Vivus

9386
Vivus pikalaina kokemuksia
(Muokattu: 29.10.2022)
Vivus.fi
300€ -600€
1-3 vrk
(3.5/5)
Ikäraja
20v
Minimitulot
Ei
Laina-aika
4kk -4kk
Aukioloajat
Arkisin 7 - 23, Lauantaisin 10 - 18, Sunnuntaisin 10 - 14 | Lainapalvelu: Joka päivä 7 - 23
Korko
20% -20%
Email
Lainatyyppi
Kulutusluotto
Perustettu
2009

Vivus on uudistanut palvelunsa ja sitä myötä laajentanut pikalainatarjontaansa. Tällä hetkellä voit hakea yhtiön kautta luottoa 10 – 2010 euron väliltä ja 3 – 30 vuorokauden takaisinmaksuajalla.

vivus

Hinnat ovat vieläkin edullisemmat kuin ennen, eli Vivus jatkaa samaa rataa ja on yhä yksi halvimmista pikalainan tarjoajista Suomessa. Lainaehdot yhtiöllä ovat hyvin simppelit ja lainan hakeminen onnistuu ilmaiseksi yhtiön verkkosivujen kautta. Mitään ylimääräisiä kustannuksia ei kenellekään tule.

 • Lainaa 10 – 2010 euroa
 • Laina-aika 3 – 30 vuorokautta
 • lainaa 400 euroa ilman korkoja
 • Rahat tilille 15 minuutissa
 • Ikäraja 20 vuotta

Vivus tarjoaa myös spesiaalitarjousta kaikille ensimmäistä kertaa lainaaville ja yhtiön kautta on haettavissa jopa 400 € lainaa täysin ilman korkoja. Vivus on ollut jo pitkään ainoa laatuaan tässä asiassa, sillä samankaltaisia tarjouksia ei yksinkertaisesti löydy muilta rahoitusyhtiöiltä.

Vivus.fi on yksi markkinoiden nopeimmista pikalainafirmoista – sen kautta saat pikalainan yhtiön aukioloaikoina tilillesi 15 minuutissa. Lainahakemuksia otetaan vastaan 24h vuorokaudessa.

Hae pikavippi Vivukselta tästä

Vivus lainaa reiluilla ehdoilla

Kuten varmasti jo tiedätkin, niin Vivus on varmasti Suomen tunnetuin pikavippiyritys, joka on noussut harvinaiseen suureen suosioon erityisesti todella reilujen lainaehtojensa ansiosta.

Vivus pikalaina
Vivus pikavippi on pikalaina nopeaan rahantarpeeseen. Yritys tunnetaan erityisesti reiluista lainaehdoista.

Yrityksen takana on 4finance Oy niminen pienlainayhtiö, joka on ollut toiminnassa jo vuosia ja onnistunut hankkimaan kymmeniä tuhansia tyytyväisiä asiakkaita.

Tämä yhtiö erottuu monista kilpailijoistaan useasta eri syystä. Näitä ovat muun muassa kohtuulliset kulut, järkevät ehdot ja huikeat tarjoukset. Vivuksella on ollut muun muassa pitkään pysyvä tarjous, joka mahdollistaa ensilainan hakijoille 400 euron vipit täysin ilman kuluja. Kyllä, luit oikein!

Siis hakiessasi lainaa ensimmäistä kertaa saat 10 – 400 euroa lainaa 0% todellisella vuosikorolla.

Vivus on loistava vaihtoehto kaikille, jotka arvostavat nopeaa lainanhakua, verkkopalvelun helppoutta ja läpinäkyvyyttä – ja sattuvat tarvitsemaan nopeaa pikalainaa tilapäiseen rahantarpeeseen.

Pikalainan hakeminen – Vivus.fi

Vivus pikavipin hakeminen on todella helppoa ja edullista kuten aikaisemmin oli mainittua. Käytännössä tämä toimii siten, että katsot verkkopalvelusta löytyvällä lainalaskurilla ensin itsellesi sopivan summan ja takaisinmaksuajan sekä siirryt sen jälkeen nettihakemuksen kimppuun. Laskurilla voit ensin vertailla kätevästi kuinka kuukausierät muuttuvat lainasumman tai maksuajan kasvaessa sekä valita näin omaan maksukykyysi sopivan lainan. Huomioon kannattaa myös ottaa, että uudet asiakkaat saavat lainaa 400 euroa ilman kuluja.

