa tai moottoripyörää, jolla kuljet työmatkasi.

Korotusta jo olemassa olevaan lainaan?

Arvioitko maksukykysi väärin tai otitko liian pienen lainan? Ei hätää, jos olet Ostosraha.fi rahoituspalvelun asiakas, sillä täällä voit korottaa pienemmän lainasi jopa 5000 euroon asti. Lainan korotukseen ei tarvita mitään ihmeellisyyksiä vaan riittää, että olet yli 20-vuotias ja hoitanut lainasi ajallaan tähän asti. Lisäksi korotusta varten sinun täytyy olla lyhentänyt aikaisempaa lainaa vähintään kuusi kertaa tai vastaavasti olet maksanut jo yli 30% aikaisemmasta lainasummasta takaisin. Jos täytät nämä kriteerit, niin saat lainankorotuspäätöksen alle 15 minuutissa. Tämän avulla voit saada esimerkiksi pidemmän maksuajan, kun muistat vaihtaa sen korotushakemuksen yhteydessä.

Lainankorotukseen vaaditaan:

 • 20 vuoden ikä (400 euroon asti)
 • Yli 20 vuoden ikää 401-5000 euron summiin
 • Moitteetonta maksuhistoriaa
 • Olet lyhentänyt aikaisempaa lainaasi 6 kertaa (tai maksanut yli 30%)

Miten vältän maksuhäiriöt ja muut ongelmat?

Kuten kaikessa, myös lainaamisessa on oma riskinsä – ainakin, jos et ole suunnitellut takaisinmaksua lainkaan. Maksuhäiriöt ja muut velasta koituvat ongelmat ovat kuitenkin vältettävissä, kunhan vain mietit miten tulet käytännössä hoitamaan lainasumman takaisin. Jos taas otat automaattisesti lainaa maksimisumman, et ole miettinyt maksukykyäsi lainkaan ja käytät rahat vain johonkin, niin myös ongelmilla on tapana ilmaantua.

Lainaa hakiessa kannattaa ensin miettiä, kuinka maksata lainasumman takaisin luotonantajalle. Tämä ei ole sen hankalampaa kuin, miltä se oikeastaan kuulostaa. Salaisuus siinä piilee kulujen tarkassa huomioimisessa. Mieti siis ensin yksityiskohtaisesti, mitä kuluja maksat jo valmiiksi kuukausi tai vuositasolla ja vähennä ne sen jälkeen nettopalkastasi. Muista ottaa huomioon myös yllättävät kulut, kuten vaikkapa hammaslääkärikäynti tai ystäväsi tulevat polttarit, jotka joudut ehkä maksamaan.

Tämän jälkeen tiedät siis jo tarkasti, kuinka suuriin lainanlyhennyksiin sinulla on varaa. Jos silti epäilet omaa maksukykyäsi, niin ota mieluummin hieman liian pitkä maksuaika lainallesi. Sen jälkeen riittää, että pysyt budjetissa ja maksat laskusi ajallaan takaisin.

Lainaaminen ei välttämättä kannata, jos…

On olemassa myös elämäntilanteita, jolloin lainaaminen ei yksinkertaisesti ole se oikea vaihtoehto. Näissä tapauksissa lainaamista tulisi välttää tai pyytää ainakin neuvoja esimerkiksi velkaneuvonnasta. Yleisiä tunnusmerkkejä voivat olla esimerkiksi:

 • Uhkapeli-, alkoholi tai huume ongelmat – Tiedätkö tuhlaavasi lainan tämän kaltaisiin asioihin heti rahat saatuasi?
 • Entuudestaan olevat ongelmat lainojen kanssa – Usein yksi pienlaina ei auta velkakierteestä pääsemistä, vaan voi pahimmillaan vain hankaloittaa sitä. Jos olet jo velkakierteessä, niin harkitse suurempaa velkojen yhdistelylainaa, jossa päätöstäsi auttaa myös lainavertailu –sivu.
 • Tiedät tai pelkäät jääväsi työttömäksi lähiaikoina – Luonnollisesti velan takaisinmaksu voi hankaloitua urakalla tai olla jopa mahdollista, jos jäät työttömäksi. Jos pelkäät näin tapahtuvan, niin pyri järjestelemään asiat jo ennen sitä.
 • Et tiedä mihin tarvitset rahaa tai et ole laskenut omaa maksukykyäsi – Jos lainarahat kuluvat suoraan elämiseen tai seuraavan viikon ruokaostoksiin, niin todellinen ongelma voi olla jossakin muualla. Lisäksi ennen lainan ottamista kannattaa olla varma, kuinka paljon voit maksaa sitä takaisin kuukaudessa.

