Aasa Kokemuksia

3951
Kokemuksia Aasa Lainapaikasta
(Muokattu: 24.3.2021)
Aasa
2000€ -10000€
0 - 2 vrk
(2.4/5)
Ikäraja
20v
Minimitulot
Säännölliset tulot
Laina-aika
6kk -24kk
Aukioloajat
09:00 - 17:00
Korko
19.6% -42.6%
Email
asiakaspalvelu@aasa.fi
Lainatyyppi
Kulutusluotto
Perustettu
2010

Aasa tarjoaa keskisuuria kulutusluottoja ilman vakuuksia 2000 – 5000 euron väliltä. Takaisinmaksuaika palvelussa on sinun päätettävissäsi aina 6 ja 24 kuukauden väliltä. Jos haluat edullista vakuudetonta lainaa nopeasti tilille, on Aasa erinomainen vaihtoehto. Lainojen nimelliskorot ainoastaan noin 24.9%!

KUKA VOI HAKEA LAINAA JA MITEN?

 • Aasan kautta voit hakea lainaa jos olet vähintään 20 vuotta täyttänyt ja luottokelpoinen henkilö
 • Kaikki lainat ovat vakuudettomia
 • Lainan hakeminen onnistuu verkosta ilmaisella lainahakemuksella – hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin!
 • Tarvitset lainan hakemista varten verkkopankkitunnukset

Aasa on useastakin syystä harkitsemisen arvoinen lainapalvelu, kun etsit 2000 euron lainoja netistä. Palvelussa yhdistyvät edulliset korot ja kulut, hyvä asiakaspalvelu ja järkevät kuukausierät.

Tutustu palveluun ja ota lainaa jo tänään!

Aasa yrityksenä

Vaikkaa Aasa rahoituspalvelu ei ole yrityksenä kaikille se kaikista tunnetuin, niin sen yli 100 000 tyytyväistä suomalaista asiakasta tekevät tästä palvelusta vähintäänkin harkitsemisen arvoisen. Palvelu on erikoistunut ns. suurempiin pikavippeihin, joita se myöntääkin aina 2000 eurosta lähtien ja jopa 5000 euroon asti.

Aasa Oy on yrityksen suomalainen rahoitusyhtiö, joka pyrkii tarjoamaan normaaleille työssäkäyville ihmisille mahdollisuuden edulliseen, joustavaan ja nopeaan lainan hakemiseen. Toiminnassaan yritys seuraa kaikkia lakeja, korkokattoja ja muita luotonannon kriteereitä, eikä se jaa asiakkaiden tietoja esimerkiksi pankkien tai muiden rahoitusyhtiöiden kanssa. Lisäksi Aasa erottuu monista muista kilpailijoistaan muun muassa tarjoamalla pidennettyä peruutusoikeutta lainaan. Eli, jos et ole tyytyväinen, niin voit peruuttaa lainan 18 vuorokauden kuluessa. Aasa tarjoaa nykyisellään vain yhdenlaista lainapalvelua, joka on siis joustava pikavippi.

Näistä ja lukuisista muista syistä lainan hakeminen ja asiointi Aasa palvelussa on helppoa sekä turvallista.

Helppoa lainan hakemista

Aasa kulutusluotot netistä
Aasa kulutusluotto on usein oiva valinta noin 2000 – 3000 euron rahantarpeeseen.

Lainan hakeminen onnistuu Aasasta helposti. Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot. Tämän lisäksi hakijan tulee asua vakinaiseesti Suomessa sekä omata joitakin säännöllisiä tuloja. Ei ole merkitystä, ovatko tulot säännöllisistä töistä tai eläketuloja, vaan sillä että niitä on. Myös määräaikaisen työsuhteen tulot käyvät hyvin.

Itse lainaamisprosessin on todella yksinkertainen ja nopea. Ensin täytät helpon nettihakemuksen, jonka jälkeen voit odotella hyväksyntää. Yleensä hyväksyntä tulee jo saman päivän tai jopa minuuttien sisällä sekä tämän jälkeen saat vielä lainan sopimusehdot tarkastettaviksi. Jos olet tyytyväinen lainaehtoihin, niin allekirjoitat ja palautat sopimuksen. Tämän jälkeen laina maksetaan käytännössä välittömästi tilillesi.