Lainahakemuksessa sinulta kysytään pelkästään normaaleja perustietoja, eikä lainanhakemuksen yhteydessä tehdä esimerkiksi kattavaa luottoluokitusta. Halutessasi voit kirjautua palveluun myös suoraan Facebookin avulla, jolloin suurin osa tiedoistasi päivittyy automaattisesti.

Kun hakemus on tehty, niin tulet saamaan luottopäätöksen välittömästi, jonka jälkeen myös rahat siirretään haluamallesi tilille. Takaisinmaksu tulee tehdä määrittämääsi eräpäivään mennessä, joka on 3 – 30 päivää hakemuksesta.

Kun haet lainaa, niin kannattaa myös muistaa, että ensimmäisellä kerralla voit hakea sitä ainoastaan 400 euroon asti. Tämän jälkeen, kun aikaisemmat maksut on hoidettu tyylikkäästi, maksimilainasummaa nostetaan 2010 euroon. Tästä syystä ensimmäinen koroton laina voi olla hyvä ottaa vaikka et sitä varsinaisesti tarvitsisi, sillä jatkossa luottorajasi on suurempi.

Jos taas huomaatkin, että alkuperäinen lainasumma ei riitä, niin voit nostaa myös lisälainaa myönnettyyn lainamäärän asti. Esimerkiksi, jos hait vain 50 euroa lainaa ja tarvitsetkin 150 euroa yhteensä, niin saat sen tilillesi soittamalla asiakaspalveluun tai kirjautumalla profiiliisi. Lisälainan osalta kannattaa ottaa huomioon, että sen eräpäivä on kuitenkin sama kuin ensin hakemassasi lainassa sekä sen suuruus tulee olla minimissään 10 euroa.

Monipuoliset palvelut jokaiseen tarpeeseen

Vivus tarjoaa monipuolisia palveluita asiakkailleen, joiden ansiosta lainaaminen on aina jouhevaa. Olitpa sitten lainaamassa pientä vippiä yllättävään laskuun tai suurempaa summaa esimerkiksi etelänmatkaan, niin hakeminen onnistuu helposti.

Ensimmäinen laina kuluitta

Kuten jo aikaisemmin mainittiin, niin Vivukselta saat ensimmäisen lainasi täysin ilman kuluja. Tämä on loistava tarjous uusille asiakkaille ja vastaavaa ei tietääkseni ole tarjolla muilla palveluilla. Kuluttoman lainan ansiosta Vivus on ehdottomasti paras vaihtoehto, jos haluat alle 400 euroa lainaa ja olet valmis maksamaan lainasumman takaisin 30 päivän sisällä. Ottamalla ilmaisen lainan, et joudu siis maksamaan mitään muita kuin lainasumman takaisin. Näin ollen se sopii hyvin, jos aiot maksaa lainan takaisin vaikkapa seuraavasta tilistäsi.

Oma profiili

Palvelussa jokainen asiakas saa oma asiakasprofiilin, jonka avulla esimerkiksi laskutustietojen sekä tulevien tai menneiden laskujen hallitseminen on helppoa. Sinun ei tarvitse olla siis jokaisesta asiasta yhteydessä asiakaspalveluun, vaan voit tarkastella tietoja tai tehdä yleisimpiä muutoksia vaikka itse. Jos tarvitset yllättäen lisälainaa, haluat siirtää eräpäivää eteenpäin tai löytää kadonneen laskun, niin hoidat nämä kaikki kätevästi suoraan omasta profiilistasi.

Voit hakea lainaa kahdella tavalla

Vivus pikalainaa voit hakea kahdella näppärällä tavalla. Toinen vaihtoehto on kirjautua palveluun omalle asiakastilille tai sitten ottaa yhteyttä puhelimitse. Molemmat tavat ovat käytössä myös, jos haluat hakea lisälainaa tai uuden lainan entisen päätteeksi. Olitpa sitten kotona, reissussa tai radalla, niin voit hakea lainaa aina kello 23 asti arkipäivisin.

Hyvä asiakaspalvelu

Loistava asiakaspalvelu on myös tämän vippifirman yksi suurimmista eduista. Asiakaspalveluun saat yhteyden nopeasti esimerkiksi sähköpostilla, chat-palvelussa tai puhelimitse. Vaikka nopeasti ajateltuna asiakaspalvelu ei ole välttämättä kovinkaan tärkeä, niin sen merkitys kuitenkin korostuu erityisesti ongelmatilanteissa. Olipa sinulla sitten kysymyksiä lainaa, takaisinmaksuun tai maksusuunnitelmaan liittyen, niin täältä saat apua tarvittaessa.