Usein kysyttyä

Tiedät siis tarvitsevasi lainaa, mutta sinulla on lisää kysymyksiä? Jos näin on, niin voit katsoa alla olevat usein kysytyt kysymykset läpi tai ottaa suoraan yhteyttä Ostosraha.fi asiakaspalveluun, joka on avoinna joka päivä 8-22.

Mitä lainan saamiseen tarvitaan?

Ostosrahalta lainaa saa 20 – 75 vuotiaat Suomen kansalaiset, jotka täyttävät lainaehdot. Ehtoihin vaaditaan puhtaita luottotietoja, henkilökohtaiset pankkitunnukset, virallinen osoite Suomessa ja matkapuhelinnumero. Näitä kohtia lukuun ottamatta esteitä lainan saamiseen ei pitäisi olla.

Nimiini on haettu lainaa, mutta en ole hakenut sitä itse. Mitä teen?

Jos olet saanut tiedon, että sinulla on avoin laina Ostosraha.fi palveluun, mutta et ole hakenut sitä itse, niin kyseessä on mitä luultavammin petos. Näissä tapauksissa kannattaa ottaa yhteyttä viipymättä asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla, jonka jälkeen saat lisäohjeita.

Voinko hakea tiedoillani lainaa kaverille?

Myönnetyt lainat ovat aina henkilökohtaiseen käyttöön, jonka takia hakiessasi lainaa vastaat siitä myös itse. Tarvittaessa voit toki hakea itsellesi lainan ja siirtää sen kaverisi tilille.

Kuinka nopeasti lainapäätös tulee?

Lainapäätöksen voit saada alle 15 minuutissa, joka on normaali aika lainahakemusten käsittelyyn. Myönteisestä päätöksestä tulet saamaan myös ilmoituksen tekstiviestinä. Tämän jälkeen lainasumma on käytössäsi.

Mikä on lainan takaisinmaksuaika?

Takaisinmaksuajalla tarkoitetaan aikataulua, jolla lainasumma maksetaan takaisin. Voit valita tämän itsen lainahakemuksen yhteydessä ja se on mahdollista säätää aina 12 – 72 kuukauden välille. Usein on kannattavaa valita hieman turhan pitkä maksuaika, kun taas arvioida alakanttiin, jolloin maksujen suorittaminen voi olla hankalampaa. Halutessasi voit myös maksaa lainasumman takaisin etuajassa.

Miten voin hakea Ostosraha.fi kulutusluottoa?

Ostosraha.fi kulutusluotto on helppo hakea ja sen saat itsellesi kätevällä verkkolomakkeella, jonka jälkeen kulutusluotto on nopeasti käytössäsi. Hakemiseen et tarvitse juuri muuta kuin internet-yhteyden, matkapuhelinliittymän ja omat verkkopankkitunnukset. Kulutusluotto myönnetään usein vain noin 15 minuutin kuluessa, jonka jälkeen myös rahat ovat käytössäsi.

Mikä on PIN-koodi ja mitä sillä tekee?

PIN-koodilla tarkoitetaan asiakkaan itse luomaa tunnusta, jonka avulla voidaan kirjautua rahoitusyhtiö palveluun. Tämän koodin avulla sinun ei siis tarvitse käyttää verkkopankkitunnuksiasi joka kerta, kun haluat esimerkiksi muuttaa tietojasi sekä tarkastella menneitä tai tulevia maksuja. Kirjautumalla löydät myös tarvittaessa laskutustiedot, jos olet esimerkiksi hukannut laskun.

Huomioon kannattaa tosin ottaa, että Nordean asiakkaat eivät voi hyödyntää PIN-koodia, vaan heidän tulee kirjautua normaalisti pankkitunnuksilla.

Olen unohtanut PIN-koodin, voinko saada uuden jotenkin?

Jos olet hukannut henkilökohtaisen PIN-koodisi, niin voit tehdä uuden helposti kirjautumalla pankkitunnuksilla OPR-Onlineen. Kannattaa huomioida, että PIN-koodi on aina syytä säilyttää huolella eikä sitä tule esimerkiksi antaa ikinä toisen henkilön käyttöön. Jos kuitenkin epäilet näin käyneen, niin pyri vaihtamaan tunnus mahdollisimman nopeasti.

En saanut laskua, mitä teen seuraavaksi?

Mikäli et ole saanut laskua tai olet hukannut sen, niin lainanlyhennys on siitä huolimatta suoritettava ajallaan. Laskun puuttuminen ei siis oikeuta maksun lykkäämiseen tai eräpäivän siirtoon. Tarvittaessa saat uuden laskun kätevästi suoraan lainapalvelun verkkopalvelusta (OPR-Online), johon voit kirjautua PIN-koodilla tai omilla pankkitunnuksillasi. Jos et pääse myöskään verkkopalveluun, niin sinun on syytä ottaa viipymättä yhteyttä asiakaspalveluun, jonka kautta uusi lasku voidaan järjestää sinulle.