Huomioon on hyvä ottaa myös, että täyttämällä lainahakemuksen, et sitoudu vielä mihinkään. Myönnetty luottopäätös on ainoastaan rahoitusyhtiön lupaus siitä, että tulet saamaan lainaa heidän kauttaan. Voit siis hyvin tehdä hakemuksen ja vertailla lopullisia ehtoja vaikkapa muihin lainapalveluihin. Itseasiassa lainavertailu onkin usein kannattavaa tehdä ennen lainapaikan valintaa.

Aasa laina ja sen kulut

Aasalaina on melko lailla samalla viivalla sen kilpailijoiden kanssa, joihin voidaan laskea esimerkiksi Lainasto ja Freedom Rahoitus. Kyseessä on joustava vippi/kulutusluotto, jonka todelliset kulut ovat myös ilmoitettu todella selkeästi. Aasa lainalle tulee kiinteä 24.9% korko, kiinteä 399 euron järjestelypalkkio ja 18€/kk tilinhoitomaksu, jotka ovat varsin kohtuulliset tämän suuruiselle lainalle. Lisäksi Aasa lainan maksuaikataulua on mahdollista muuttaa lisämaksua vastaan, joka on hyvä vaihtoehto yllättävien maksuvaikeuksien ilmaantuessa.

Esimerkki Aasa kulutusluoton koroista ja kuluista:

5000 euron lainasumma

Laina-aika 2 vuotta

Lainan korko 24.9%

Järjestelypalkkio ja tilinhoitomaksu 399€ + 18€/kk

Todellinen vuosikorko lainalle 46.82%

Maksuerän suuruus 208.33€

Yhteensä maksettava takaisin 7131.97€

Kyseessä ei siis ole se kaikista edullisin laina, mutta palvelun joustavuus ja nopeus ovat toisaalta omaa luokkaansa. Lisäksi selkeä hinnoittelu on mukava ominaisuus, koska voit selvittää tarkan kuukausierän helposti ja lisäksi näet ennalta muiden palveluiden hinnat, joita voit tiukan kuukauden koittaessa joutua käyttämään.

Osamaksulaina vai joustava tililuotto?

Aasa laina on kuten tililuotto, mutta sitä lyhenneteen kiinteissä ennalta määrätyissä erissä. Tämä on siis ns. tiukempi vaihtoehto tililuotolle tai luottokortille, mutta mikä vaihtoehto sitten on järkevin? Korkojen ja kulujen puolesta nämä kaikki lainatyypit ovat hyvin samaa luokkaa, eli niissäkään ei suurempia eroja ole.

Tililuoton ja luottokortin etuina on se, että voit lyhentää lainaa takaisin halumassasi aikataulussa, joka kuitenkin saattaa kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia pidemmällä aikavälillä merkittävästi. Jos puolestaan valitsen kiinteillä tasaerillä varustetut Aasa lainan, niin tätä ei luonnollisesti pääse tapahtumaan, koska lainaan lisätään ainoastaan ennalta määrätyt kulut.

Yleisesti Aasa lainan tyyppiset osamaksuvaihtoehdot sopivat paremmin ihmisille, joilta löytyy riittävästi maksukykyä, mutta joiden on hankalaa tehdä maksusuunnitelmaa itse (tai vastaavasti ongelmia pysyä päätöksessä). Tämän lainatyypin kanssa suunnittelet maksuerät kerran ja sen jälkeen sinun on käytännössä hoidettava laina sovitusti, jolloin ylimääräistä korkoa ei synny.

Aasa lainan ominaisuudet:

 • Tiedät ennalta lainan kulut ja korot
 • Tiedät aina paljonko seuraavassa kuussa on maksettava
 • Suuremmat lainasummat 2000 – 5000 euroa
 • Tililuottoa korkeampi avauspalkkio

Tililuotto tai luottokortti vaatii puolestaan hieman enemmän lainaajalta itseltään. Sen mukana tulee erilainen vapaus, jonka ansiosta voit maksella lainaa käytännössä kuten itse haluat. Sinun tulee ainoastaan pitää huoli, että maksat minimilyhennyksen joka kuukausi. Vaikka tämä on erittäin hyvä asia esimerkiksi yllättävien kulujen koittaessa, niin se tarkoittaa suurempaa vastuuta. Jos lykkäät jatkuvasti lainan maksua, niin lopulta olet ehkä maksanut korkoja alkuperäistä lainasummaa enemmän. Jos taas pystyt hoitamaan lainan takaisin vapaudesta huolimatta, niin joustava kulutusluotto on lähes poikkeuksetta parempi.