Lisälainaa tarvittaessa

Usein vastaan tulee tilanteita, jolloin alkuperäinen suunnitelma ei pidäkään. Tällöin kiva ominaisuus on myös lisälainamahdollisuus, jonka ansiosta voit nostaa alkuperäistä summaa vain pelkällä puhelinsoitolla. Lisälainan osalta kannattaa toki huomioida, että sen eräpäivä pysyy samana kuin mikä on merkitty alkuperäiseen lainaasi. Lisälainamahdollisuuden ansiosta sinun ei tarvitse myöskään nostaa kerralla liian suurta summaa, vaan voit lainata juuri sen verran kuin oikeasti tarvitset.

Maksusuunnitelma puhelimitse

Jos maksuongelmia tulee vastaan, niin maksusuunnitelma on hyvä tehdä ennen sen suurempia ongelmia. Vivuksella voit sopia maksusuunnitelmasta suoraan puhelimitse vaikka heti ensimmäisen maksumuistutuksen jälkeen. Sen avulla voit selvittää maksuhäiriöt ennen kuin velka siirtyy perittäväksi. Pyri sopimaan siis oma maksusuunnitelma heti, jos kohtaat odottamattomia ongelmia.

Turvallinen tilinhallinta

Kuten kaikki vakavasti otettavat lainapalvelut, niin myös Vivus on keskittynyt huipputurvallisuuteen kaikissa palveluissaan. Sen ansiosta tiedät, että henkilökohtaiset tietosi pysyvät aina turvassa ja voit asioida palvelussa suojatulla yhteydellä. Turvatun yhteyden ansiosta voit esimerkiksi asioida omassa profiilissa muualtakin kuin kotikoneelta.

Siirrä eräpäivää tarvittaessa

Jos hetkellisiä maksuvaikeuksia tulee vastaan, niin eräpäivän siirtäminen on ehkäpä helpoin keino selvittää ne. Vivuksella voit siirtää laskusi erä päivää tarvittaessa 14 tai 30 päivää, jonka ansiosta saat enemmän maksuaikaa ja selviät laskuistasi.

Vivus suosii vastuullista lainaamista

Vivus osaltaan kannattaa ja suosii vastuullista lainaamista, joka tarkoittaa, että lainoja pyritään myöntämään ainoastaan henkilöille, joiden elämäntilanteeseen ne sopivat. Pikalainat ovat aina tarkoitettu vain väliaikaiseen tai yllättävään rahantarpeeseen, eikä niiden tulisi olla jatkuvia elämäntapoja.

4finance Oy, eli Vivus.fi on mukana suuressa Suomen Asiakastieto Oy:n kulutusluottojen kyselyjärjestelmässä. Tämä järjestelmä on tarkoitettu tiedon välittämiseen eri lainapalveluiden välillä. Tiedot, joita palvelussa jaetaan liittyvät eri lainoihin ja niiden hoitoon, kuten esimerkiksi asiakkaan aikaisempien lainojen tarkistukseen. Näin luotonantajat näkevän, onko asiakas esimerkiksi seurannut lainavelvoitteita aikaisemmin, onko hänellä erääntynyttä lainaa tai mahdollisia maksuhäiriöitä. Tästä syystä myöskään hakemuksen yhteydessä ei kannata peitellä esimerkiksi avoinna olevia velkoja tai muita pakollisia maksuja, joita joudut hoitamaan nykyisessä tilanteessasi.

Tämän kaltaiseen palveluun on kuitenkin selkeä syy ja se on loppupeleissä kaikkien etu. Tarkistuksen avulla Vivus pystyy osaltaan estämään mahdollisia ylivelkaantumistapauksia ja ehkäisemään tulevia maksuhäiriöitä. Halutessaan asiakkaalla on myös oikeus pyytää Suomen Asiakastieto Oy:ltä nähtäväksi tiedot, joita hänestä on palveluun luovutettu.

Kumpi sopii käyttööni paremmin, pikavippi vai kulutusluotto?

Usein ihmiset kauhistelevat pikavippien suuria korkoja sekä monien henkilöiden kuulee sanovat, että kulutusluotto on automaattisesti se parempi vaihtoehto. Näin ei kuitenkaan aina ole, vaan kummallekin lainatyypille löytyy oma käyttötarkoituksensa.