Miten voin päivittää yhteystietoni?

Yhteystiedot kannattaa aina pitää ajan tasalla, jotta saat esimerkiksi tulevat laskut itsellesi. Jos esimerkiksi muutat tai puhelinnumerosi vaihtuu, niin tämä tulee ilmoittaa viipymättä myös rahoitusyhtiölle. Omiin yhteystietoihin pääset käsiksi kirjautumalla palveluun (OPR-Online) ja navigoimalla kohtaan ’omat tiedot’, josta niiden muuttaminen onnistuu.

Paljonko minulla tarvitsee olla ikää, jotta saan lainaa?

Ostoraha.fi myöntää lainoja 20 – 75 vuotiaille henkilöille, joilla on raha-asiat mallillaan. Jos olet 20 vuotta, niin voit saada lainaa 50 – 400 euroa ja, jos olet yli 20-vuotias, niin maksimi lainasumma sinulle on 5000 euroa.

Mitä jos en pystykään maksamaan laskua?

Ostoraha.fi tarjoaa palveluna eräpäivän siirtoa, joka on oiva keino helpottaa laskujen maksua, kun kohtaat odottamattomia ongelmia. Tämä onnistuu kirjautumalla tilille ja valitsemalla sieltä ”siirrä eräpäivää”, jonka jälkeen maksua voidaan lykätä luvan kanssa esimerkiksi 30 päivää. Tästä ominaisuudesta joudut kuitenkin maksamaan palveluhinnaston mukaisen korvauksen, joka on tyypillisesti noin 20-30 euroa.

Onko lainassa avausmaksuja?

Kuten lähes kaikissa muissakin vastaavissa palveluissa, niin myös Ostosraha veloittaa lainan avausmaksun. Tosin tämä ja kaikki muutkin kulut ovat selkeästi nähtävissä lainalaskurin avulla, joka ottaa huomioon niin korot, avausmaksun kuin muutkin luotosta aiheutuvat kustannukset. Ennen lainahakemusta kannattaa siis tutkia lainalaskurin avulla, mikä lainasumma sopii omiin tarpeisiisi kaikista parhaiten.

Haluan hakea luottoa, milloin sitä täytyy alkaa maksamaan takaisin?

Jos haet kulutusluottoa Ostosrahan kautta, niin sen takaisinmaksu suoritetaan sopimuksen mukaan. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että jos laina myönnetään sinulle tänään, niin ensimmäinen lasku tulee erääntymään noin kahden kuukauden päästä. Laskuista kannattaa ottaa huomioon, että ne lähetetään sinulle yleensä kaksi viikkoa ennen erääntymistä ja niiden viimeinen maksupäivä on aina sama. Jos esimerkiksi huomaat eräpäivän olevan huono sinulle, niin voit kysyä myös sen vaihtamista.

Voiko lainaa peruuttaa?

Kaikkien lainapalveluiden kohdalla asiakkaalla on myös oikeus peruuttaa laina. Tämä onnistuu 14 päivän kuluessa lainasopimuksen teosta kirjallisella peruuttamisilmoituksella, joka tulee lähettää rahoitusyhtiölle postitse. Ilmoitukseen sinun tulee lisätä vähintään ilmoitus peruuttamisesta, paikka, päiväys, nimi, henkilötunnus ja oma allekirjoitus. Peruutuksen jälkeen asiakkaan on palautettava lainasumma takaisin 30 päivän sisällä ja maksettava mahdolliset korot siltä ajalta, jolloin lainasumma on ollut tilillä.

Lainan perintä tai sovittelu

Lainan takaisinmaksu täytyy tietysti suorittaa ajallaan ja oikein. Jos kuitenkin lainaa ei voida suorittaa syystä tai toisesta takaisin sovitussa ajassa, niin kannattaa olla välittömästi yhteydessä rahoitusyhtiön asiakaspalveluun, jolloin maksujärjestelystä on mahdollista sopia. Tapauksesta riippuen eräpäivää voi olla mahdollista siirtää tai vaihtaa, lainasummaa korottaa tai maksu aikaa pidentää. Jos otat ajoissa yhteyttä, kun kohtaat ongelmatilanteen, niin sovittelu on huomattavasti helpompaa.

Jos maksuja kuitenkin lykätään muistutuksista huolimatta, niin lainasumma siirtyy kokonaisuudessaan perintään, josta vastaa Svea Perintä yritys. Mikäli laskusi on jo perinnässä, niin sinun tulee ottaa yhteyttä siitä vastaavaan yritykseen.