Joustavan tililuoton ominaisuudet:

 • Enemmän pelivaraa
 • Joustava maksuaikataulu
 • Usein pieni avauspalkkio
 • Lainasumma usein 100 – 2000 euroa

Vertaislaina on myös vaihtoehto

Vertaislainoista on tullut nopeasti kilpailija perinteisille lainatyypeille, eikä täysin syyttä. Vertaislainaamalla voit löytää edullisempia korkoja, joita edes Aasa ei pysty alittamaan. Tähän syynä on yksinkertaisesti se, että vertaislainavaihtoehdossa on jätetty kaikki tyypilliset rahoitusyhtiön kulut pois ja sen sijasta maksatkin korkoa suoraan yksityishenkilölle. Vertaislaina perustuu siis siihen, että yksityishenkilöt lainaavat suoraan tuntemattomille henkilöille.

Ennen lainan saamista joudut toki täyttämään normaalin lainahakemuksen ja mahdollisti tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen sinusta luodaan profiili. Luottoluokituksestasi riippuen sijoittajat voivat sitten hyväksyä tai hylätä lainahakemuksesi tai ehdottaa esimerkiksi pyydettyä pienempää summaa tai suurempaa korkoa. Kun molemmat osapuolet hyväksyvät ehdot, niin lainasumma siirretään tilillesi.

Vertaislainan kaksi suurinta heikkoutta on kuitenkin hitaus ja tiukka lainasopimus. Tiukkuudella tarkoitetaan, että sopimukseen kirjautuista ehdoista ei ole käytännössä mahdollista poiketa. Et voi siis välttämättä esimerkiksi siirtää eräpäivää maksua vastaan, sopia joustavasta maksuaikataulusta tai neuvotella mistään muustakaan, joka rahoitusyhtiön kohdalla on usein mahdollista. Toisaalta vertaislainan saantiin kestää usein myös huomattavasti kulutusluottoa kauemmin, sillä mukana on aina neuvotteluelementti. Vertaislainaa ei myönnetä ennalta päätettyjen kriteerien perusteella, vaan se on puhtaasti sinun ja sijoittajan välinen asia. Näin ollen lainaneuvotteluun voi kulua jopa päiviä, ellei viikkoja.

En tarvitsekaan lainaa, voiko sen peruuttaa?

Kyllä voi. Olipa syysi mikä tahansa, niin Aasa, Nopsalaina, Ostosraha tai minkä tahansa muun palvelun lainan voi peruuttaa tarvittaessa. Kyse on kuluttajansuojalakiin kirjattu ominaisuus, jonka ansiosta asiakkaalla on aina mahdollisuus purkaa etämyynnin kautta tehty sopimus 14 vuorokauden kuluessa lainasopimuksen päivämäärästä.

Jos päätät peruuttaa ottamasi lainan, niin kannattaa huomioida, että rahoitusyhtiöllä on oikeus periä todellisen vuosikoron mukainen summa alkuperäisen lainan lisäksi. Tämä siis lasketaan ajalta, jolloin rahat ovat olleet tililläsi. Toisaalta rahoitusyhtiöllä ei ole oikeutta veloittaa esimerkiksi järjestelypalkkioita tai tilinhoitomaksuja.

Lainan peruuttaminen tulee yleensä tehdä kirjallisella ilmoituksella, joka lähetetään rahoitusyhtiön osoitteeseen. Joissain tapauksissa se on mahdollista tehdä myös puhelimella tai sähköpostilla, joka tosin kannattaa tarkistaa. Jos peruutat ottamasi lainan, niin sinun tulee luonnollisesti myös palauttaa lainaamasi rahat. Tämä tulee normaalisti tehdä viimeistään 30 päivän kuluessa.

Jouhevaa asiakaspalvelua – Aasa laina

Yksi Aasa lainapalvelun eduista on myös poikkeuksellisen hyvä asiakaspalvelu, josta saat apua tarpeen koittaessa niin sähköpostilla kuin myös puhelimitse. Palvelu asiakaspalvelussa on aina mukavaa ja auttavaa, sen kautta pulmasi tai kysymyksesi yritetään oikeasti ratkaista, eikä ainoastaan anneta linkkiä usein kysyttyihin kysymyksiin. Koskipa kysymyksesi sitten laskutusta, tuotteita, lainaamista tai jotakin muuta lainapalveluihin yleisesti liittyvää asiaa, niin yhteydenottaminen kannattaa.