Pikavipin suurimmat edut:

 • Erittäin nopea lainahakemus
 • Rahat tilille käytännössä heti
 • Alhaisemmat kulut, jos maksat lainan nopeasti takaisin

Kulutusluoton hyödyt:

 • Alhaisempi todellinen vuosikorko
 • Suurempia lainasummia
 • Joustavampi takaisinmaksu
 • Pidempi maksuaika

Kuten aikaisemmista hyödyistä voi huomata, niin molemmat lainatyypit voivat olla se edullisempi vaihtoehto. Kyse on siitä, kuinka aiot suorittaa lainan takaisinmaksun. Jos tarvitset pitkäaikaista luottoa ja et ole varma, kuinka nopeasti takaisinmaksu käytännössä onnistuu, niin kulutusluotto on usein edullisempi vaihtoehto. Kulutusluottoa on lähes poikkeuksetta mahdollista maksaa joustavammin takaisin ja usein voitkin lyhentää halutessasi ainoastaan lainan minimilyhennyksen verran sitä kuukausittain. Lisäksi kulutusluotot ovat usein suurempia, eli 2000 – 5000 euron lainoihin ne ovat usein ainut vaihtoehto.

Vaikka pikavipin todelliset vuosikorot ovat usein huomattavasti kulutusluottoja suuremmat, niin siitä huolimatta vippi voi olla parempi ja edullisempi vaihtoehto. Tämä perustuu siihen, että vippi on suunniteltu maksettavaksi takaisin nopeasti. Jos maksat lainan, kuten se on suunniteltu, niin myöskään maksuja tai korkoja ei ehdi käytännössä kertymään. Vivuksen kohdalla kuluja ei kerry lainkaan ensimmäisen lainan kohdalla, jos vain maksat lainasumman takaisin 30 päivän sisällä.

Yksi pikavipin suurimmista eduista on myös nopeus, eli sen voit saada tilillesi jopa alle tunnissa. Näin ollen se on siis parempi vaihtoehto, jos rahantarve on oikeasti akuutti. Onko lasku maksettava tänään vai tarvitsetko käyttörahaa tulevaa viikonloppua varten? Pikavipillä tämä onnistuu.

Lainan laiminlyönti ja perintä

Kaikki kiva loppuu aikanaan ja näin on myös pikalainojen kohdalla. Ennemmin tai myöhemmin lainasumma täytyy siis maksaa takaisin tavalla tai toisella. Koska maksuvaikeuksista voi koitua pahimmillaan suurempia ongelmia ja lopulta jopa merkintä luottotietoihin, niin lainan takaisinmaksua kannattaa suunnitella ja miettiä jo ennen lainan ottamista.

Joka tapauksessa, jos maksua lykätään eräpäivän jälkeen, niin siitä kertyy lisäkustannuksia lainaajalle. Myös tämän takia kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä rahoitusyhtiön asiakaspalveluun, jos huomaat olevasi pulassa maksujen kanssa. Vivuksen ja monien muiden luottofirmojen kohdalla on mahdollista sopia maksujärjestelystä, jonka avulla myös luottotiedot on mahdollista pitää puhtaina.

Jos maksujärjestelystä ei sovita ajoissa, niin perintä tapahtuu kolmessa eri vaiheessa:

 1. Maksumuistutukset

Ensimmäisessä vaiheessa tulet saamaan yhden tai useamman maksumuistutuksen. Tämä lähetetään asiakkaalle yleensä, kun lainanmaksu on myöhästynyt 14 päivää. Maksumuistutuksen hinta on yleensä palvelusta riippumatta noin 5-10 euroa, joka lisätään jokaiseen muistutuskirjeeseen. Näiden maksujen lisäksi lainallesi alkaa kertymään sopimuksen mukaista viivästyskorkoa, joka kasvattaa perittävää summaa.

 1. Ulosotto

Jos muistutuksista huolimatta laskua ei ole maksettu, niin se siirtyy lopulta oikeudelliseen perintään, josta kertyy lainasumman, viivästyskorkojen ja muistutusmaksujen lisäksi 110-240 euroa oikeudenkäyntikuluja. Jo pelkästään tästä syystä ulosottoon joutumista kannattaa välttää, koska alkuperäinen pieni laina voi näin kasvaa kohtuuttoman suureksi.

 1. Luottohäiriömerkintä

Kun käräjäoikeus on antanut tuomionsa, niin tästä voidaan kirjata lainaajalle julkinen luottohäiriömerkintä seuraavan kolmen vuoden ajaksi. Jos olet saanut tämän merkinnän, niin esimerkiksi lainansaanti, osamaksusopimukset ja muut vastaavat asiat voivat olla mahdottomia saada seuraavina vuosina.

Usein kysytyt kysymykset

Onko Vivus pikaluotto täysin kuluton?