Asiakaspalveluun on hyvä olla yhteydessä myös mahdollisten ongelmatilanteiden kohdalla. Yleisin tämän kaltainen tilanne on esimerkiksi eteen tulleet maksuvaikeudet, joiden seurauksena esimerkiksi laskun suorittaminen eräpäivään mennessä ei vain ole mahdollista. Ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun voit neuvotella vaikkapa laskun eräpäivän siirtämisestä, kuukausierien tai maksuajan muuttamisesta. Usein tämän kaltainen ratkaisu ei ole lainaajalle täysin ilmainen, mutta tulee lähes poikkeuksetta halvemmaksi kuin laskun maksamatta jättäminen.

En voi maksaa laskuja, mitä teen?

Olitpa sitten hukannut laskun tai postimies on jättänyt toimittamatta sen, niin olet velvollinen maksamaan lainasi kuukausierät sovitusti. Jos et syystä tai toisesta maksa kuukausieriä, niin velan lisäksi sinulta veloitetaan maksumuistutusmaksut, viivästyskorkoa tai pahimmassa tapauksessa perintäkuluja, jos maksu viivästyy riittävästi. Tästä syystä kannattaa pitää huolta eräpäivistä ja pyytää uutta laskua tarvittaessa. Uuden laskun saat soittamalla tai lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluun, jonka jälkeen he antavat sinulle tarkemmat ohjeet siitä, kuinka toimia missäkin tilanteessa.

Mitä tapahtuu, jos en maksa laskua muistutuksista huolimatta?

Olipa kyseessä mikä rahoitusyhtiö tai lainapalvelu hyvänsä, niin maksamattomat laskut peritään tavalla tai toisella. Usein rahoitusyhtiöiden tapana on lähettää kaksi maksuhuomautuskirjettä, joista veloitetaan noin 5-20 euroa. Jos huomautuksista huolimatta maksua ei suoriteta, niin laskut siirtyvät usein erillisen perintäyhtiön hoidettavaksi.

Tästä syystä mahdollinen sovittelu ja neuvottelu kannattaa tehdä ennen kuin perintää hoitaa ulkopuolinen teho. Jos odotat laskujen menevän perintään, niin esimerkiksi eräpäivän siirtäminen tai muu maksujärjestely ei usein ole enää mahdollista.

Jos kuitenkaan et ole sovitellut asiaa tai maksanut laskuja muistutuksista huolimatta, niin perintäyritys laskuttaa sinulta todennäköisesti sovittua viivästyskorkoa ja lisää omat perinnästä koituvat kulunsa. Tämän jälkeen avain lainasumma siirtyy aikanaan oikeuden päätöksellä ulosottoon, josta tulee myös omat kulunsa. Pahimmillaan koko prosessista koituu niin paljon ylimääräisiä kustannuksia, että itse lainasumma tuntuu pieneltä.

Kuinka paljon voin lainata Aasalta?

Aasa lainapalvelu myöntää 2000 – 5000 euron lainoja asiakkailleen. Jos sinulla on jo palvelun kautta avoin laina, niin et todennäköiseesti saa uutta ennen kuin vanha on maksettu takaisin kokonaisuudessaan. Jos taas olet ottanut alle 5000 euron lainan, niin voit olla yhteydessä asiakaspalveluun ja pyytää lainasumman korottamista. Tämän kaltainen ratkaisu on mahdollinen ainakin usean muun rahoituspalvelun kohdalla, sillä lainanantaja ei yleensä toivo asiakkaan ottavan lisäksi lainaan muista palveluista.

Mitä ehtoja lainanhakijan tulee täyttää?

Aasa lainapalvelusta voi hakea lainaa kuka tahansa vähintään 20-vuotias Suomen kansalainen, jolla on myös vakituinen osoite Suomessa. Lisäksi hakijalla tulee olla luottotiedot kunnossa ja tehdä tunnistautuminen Aasan hyväksymällä tavalla. Usein tunnistautumiseen käytään verkkopankkitunnuksia hakemuksen yhteydessä sekä joissakin tapauksissa myös mobiilivarmenne on käypä vaihtoehto.

Miten lainan hakeminen toimii käytännössä?

Aasa lainan hakeminen on harvinaisen helppoa. Ehkäpä helpoin keino on täyttää simppeli verkkohakemus suoraan Aasa lainapalvelun verkkosivuilla, jonka tekemiseen ei mene useinkaan muutamaa minuuttia kauempaa. Hakemuksessa kannattaa täyttää jokainen kohta huolellisesti sekä ilmoittaa totuudenmukaiset tiedot esimerkiksi palkkatuloista tai muista lainoista.

Jos ilmoitat vääriä tietoja, niin lainahakemuksesi voidaan hylätä, jos oikeat tiedot käyvät ilmi vaikkapa tunnistaumisen yhteydessä. Usein luottoyhtiöt voivat tarkastaa tämän kaltaisia tietoja esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:ltä tai sitten pyytää vaikkapa aikaisempia palkkakuitteja liitteenä hakemuksen yhteydessä.

Vaihtoehtoinen keinon lainan hakemiseen on perinteinen puhelinsoitto, jonka jälkeen asiakaspalvelu neuvoo sinua eteenpäin.

Kuinka nopeasti lainasumma on käytössäni?

Tämän rahoituspalvelun kautta saat myös rahat käyttöösi nopeasti. Usein uudet hakemuksen käsitellään vielä saman työpäivän aikana, jonka jälkeen rahat voidaan siirtää lähes välittömästi. Hieman pankistasi riippuen, summa on tililläsi 1-3 päivän aikana. Parhaimmillaan aamulla tehty hakemus voi tarkoittaa sitä, että iltapäivällä tai illalla rahat ovat jo käytössäsi.

Onko lainan hakeminen Aasalla turvallista?

Aasan toiminta vastaa moderneja vaatimuksia niin palvelun, tietoturvan kuin myös luottamuksellisuuden osalta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että henkilökohtaiset tiedot liikkuvat turvallisen SSL-yhteyden läpi, henkilötietoja säilytetään asianmukaisesti vartioiduilla palvelimilla ja yhteistyökumppaneina toimii alan suurimpia yrityksiä. Sen ansiosta voit olla varma, että Aasa rahoituspalelussa asioiminen on aina vähintäänkin yhtä turvallista kuin maan suurimmissa pankeissa, eikä arvokkaat tietosi päädy ikinä rikollisten käsiin.

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko on se prosenttiosuus, joka kattaa nimelliskoron, laskutuslisät, tilinhoitomaksut ja kaikki muutkin kulut. Tästä syystä sitä on hyvä tarkkailla sopivaa palvelua valittaessa. Eniten nimelliskorolla on vaikutusta luonnollisesti lainoihin, joiden takaisinmaksu tehdään hitaammalla aikataululla. Esimerkiksi 200% todellinen vuosikorko ei vielä vaikuta juurikaan kahden viikon pikavippiin, mutta kolmen vuoden osamaksulainaan tällä prosentilla kertyisi jo kohtuuttoman paljon ylimääräisiä kuluja.

Aasalainan nimelliskorko on ainoastaan 24.9%, mutta todellinen vuosikorko vaihtuu sen mukaan, kuinka suuri lainaamasi summa on. Esimerkiksi pienimpään mahdolliseen lainaan tulee aina yhtä suuri avausmaksu kuin 5000 euron lainaan. Näin ollen pienemmän lainan vuosikorko on todennäköisesti suurempi.

Todellisen vuosikoron voit laskea myös itse, sillä Aasa ilmoittaa kaikki lainoihin tulevat kustannukset ja maksulliset lisäpalvelut selkeästi verkkosivuillaan. Lisäksi tulet näkemään tarkat maksuerät ja todellisen vuosikoron ennen lainahakemuksen hyväksymistä.

Vähennetäänkö järjestelypalkkio lainasummasta?

Aasan järjestelypalkkio on aina 399€, mutta se jaetaan lainan lisäksi tasaisesti koko laina-ajalle. Tämän ansiosta saat siis käyttöösi juuri sen summan, jota olet lainannut. Esimerkiksi, 3000 euron joustolainaa haettaessa, saat 3000 euroa tilillesi.

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Kokemukset
7.2

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here