Vivus pikavippi on uusille asiakkaille täysin kuluton ja siihen ei lisätä mitään korkoja tai muitakaan kuluja. Tästä syystä palvelun pikavippi on halvinta mahdollista lainaa, jota voit saada – eli täysin ilmaista.

Huomioon kannattaa toki ottaa, että tämä koskee vain 10 – 400 euron lainoja. Voit halutessasi saada myös lainaa yli 2000 euroa, johon lisätään normaalit lainan kulut.

Kuinka nopeasti Vivus siirtää rahat tililleni?

Vivus siirtää rahat ilmoitetulle tilille 15 minuutin kuluessa, joka tekee tästä lainapalvelusta myös ehkäpä Suomen nopeimman. Vivus on siis paras vaihtoehto, kun haluat rahat tilille heti. Poikkeuksena tähän on Ålandsbanken ja POP-pankin, joihin rahansiirto kestää 1-2 päivää. Vippejä maksetaan asiakkaiden tileille 7 – 23 välisenä aikana.

Voiko lainaa maksaa takaisin osamaksulla?

Valitettavasti Vivus ei ainakaan toistaiseksi tarjoa osamaksumahdollisuutta, jonka takia laina on maksettava takaisin joko 14 tai 30 päivän kuluessa lainan myöntämisestä. Jos etsit joustavaa lainapalvelua, niin osamaksuvaihtoehtoja tarjoaa muun muassa Credit24 lainapalvelu.

Miksi en saanut lainaa?

Valitettavasti lainapalvelun ei ole pakko kertoa kielteiselle lainapalvelulle syytä, vaan se voidaan antaa pelkästään negatiivisena tai positiivisena. Kuitenkin yleisimmät syyt kielteiseen päätökseen ovat liian pienet palkkatulot, aikaisemmat maksuhäiriöt, aikaisemmat ongelmat lainanmaksussa tai puutteelliset tiedot.

Jos täytät kaikki palvelun verkkosivuilla mainitut kriteerit, niin suurempaa estettä myöskään lainansaannille ei ole. Hakemuksen yhteydessä kannattaa täyttää kaikki kohdat huolelliset ja ilmoittaa totuudenmukaisesti pyydetyt tiedot.

Lainauskielto?

Lainauskielto on äärimmäinen toimenpide, jolla voidaan estää lainansaanti kokonaan tai pelkästään kyseisestä palvelusta. Yleensä tällä tarkoitetaan lainaajan itsensä asettamaa kieltoa, jonka jälkeen hänelle ei myönnetä uutta lainaa edes pyydettäessä. Tämä anomus tulee lähettää kirjallisena, johon lisätään tarkat henkilötiedot sekä pyyntö ikuisesta lainauskiellosta. Ennen kiellon lähettämistä kannattaa kuitenkin ymmärtää, että kieltoa ei ole mahdollista kumota.

Vastaavasti voit pyytää myös valtakunnallista lainauskieltoa, joka tehdään suoraan Suomen Asiakastieto Oy palvelun kautta. Tämän jälkeen et saa lainaa miltään suomalaiselta rahoitusyhtiöltä, jotka käyttävät tätä palvelua.

Voiko eräpäivää siirtää?

Vivus tarjoaa erillisenä palveluna eräpäivänsiirtoa, jonka avulla tulevaa eräpäivää voidaan vaihtaa joko 14 tai 30 päivää eteenpäin. Maksutiedot tätä palvelua varten löydät suoraan laskusta tai omasta asiakasprofiilistasi.

Eräpäivän siirtäminen on usein helpoin keino välttää turha ahdinko ja mahdolliset ongelmat lainanmaksussa. Kun huomaat, että kuukaudesta tulee rahallisesti poikkeuksellisen tiukka tai kohtaa yllättäviä kustannuksia, niin se usein kannattaa tehdä.

Minulla on jo laina, mutta haluan toisen. Onko se mahdollista?

Vivus suosii osaltaan vastuullista lainaamista, jonka takia se ei myönnä useita päällekkäisiä lainoja. Kuitenkin tästä huolimatta voit korottaa jo olemassa olevaa lainaasi, kunhan se ei ylitä myönnettyä enimmäisluottorajaa. Kuitenkin lisälainan kanssa on hyvä olla tarkkana, sillä sen eräpäivä tulee olemaan sama kuin alkuperäisessä lainassa. Jos olet esimerkiksi valinnut 30 päivän maksuajan, mutta nostat lisälainaa kolmen viikon jälkeen, niin sinulla on noin viikko aikaa maksaa sekä alkuperäinen laina että nostamasi lisälaina takaisin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here